İzmir Ülkü Park'ın Kapatılması!!!

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,718
1
6,462
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Sevgili arkadaşlar,

Hatırlayanlar vardır, geçen sene de benzer şeylerden bahsetmiştik. İzmir Ülkü Park'ın bulunduğu alana, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Expo 2026 için botanik bahçe yapma kararı ile pistin tahliyesi için karar alınmıştı. Hatta 9 Şubat 2022'de büyükşehire ait kamyonlar piste tahliye ve yıkım için girmiş, o gün pist yönetiminin son bir çabası le İzmir Valisi devreye girip, 1 yıllık uzatma verilmişti.

Gel zaman git zaman, o gün için bahsedilen Expo alanı için Büyükşehir Belediyesi kararını değiştirdi, Pınarbaşı'ndaki pistin yıkılması için geçerli bir karar kalmamıştı. konuyla ilgili Tunç Soyer'in kendi ağzından yaptığı açıklama için videoyu 2:18'i itibari ile izleyebilirsiniz.

[video=youtube;_QoZqTd0yEo]

Expo alanı değişmiş olmasına rağmen, Cumartesi günü Pist Yönetimi'nin, bizim gibi piste gönül veren tayfaya yaydığı habere göre, an itibari ile büyükşehirden gelen yeni bir tebligat ile 21.12.2022 Çarşamba günü pistin boşaltılması talep ediliyor.

Pist boşaltıldıktan sonra ne yapılacağına dair hiç bir açıklama yok ama pek ümit vaad eden şeyler olacağına dair duyumlarımız da yok.

Koca Ülke'de sadece 3 adet pist varken, halkın hem etkinlikleri izlemesi hem de amatör seviyede motorsporlarını güvenli şekilde icra etmesini sağlayan belki de en el verişli pistin kaderinin bu şekilde karartılmasına suskun kalmamamız gerekiyor.

Müsait olan herkesi, sadece sesimizi duyurmak adına, pist yönetimi Çarşamba günü sabahı piste davet etmektedir. Bu etkinlikte sadece legal sınırlar içinde sesimizi duyurmak istediğimizi tekrar vurgulamak isterim, fazlası kesinlikle değil.
 

MAERKEK

Elit Apaçi
1 Ocak 2019
64
35
970
Var olan çalışan işleyen bir pist yıkmak ?
Bugün yeniden yapılmaya kalksalar maliyeti ne kadsr olur hesaplasınlar.

Sanki boş hiç kimse uğramıyor gibi kendi kafalarına göre davranmaları hiç hoş değil.

Konyalıyım şu kocaman arazide bende bir pist isterim hatta Nurbring'ten mesafe olarak daha uzun ve zor , rakım değişikliği daha fazla olan bir rota belirledim.

Artık bunun bir kültür olduğunu bazı kesimler kabul etmeli. Gençlerimizin araç modifiyesinin dip basık , viraj dönmeyen sadece düz gitmekten ibaret olmadığını anlamaları lazım.

Belediye yönetiminin amacı nedir ? Siz anladınız mı ?
 
  • Beğeni
Tepkiler: OguzhanC ve stan

OguzhanC

Panpa
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
770
1,640
2,520
26
Kocaeli-Ordu
Marka
Peugeot
Artık bunun bir kültür olduğunu bazı kesimler kabul etmeli. Gençlerimizin araç modifiyesinin dip basık , viraj dönmeyen sadece düz gitmekten ibaret olmadığını anlamaları lazım.

Belediye yönetiminin amacı nedir ? Siz anladınız mı ?
Yönetimin amacını değilde bu kültüre sahip olmadığını anladım

Kapatılması gerçekten çok can sıkıcı olur. Güzel organizasyonlar var. Özellikle Polo ve Volkicar kiralamaları. Şimdiye kadar nasip olmadı ancak katılma planları yapıyordum.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım