Kaza sırasında tutulmayan tutanak sonrasında aracın satılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakikionur

Panpa
Beta Programı
16 Eyl 2016
519
1,270
2,520
30
Marka
Volvo
iyi akşamlar arkadaşlar,
Şöyle saçma bi durumla karşı karşıyayız.
Bir personelimiz şirket aracı ile tam 2 ay önce kaza yaptı. Ters yönden gelen araçla bizim şirket aracı yan yana geçerken kamyon arka kapısını ve çamurluğuna sürterek geçmiş. Ters yönden gelmesine rağmen bizim personelin dikkatsizliğinden kaynaklandığı için suçu kabullendik. Personele tutanak tutun trafik sigortamız karşılasın dedik. Ben tutanak tutuldu zannediyordum. Bu süreç içerisinde personel işten çıktı ve aracı ailesel sebeplerden dolayı A şirketinden B şirketine devrettik.
Bugün aradılar ve tutacağım hale tutulmadığını şuan tutanak tutulacağını, karşı aracın sigortası olmadığından ertelediklerini söylediler.
Şuan kendilerinin yazdığı bugün tarihli tutanakta karşı aracın sigorta tarihi kaza tarihinden çok daha önce gözüküyor. Kazayı yapan personele niye tutanak tutmadınız diye sorucam ulaşamıyorum. Şimdi ben bu tutanağı kabul etsem hasarsızlığı yeni şirkette bozacağız seneye bi dünya sigorta çıkacak. Ayrıca 2 aydır neden tutanak tutulmadığı tam bir muamma. Kabul etmesem vebali var adamın en az 2 3 bin masrafı var.
Ne yapmalı? Ne döndü ben hiç anlamadım.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,039
7
51,372
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Bugün tutulan eski tarihli tutanağı kesinlikle kabul etmeyin. Zamanında ne olduysa oldu, sıcağı sıcağına tutanak tutulmamasının ihmali var ortada. O ihmal kimlerden kaynaklanıyorsa zararını çeksin. Karşı taraf sigortası yoksa onların kabahatidir, sizin düşünmenize gerek yok. Sizlik bir durum yok, aracınız onarıldıysa şimdi yürüyorsa sıkıntı etmeyin. 2 ay önceki vukuat için tutanak düzenlemek bir nevi sahte evraktır, sigortanın başınızı istedikleri gibi ağrıtacakları bir malzeme vermiş olursunuz.
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Kaza anında tutanak tutulmadıysa yapacak çok bir şey yok. Onun dışında ehliyet ve kimlik fotokopisi de gerekiyor. Karşı tarafın ve sizin tutanağa kazanın nasıl olduğunu yazmanız ve imza atmanız gerekiyor. Geçmişe dönük bir tutanak hazırlarsanız evrakta sahteciliğd girer çok tehlikeli. En iyisi aracı sattığınız kişi ile aranızda halletmek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: hakikionur

hakikionur

Panpa
Beta Programı
16 Eyl 2016
519
1,270
2,520
30
Marka
Volvo
Bizim arabada hasar yoktu zaten kasayı sürtmüştü. Kaza günü kazayı yapanlar iş yerine geldi fotokopilerini falan ben çektim hatta. Tutanağı da yazmışlar ama tarihi atmamışlar. Bu şekilde kabul etmeyiz dedik. Bizimle iletişime geçenler de sigortacı kendileri değil bir daha arayan soran olmadı şuan
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım