Nürburgring deneyimi yaşamak istiyorum?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Selam millet,

Arkadaşım bizim okulun önümüzdeki 15-20 günlük tatilinde(14 nisan-2 mayıs)Nürburgring'e girmeyi ciddi ciddi planlıyor. Onun planı uçakla gidip orada Swift Sport kiralayıp piste girmek, zaten buradaki aracıda swift sport, yabancılık çekmez heralde :D O gidince bende dedim kendi kendime niye gitmeyeyim diye, yalnız ben farklı olarak buradan kendi arabamla çıkıp gitmeyi planlıyorum. Eğer mümkün olursa 1-2 arkadaşımı yanıma alıp yakıt parasını bölüşerek, geze geze gitmeyi planlıyorum, arkadaş bulamazsamda tüm yakıtı göğüsleyip gitmeyi planlıyorum. Şimdi sizlere birkaç kalem verip, sorular soracağım fikriniz ne diye, bazı konularda da fikir sahibi olanlardan bilgi almak isterim:

1. Uluslararası ehliyet işini nasıl çözerim? Yeni tip ehliyet geçerli oluyormuş; fakat çıkış süresi bildiğim kadarı ile min Mayıs ayında(Ankara) ya da bir belge almak gerekiyormuş, 400-500 liraymış galiba, bu belgeye para vermeden yeni ehliyeti kısa sürede nasıl çıkartırım?

2. Yurt dışına çıkan araçlara sigorta yaptırmak lazımmış, aylık sigorta yaptırsam kaça patlar?(tahminim 100 euro)

3. Yeşil pasaportum, babamın üstüne, ohalden dolayı gereken yurt dışına çıkabilir kağıdını aldıktan sonra diğer ülkelere geçişte sıkıntı yaşar mıyım? Normal pasaport sahibi arkadaşım schengen vizesi alsa sıkıntı yaşar mı?(bulgaristan'dan giriş yapacağız)

4. 2013 F20 116i ile gitmeyi planlıyorum, giderken BTG Maslak'ta Superchips yazılım attırmayı planlıyorum(136 to 228 hp, 220 to 298 nm tork), sizce yazılım işini Türkiye'de mi yaptırayım yoksa orada mı?

5. Yakıt tahmini ne olur? Buradan 2300 km uzaklıkta, ortalama 7 litre yakıp 2 günde gitmeyi planlıyorum, avrupanın genelinde yakıt fiyatları neredeyse bizim ülke ile aynı galiba, totalde 1500-1600 lira yakıt tutar gibi, eğer arkadaşlarla gezerek gidersem süre uzar elbette ve yakıt artar ama bölüşüleceği için kişi başına düşen harcama azalır. Uzun yolda hızlı sürmeyi sevmem, 100-150 km/h arası hız sabitleyiciye bağlar giderim diyorum.

6. Konaklama işlerini sizce nasıl yapayım? Tahmini kaça patlar? lüks olmasına gerek yok, yeterki güvenli olsun.

7. Uçakla gitsem daha mı mantıklı olur? Git gel 700-800 lira civarı, swift sport günlük 179 euro, her girdiğin seans için ekstra 40 euro kira bedeli veriyorsun(normal pist seans ücreti 25 euro bu arada)

En kritik soru, sizce bu dediklerim bana totalde tahmini kaça patlar(3 durum senaryosu için, tek başına arabayla gidiş, tek başına uçakla gidiş+araba kiralama,ülkeleri geze geze arkadaşlarla gitmek)

Atladığım nokta ve kalemlerde beni uyarırsanız kıymete geçer :)

@inzfatih abi sen Polonya'da yaşıyordun galiba, bazı konularda yardımcı olabilirsen sevinirim :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur ve Porsche

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
Onu bilmem de gitmeden önce çok nurb. videosu (kazalar özellikle) izleyin. Gidince de yardımcı sistemleri tamamen kapatmayın, özellikle pistin bazı noktalarında aynı türden kazalar oluyor, o yüzden kaygan veya engebeli yerlere dikkat edin lütfen. Burada kimsenin kaza başlığını görmek istemem.
 

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
7 numara bu isin cevabi. Bu kadar eziyet çekeceğine bin uçağa git. Bizim ehliyet orada geçiyor ama Ring'de ne olur bilmiyorum. Benim instagramimda Murat Engin diye bir abimiz var o Ring'e çıktı sorabilirsin ona, ama cevap verir mi bilmem Bir de dediğin vakitler paskalya zamanına denk geliyor, o zaman bilet ve otel fiyatları pahallı oluyor. Kalacak yer için de hosteller var, bazıları gayet iyi ama bir otel değil tabi ki. Kalacak yer için de booking.com a girip hesabını kitabını yapman lazım.
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
@kerpetenemir bana en mantıklısı arkadaş bulup gitmek gibi geliyorda, gezerek gitmek istiyorum çünkü, zor gibi duruyor gerçi, onun dışında tüm yükü üstülenip arabayla gitmekle uçakla gidip araba kiralama arasında 200-300 lira fark var, kararsızlık yaratacak bir durum açıkçası :)

@Kaganglc vallahi simulasyondan deneyimim epey fazla açıkçası, kaza videolarının zaten neredeyse hepsini izledim, noktaları biliyorum gibi bir şey, orda bir kaza yapsam afedersin y.... yerim, o yüzden sport+ dan fazlasına girmem(esp açık,traction kapalı)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kagan ve Porsche

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
@mgdedeoglu abi uzun yolu eziyet olarak görmüyorum açıkçası, hep yapmak istediğim bir şeydir, bmw forumunada konu açacağım bi, Murat Engin orada epey takılıyor, görürse büyük ihtimal cevap verir, hostel konusunda da fikrim en kötü arabada uyurum tarzında, booking.com benimde aklıma gelen ilk site oldu ama ne zaman nerede olacağımı tam kestiremiyorum, o kötü.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Mehmet

Profesör
7 Eyl 2016
5,850
12,558
4,970
En buyuk hayallerimden insallah bana da nasip olur Hocam gidersen video cekmeyi untmayin:D
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: RYAN7R ve Porsche

mcanerg

Panpa
14 Eyl 2016
1,710
3,402
3,720
Marka
BMW
Uçakla gidin 2300 km yol ve hava değişikliği seni pert eder konaklasan bile 2 gün kendine gelemezsin, astarı da bezinden pahalıya gelir
piste çıktığında yorgun olursan günün kötü geçer.
Ayrıca oraya kadar gitmişken daha iyi bir araç kirala orda muazzam araçlar var gittiğine yol masrafına değsin
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
@mcanerg mantıklı bir öneri sundunuz cidden, ama gereğinden fazla muazzam araçlarla pistte kaza yapabileceğimi düşünüyorum ve de yaşım 21, bana o muazzam araçları avrupa'da hiç bir firma vermez. Yorgunluk fikrini bir düşüneceğim. Geze geze gidip kendimi az yorarak ilerlersem yorgunluğun önüne belki geçebilirim, teşekkürler


Burdan herkese sorum, acaba gittiğimde aracım ile kaç seansa çıkabilirim, bana dönüşte 2300 km boyunca sorun çıkarmayacak bir araba lazım neticede :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve mcanerg

Cussler

Panpa
5 Eki 2016
3,477
8,934
4,970
Marka
Toyota
@mcanerg mantıklı bir öneri sundunuz cidden, ama gereğinden fazla muazzam araçlarla pistte kaza yapabileceğimi düşünüyorum ve de yaşım 21, bana o muazzam araçları avrupa'da hiç bir firma vermez. Yorgunluk fikrini bir düşüneceğim. Geze geze gidip kendimi az yorarak ilerlersem yorgunluğun önüne belki geçebilirim, teşekkürler


Burdan herkese sorum, acaba gittiğimde aracım ile kaç seansa çıkabilirim, bana dönüşte 2300 km boyunca sorun çıkarmayacak bir araba lazım neticede :)
Kaç seansa çıkabileceğiniz nekadar arabayı zorlayacağınıza bağlı biraz.Kaç gün kalmayı düşünüyorsunuz?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve RYAN7R

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Arabayla gitmek gereksiz.

Murat Abi, Ufuk Abi ve diğerleri, onlar kendi araçlarıyla piste çıkmaya karar verdiklerinle yürüterek değil, konteynıra yükleyip gönderiyorlar önden gemiyle. Araçlar ulaşınca atlayıp uçağa orada alıyorlar ve piste öyle çıkıyorlar. Dönüşte de aynı şekilde dönüyorlar. Prosedürleri bilmiyorum ama.

Orada güvenlik önlemleri alınmış F20 1.25i'de kiralayabilirsin. Çok fazla araç var. Kendin takılıp bir de saatini ve boşluğunu denk getirebilirsen BMW Ringtaxi yap, M5 ile full yan gidiyorlar. Eğer pist ıslaksa risk almaya değmez diye düşünüyorum çünkü özellikle yağışlı havalarda sık sık spinlere bağlı kazalar oluyor. Özellikle arkadan itişlilerde. Ama kuruysa problem yok, yine de dikkat etmek lazım.

Ne kadar tutar? Para hakkında hiçbir bilgim yok.

Kendi aracımla giderim dersen Bulgaristan'ı hem yol durumu hem de ultra gıcık devlet görevlileri yüzünden tavsiye etmiyorlar. Yunanistan üstünden daha mantıklı diyor herkes. Birde bazı trickler var. Mesela Yunanistan'ın otobanlarında benzin istasyonları yok. İlla otobandan çıkıp şehire girmen gerekiyor. Gerçi sağlam bir navigasyon cihazıyla sorun olmaz ama yolda kalmamak adına dikkatli olmak lazım. O konuda tavsiyem Tomtom GO 500 falan olabilir.

İyice araştırmak lazım.
 
Son düzenleme:

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
@HamzaFurkan pist için 1 günümü ayıracağım kesin de genel olarak bu seyahate kaç gün ayıracağımı kestiremiyorum değişken durumlardan dolayı. İstanbul Park'ta tek seansta epey hırpalamıştık arabaları, ring büyük ihtimal daha fazla hırpalar, ön-arka balatalarım zaten yeni değişti, onlardan sıkıntı yaşamam, onun dışında da sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.

@AlkanExclusive Murat abi bmw forumunda yazdığım konuyu umarım görür de cevap verir :) Açıkçası benim durumum onlar kadar iyi değil, neticede öğrenciyim, min. harcama ile gitmek istiyorum, ayrıca giderken Avrupa gezisi tarzı mini bir gezi yapmak istiyorum, o yüzden uçak+kiralamaya göre 200-300 lira daha pahalıyada gelse daha sıcak geliyor bu seçenek bana, mantıklı olan elbette uçakla gidip araba kiralamak. 1.25i yi gördüm ama yeni başlayanlara vermiyorlar, ayrıca yaşım tutmuyor. Açıkçası Sport+'ın beni koruyacağına inanıyorum pistte, belki Sport'ta bile kullanabilirim. Arkadan çeker dediğin gibi çok riskli orada, kazaların büyük çoğunluğu BMW zaten :) Eniştem Belçika'ya 3-4 kere araba ile gidip geldiği için bana Bulgaristan'ı önerdi, o yüzden Bulgaristan dedim, yol durumu hakkında bende pek iyi şeyler duymadım.

@dogantr61 video için teşekkürler, boş bir vaktimde kesinlikle izleyeceğim :)
 

mcanerg

Panpa
14 Eyl 2016
1,710
3,402
3,720
Marka
BMW
@mcanerg Mayıs ayında çıkmıştım, güzel pist ama oraya bile az para gitmiyor, dünyaca ünlü nürburgring'in seans ücreti 25 euro, İstanbul Park'ın başlangıç fiyatı 150 TL, epey komik bir durum bence.
ne garip memlekette yaşıyoruz, insan için güzel ne varsa uçuk rakamlar veriyoruz, herşey pahalı, ben de yakın zamanda istanbulparka çıkmak istiyorum bakalım
 

Cussler

Panpa
5 Eki 2016
3,477
8,934
4,970
Marka
Toyota
@Ozgur Gunes 1 gunde 4-5 turdan fazlası tehlikeli olur.İstanbul parkta 1 seansı 20dk hatırlıyorum ringde de tek tur 10-11dk sürer, 5 tur atsanız pistte toplam 1 saaten az kalmış olursunuz ki bunun tamamı sert geçmez.sorun olacağını sanmıyorum
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: RYAN7R
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım