Ön Lastiklerin Farklı Aşınması

caner yılmaz

caner yılmaz
Düz Yol Gazcısı
10 Eki 2022
45
8
145
20
eskişehir
Marka
Opel
Arkadaşlar merhaba, lastiklerimizin durumu kötü geçen kışlık lastikten yazlık lastiğe geçtiğimizde ön arka lastikleri değiştirdik ve bir şey fark ettim sol ön lastik sağ ön lastiğe göre daha fazla aşınmış gibi geldi bunun sebebi ne olabilir?
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Aracınızın rot ayarlarını kontrol ettirin, düzensiz aşınmanın başlıca sebeplerindendir.
Aracınız önden çekişli ise ön lastiklerin daha fazla aşınmış olması muhtemel, sezon başlarında değişim yaparken ön arka yaptırabilirsiniz.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,028
7
51,358
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Sağdan akan trafiğe sahip (soldan direksiyon) bizimki gibi ülkelerde her zaman sol ön lastik en çok aşınan lastiktir. Çünkü ana yol bağlantılarında trafiğin durmaması için tasarlanan yonca,trampet vb. kavşaklarda bağlantı kolları çoğunlukla sağa dönüş şeklinde tasarlanır. Otoyollara girerken çıkarken hep sağa doğru döneriz.

Canlı gözle görmediğim için tam bir yorum yapamam ama bahsettiğiniz aşınma anormal seviyelerdeyse @Bedirhan ın dediği gibi rot ayarı gerekiyor olabilir. İyi, tecrübeli bir ustaya lastiklerin durumunu gösterip bir fikrini alın, rot ayarlık bir sorun mu yoksa trafik düzeninin getirdiği doğal sonuç mu size söyleyecektir.

Bu arada aklınızda bulunsun, lastikler yönlü değilse (yani çok zahmet olmayacaksa) ön-arka değişiminde yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü her zaman sağ sol değişimi de yapın.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım