Oto Rapor Rezaleti

smtyldrm

Senkromeççi
26 Mar 2019
16
10
70
Merhabalar, 22.03.2019 tarihinde Atatürk Oto Sanayi Sitesi Maslak Oto Rapor şubesine gittim ve alacağım aracı kontrol ettirdik. Ertesi gün aracı bakıma götürdüğüm de usta bu araçtaki balata ve diskler bitik (hatta yok demir demire sürtüyor bu aracı kesinlikle sürmeyin bile) dedi. Oysaki eksper bu balata ve disklere (ön ve arka) Durum olarak : (iyi) yazdığı için bizde sıkıntı yok diyerek araç alışverişimizi yaptık. Sadece balataya bakarak araba almıyoruz ama ona göre fiyatta anlaşacaktık araç sahibi ile. Zaten eksperde ki usta Sol ön z Rot kırık diye bizi uyardığında araç sahibi ben fiyattan düşerim sen yaptırırsın dedi, eksperin bulacağı diğer durumlara göre alışverişi tamamlayacaktık fakat bu bize ekstra masraf çıkarınca, Oto Rapor Genel Merkezi (Maltepe) 'yi aradık ve böyle bir şey varsa aracı görelim mağduriyetinizi gideririz vs... Denildi. Bizde aracı götürdük ustalar incelemeye (lifte kaldırmaya) gerek görmeden dışarıdan bakarak belli oluyor zaten ön ve arka, disk ve balatalar (kötü) bitmiş.-(Arkadaşlar gözden kaçırmıştır.) denildi. Biz Maslak şubemizi arayacağız size dönüş yapacağız denildi. Maslak şubesinin bize geri dönüşü sadece arka balataları yaptırırım şeklinde oldu. Malzemeleri alın işçiliğini ben karşılarım desem de oralı olmadılar. Sanırım arkadaşlar 100-200 TL'lik bir balata alayım da mağduriyeti gidereyim diye düşündü. (sanıyorum sadece.) Genel merkez haliyle topu (kendi aranızda halledersiniz e) bıraktı. Bir yaptırım gibi durumunuz yok mu diyoruz adama biz onlara ne yapabiliriz diyor. (Buna da pekala.) Çözüm üretemeyeceksin beni neden genel merkeze çağırıyorsun? İşin daha rezalet tarafı Maslak şubesi genel merkez Erdinç bey' e nereden bilelim karşı taraf el freni çekmedi demiş? :) 250 km sarf etmişim aldığımdan bu yana 7 günde. İyi denilen bir balata 20-30 bin km gitsin. Orta 10-15 bin km yapsın. Ben bunu nasıl bir drift yapıp da KÖTÜ'ye çekmeyi geç demir demire sürten bir duruma getirebiliyorum 250 km ile? Pazartesi günü inşallah hukuki süreci başlatacağım. (Genel Merkezinde Önerisi bu yönde zaten.) Ekspertiz görselinin tamamını atmadım şasi no... Sebebi ile. (İstenildiği takdirde atarım.) Sadece balata ve disk (ön ve arka) kısmını paylaşıyorum. Oto Rapor giriş km : 59839 Oto Rapor çıkış km : 59839 Araç Maltepe Oto Rapor Km : 60090. Yani 251 km yapmışım aldığım günden bu yana iyi denilen bir balatayı yoka getirmişiz sanırım.

fgJD3m.jpg

DlmZsf.jpg

gcoeMl.jpg

rFOJCe.jpg

j7rEOG.jpg

2BFeNS.jpg
 

ahmet.kocak

Profesör
18 Mar 2017
280
268
1,445
38
ankara
Marka
Kia
Geçmiş olsun. Hakkınızı hukuk yoluyla aramak en isi. Bizi de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz. Eksperin yapacağı bir iş var onu da yarım yapmış.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,697
5,320
26
Avcılar-Darıca
Çok geçmiş olsun, umarım hakkınızı alırsınız.
Ekspertiz yapan yerlerin sayısı aşırı arttığı gibi kaliteleri azaldı. İnsanlar güvenerek gidiyorlar ancak %80'i işlerini üstün körü yapıyor özellikle de marka yerler yoğunluktan dolayı çoğu yerleri atlıyor.
 

fksarall

Panpa
8 Eyl 2016
1,548
3,367
3,770
Ankara
Marka
BMW
Otorapor arkadaşımın kırık farını tespit edememişti, o da satın alma işleminden sonra fark etti. Gittiğimiz şubeyi tam hatırlamasam da kaporta konusunda iyilerdi ama geri kalan her şey vasatın altında ne yazık ki.
 

planco

Elit Apaçi
21 Eki 2018
138
155
935
Eskişehir
Marka
Volkswagen
Konusu acilirsa hak arama durumunda, arabanizin el frenin balatasi arka gobegin icinde, disardan gozuken balatari cekmiyor el freni. Yani zaten yeni aldim az kullandim diye aciklama yapmak yerine yaptiginiz isi bilin biraz diyebilirsiniz. :)

Onu yazacaktım ben de, nasıl adamlar çalışıyor lan orda? Oturduğum yerde sinirlendim orayı okuyunca, bu ülkede hiç mi bi sektörde işi bilen adam çalışmaz? Şaka gibiler he.
 

smtyldrm

Senkromeççi
26 Mar 2019
16
10
70
Tüketici mahkemesine başvuru yaptık sonuçları inşallah sizlerle paylaşacağım.
Aynı şekilde arka bagajda göçük vardı onu ve sol ön farda çatlak vardı onuda rapora geçmemiş (benim için önemi yok çünkü araç sahibi bana önceden belirtmişti. oradan bir sıkıntım yok). fakat ne hikmetse ekspere söyleyince aldığınız eksper paketinde farlar yoktu diyor ona da sağlık olsun.
Bakalım sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: planco, Kim? ve bt

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,878
26,257
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Ben de dün ankaradaki bi şubesinde kendi aracımızı satmadan expertiz yaptırayım elimizde rapor olsun diye götürdüm. Araçta 2 parça hariç komple boya ve 2 değişen çıkardılar, daha sonra fiat bayisine 2. ele vermek için götürdüm 4 parça değişen dediler. Sonunda fiyatta anlaşıldığı için hangi parçalar diye sormadım bile ama hangi taraf haklı bilemiyorum. Otoraporun bana verdiği garantide 1 sene bin km boyunca verdiğimiz raporun arkasındayız parça başı yanlış tespitte 3bin tl ye kadar karşılayabiliyoruz diyordu. Demekki çok da arkasında durmuyorlar
 

alianil

Elit Apaçi
23 Mar 2019
158
158
885
29
Tekirdağ
Marka
Toyota
Youtubede tarcanlar ve onay oto ekspertiz var işlerinde de oldukça iyiler eğer ikinci el araba alırsam bu iki yerden birine giderim.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım