Seal Lastik Nedir ? İşe Yarıyor mu ? / 215 55 17 Passat İçin Lastik Tavsiyesi

FarukR

Asfalt Kurutucu
19 Şub 2019
40
31
595
Marka
Toyota
Merhabalar herkese, bel fıtığı ameliyatı olduğum için lastik değiştirmek zor geliyor... Bu yüzden lastik değişimi riskini azaltmak için seal lastiklere merak sardım. Lastikçilerin jelli dediği bu teknoloji sizce gerçekten işe yarıyor mu? 215 55 17 Passat için hangi kışlık ve yazlık seal lastiği tavsiye edersiniz ? Erzurum'da yaşıyorum. Contilerde Eco serisinde var genelde seal lastikler ama eco serisi pek beğenilmiyor bildiğim kadarıyla.
Hız endeksi 94W olunca zor ısınacağından kısa mesafede sıkıntı olur diye biliyorum vs vs.Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,232
45,833
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Pirelli 4 mm
Hankook, Conti 5 mm
Michelin 6 mm
Goodyear 6.5 mm

Seal ozellikli, yani ici jel dolu lastiklerin markalara gore bu uzunluktaki sirt delinmelerinde patlamadan, kendi kendini onararak yola devam edebildigi iddia ediliyor. Bu uzunlugu gecen delinmelerde de tamir gerekiyor. Runflat lastiklerden farki, sinirlar dahilinde delindiginde kendi kendini jel sayesinde tamir ediyor. Siniri asarsa da lastikci de tamir edilebiliyor. Runflatler hic bir sekilde tamir olmuyor.

İse yarar mi ? Teoride yarar. Pratikte bilemem. Conti sikayetvar'da delinse de tamir olmadi, 5 kez tamir ettirmek zorunda kaldim vs gibi sikayetler mevcut.

Ayrica markalarin 4-6,5 mm araliginda degisen delinme rakamlari cok cok dusuk. Maksimum raptiye batmasinda ise yarar. Oyle civi vs batmasi durumunda lastik zaten patlar.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: FarukR ve Bedirhan

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,033
7
51,368
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Şimdi bu seal lastiklerde belli bir mm değeri veriyorlar da, bu arkadaşların kendilerini onarması için yine de giren parçayı çıkarmak gerekecek. Yani en iyi ihtimalle yavaşça inmiş lastiği, arabayı böyle yavaş yavaş yürütüp bakıp inceleyip giren vidayı/çiviyi vs.yi bulup tornavidayla ketpetenle veya kargaburunla çıkarmak gerekecek. Yani bel fıtığı olsanız bile bir süre çömelip eğilip çalışmanız gerekecek. Bu konuyu da göz önünde bulundurun.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım