Steyşınları Sevin - Megane 3 ST - Yeni Aracımız

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Teybimizin montajını yaptım. Android ekranı aldım. Montajı için bir ilave soket ihtiyacım var garantisini bozmamak adına. Aklımdakini yapabilirsem bir eşi daha olmayan güzel bir proje olacak. Ne yardan geçeceğiz ne de serden. Yalnız öyle bir yerde sıkıntı yaşayacağım ki paylaştığımda oturup ağlayacaksınız öyle saçma bir yerde takılıp kalıyorum bunca işi halletmişken 😂 Bu arada havalandırmaların yönlendirme butonlarının tırnakları kırıktı. Bereket parçaları kaybolmamış ızgaraların ardına düşmüştü. Dün onların tamirini de yaptık. Masrafsız ve bol ekstralı olacak.

image3 (1).jpeg image2 (1).jpeg
image0 (2).jpeg image1 (2).jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Ne umduk ne bulduk ya da ne yapacaktık neye döndü iş...

Okyanusu geçip derede boğulduk. Ben teyp ve tableti kablolu olarak birbirlerine bağlamayı hayal ediyordum ama maalesef ikisinde de aux girişi varmış. Birde aux çıkışı tablette olmayınca kablolu bağlantı işi suya düştü. Kablosuz bağlarız o zaman dedim ama maalesef tablet hem bt hem de wifi bağlantısını aynı anda aynı cihaza yapamıyor. Çoklu bt bağlantısı desteği olmadığından o işte yattı. Bari usb çıkışı olsun dedim ama iki cihazda da usb girişi var çıkışı yok. Anlayacağınız hem teyp hem tablet bir arada olmuyor. Mecburen birini seçecektim. En son geri manevrada arka tamponu çarpınca (bir türlü gözüm alışamadı buna) İçim kan ağlayarak teybimi söktüm. Ses kalitesi pioneer ın yanından geçemez. Orjinalden bir tık daha güçlü. Kaliteli değil ama güçlü. Hoparlörleri doyurabilecek kadar gücü var bereket. Menü işlemleri hızlı ve akıcı ama öyle youtube da telefon gibi akıp gitmiyor. Montaj dahil 4500tl

Yeni paspas takımı aldım orjinal tam kapatan havuzlu tarzda bişey bulamadığım için. Kargo dahil 1000tl

Kışlık lastik taktırdım. Normalde çıkma işinden hazzetmem ama sadece 300km yol yapmış 2021 tarihli continental marka hatasız lastik denk getirince birde montaj dahil 5000tl fiyatı görünce aldım tabiki. Ama yine söylüyorum bu güne dek kullandığım hiçbir kış lastiği (Michelin bridgestone ve good year kullanmıştım şimdide conti taktım) Petlasın snowmaster w651 model lastiğinin performansını vermedi. Sökme takma balans 5150tl

Arka disklerin siparişini verdim gelmişler bugün parçacıdan alacağım. Lastiklere balans yaptırırken 2 tane bijon yan yana kesilince dedim ki bu bir işaret. Balata ve orjinal bilyalı disk takımı parça maliyeti 4100tl

image5 (1).jpeg image6 (1).jpeg image7.jpeg
image3.jpeg image6.jpeg image4.jpeg image1.jpeg
image2 (1).jpeg image2 (2).jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Duster da Duster. Takıntılarım beni öldürecek.

Altın da kaplasam ne yaparsam yapayım şu an kullanmak anlamında her yanından mantık akan aracıma ısınamıyorum. Ama bir yandan harcamayada devam ediyorum. Bugün gelen 3135tl radar cezasını saymazsak eğer;

Teyp boşluğuna gelen cepliğin içini kaydırmaz malzeme ile kapladım. Telefonum artık sabit durabiliyor. Arka fren diskleri ve balataları değişti. 500tl işçilik.

image1 (1).jpeg image0 (2).jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Kafa ütüsü de bitmiyor, kaşıntı kaynaklı yapılan masraflarda...

Belkide aldım alalı bozuktu sağ arka hoparlör. Bir gün teypten ayar yaparken tesadüfen hoparlörden tweter gibi ince bir ses çıktığını ve hoparlörün hiç titremediğini fark ettim. Bildik reno hastalıkları sanırım su çekmiş ya da bobin yüksek sesten yerinden oynamış. Yenisine 1200tl çekilince girdim gene satış platformlarında sondaj vurmaya 😂 Neyse uygun sayılabilecek bir paraya hoparlörü alıp kendim değiştirdim. 1 hoparlör ile sesin bu kadar artması beni şaşırtmadı değil.

125tl ye çiftini bulunca yerli bir markadan bagaj amortisörlerinide satın aldım. Epey kuvvetli öyle söyleyeyim. Şimdi kalıp yayı ile otomatik açılırmı diye araştırıyorum.

Bir de neden bilmiyorum ama satacağım arabanın geri görüş kamerasını değiştirdim. 1500tl verip full hd çözünürlükte 170 derece geniş açılır bir kamera taktırdım. Gece görüşü gerçekten muazzam. Geri vites ampullerinin 2 taraftada olması ve ampullerin photon marka led olmasının etkiside var tabi. Sabahın ilk ışıkları ile çektiğim görselleride ekliyorum. Ben çok memnun kaldım. Eski kamerayı değiştirme sebebim yapısı itibari ile ayar yapılamaması ve yeri göstermesiydi. Arkadaki aracın dibine kadar girince anca tamponunun altını görebiliyordum.

Bu arada cam rüzgarlığıda aldım onlarda geldi yarın montajını yapıp paylaşırım.

image4 (1).jpeg image3 (1).jpeg image2 (1).jpeg
image1.jpeg image0.jpeg
image5.jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Aklımda kalmasın şu işi de aradan çıkaralım dedim. Ön camı değiştirdik. Olimpia marka taktık. Sensör olmadığı için çokta önemsemedim cammı cam 😂
Cam rüzgarlıklarını almıştım onları taktık.
Cam değişirken zarar verilen kamera kablosunun da hasarlı kısmını ölçü aleti yardımıyla bularak onardım.
Günün finalinde kızımla birlikte bir iç temizlik yaptık. Paspasların sabitleme klipslerini montajladım. İnşallah kayıp giden paspas sorunumuz kalmamış olacak.

image12.jpeg image11.jpeg
image13.jpegimage9.jpeg
image10.jpeg image6.jpeg
image5.jpeg image4.jpeg image3.jpeg
image2.jpeg image1.jpeg image0.jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Nihayet bagaj havuzu aldım. Piyasa malı ahım şahım bişey değil. Orjinali gibi değil üstündeki nesneler kayabiliyor. Temiz tutsa kafi diyorum.
Ayrıca tavan aydınlatmalarından birini değiştirdim. Yansıtıcılı şeffaf olan modelden denk gelince aldım. Bulursam arka tarafada alacağım.
IMG_2604.jpeg IMG_2634.jpeg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Epeyce ağzımı bozdum bugün. Hani masrafı bişey değilde yani satma niyetindeyken bu ne şimdi diye epeyce söylendim.
Şarj dinamosunun kömürleri bitmiş. 500tl cik ayak üstü kaçtı yine. Bu arada bütün ezik ve göçükleride boyasız yaptırdım. 2000tl de ona bayıldım. Fiyatıda dibe çektim 550.000 istiyorum. Vallahide billahide tanıdık birisi alsın diye çok istiyorum. Hiç tanımadığım biri alacakta kıymet bilmeyecek diye çok üzülüyorum.

IMG_2705.jpg IMG_2706.jpg
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Her ne kadar pek heves kalmadığı için fotoğraf çekmemiş olsam da birkaç ilave ve eksiltme yaptım. Aracımda ne önde ne de arkada tweeter yoktu. Arkaya orjinal malzeme alıp (tweeter + kapak) monte etmiştim. Ön tarafa da tss20 leri takmıştım. Önlere tssleri takarken tweeter kapaklarından birini sökerken kırdım. Onun yenisini aldım kargo dahil 330tl tuttu. Bir çiftte orjinal tweeter alıp öndeki yerlerine taktım. Kargo dahil 570tl. Malum araç satılık ve fiyatı da dibin dibinde olunca yeni aracımda da kullanabileceğim bazı malzemeleri söktüm. Yol kayıt kamerası, sonradan aldığım full hd geri görüş kamerası (yerine teyple geleni taktım) ve yıllardır her arabama taktığım ve özel bir nedenle hiçbir paraya satamayacağım tss20 leri söktüm. Hani parası bişey değil malzemelerin toplasanız 5-6 bin bişey ama yeni aracı alırken belli ki bunun parasına ilave yapmam gerekecek. Sigorta vs derken bu 3-5 leri çok arayacağım. Mutlak suretle her aracıma bu ilaveleri yaptığımdan böyle bir değişime gittim. Masraf listesi güncellenecek tabi. Birde ben daha yağ değişimine var sanıyordum ama araba bakım uyarısı verdi. Meğer 1 sene dolmuş. Halbuki daha 9000km vardı km olarak. Giderayak bana soktu gene sokacağını 😂 Mazot filtreside dahil yarın değişecek nasipse. Güncel rakamı yazarım.
 
Son düzenleme:

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi değişti. Poleni yakın bir tarihte değiştirmiştim. 500tl işlikle birlikte toplam 2600tl ödedim. Giderayak bana bakımı da sokuşturdu. Tamam dedim artık daha mesarif çıkaracak bir yeri kalmadı derken dün akşam kart pili zayıf uyarısı verdi. Yahu dedim bunu da yapamazsın ama ya buda olmamalı yani bi o kaldı aldığım gibi kullandığım bi gıcıklık yapacak ya kart pili zayıf dedi. Neyse 30tl Duracell pil. O değil yedek kartad a baktığım yok oda bitik belkide. Bu arada Cuma akşamı iftar için güveç yaptırdık ve aceleden yolda giderken suyundan biraz paspasın üstüne döküldü. Sabah temizlerim dedim ama sabah kokudan arabaya girilmiyordu. Havuzlu paspasın ne büyük nimet olduğunu anladım. Hemen eve çıkarıp fairy cif vs elime ne geçerse güzelce yıkadım. Sonra akşama kadar açık havada havalandırdım. Şükür koku moku hiçbişey kalmadı. Üstüne birde hafta sonu banyosu. İstiklal marşı kapanış. Bu arada güncel masraf listesinide ekledim. Bazı malzemeler eksildi bazıları eklendi. Fiyat geberince kimsede cebimize beş kuruş koymayınca dedik yeni aracımızda bunlar kullanılır :D

image3.jpeg image0 (1).jpeg
image2.jpegimage4.jpegimage1.jpeg
MEGANE.jpg
Öğlen arası ufak bir şekerleme yaptım. Koltuğun öne katlanması büyük nimet (R) 😂
image5.jpeg
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım