Taş İzleri Hakkında Geçici Bir Çözüm

keremkarakaya

Kerem Karakaya
Elit Apaçi
8 Eyl 2016
92
44
970
İstanbul
Marka
Opel
Arkadaşlar herkese selam.

Füme aracımın ön tampon taş izlerinden bıkmıştım. Ağırlıklı olarak araçlarımızın tamponları fabrika çıkışlı siyah astarlı olarak geliyor. Doğal olarak her hangi bir sürtmede veya taş çarpmasında kalkan boyanın altından siyah iz görünür. Araç zaten koyu renkli ise bu sorun teşkil etmez. Ancak sonradan boyanan tamponların temeline beyaz astar attıkları için koyu renk araçlarda olası bir deformasyonda bu çok fazla göze çarpıyor.
Uzun süredir kafama taş izlerini takıyordum. Yüzlerce minik noktadan sebep beyaz astar görünüyordu. Her noktaya tek tek rötuş yapmak yorucu ve maalesef vakit kaybı oluyor.
Tam ümidimi yitirmişken Sonax'ın siyah araç için renkli cilasını keşfettim. Yıkamadan sonra aracın her yerine uyguladım ve füme renk aracımı hem canlandırdı hem de kılcal çizikler dahil bütün kusurları kapattı. 1-2 yıkama sonrası daha uygulanırsa daha başarılı bir sonuç olacağını düşünüyorum. Aracın uygulama öncesi fotoğrafını çekmedim ama uygulama sonrası fotoğraflarını ekleyeceğim.
Ürünün linki:

Farklı markaların bütün temel renkler için ürettiği benzer ürünler var. Herkese önerimdir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mete25

mete25

Panpa
4 Mar 2019
521
1,281
2,520
Ankara
Marka
BMW
Aynı ürünü ben de boya koruma amaçlı kullanıyorum. Kılcal çizikleri kapatma konusunda gerçekten başarılı. Dediğiniz gibi birkaç uygulama ile kendini daha da toparlayacaktır. Ancak süngerle uygulama ve sonrasında bezle parlatma aşaması hızlı cilalar kadar pratik olmuyor. Yıkama sonrası vaktim olduğunda bu ürünü, olmadığında aynı markanın hızlı cilasını kullanıyorum diyebilirim.

Ben kaportadaki taş izlerini ve diğer kusurları aynı renk oje ile kapatıyorum. Böylece hem paslanmaya karşı önlem olmuş oluyor hem de yakından basınçlı su yemedikçe uzun süre dayanıyor. Sizin tamponlar için bu ürün güzel ve pratik bir seçenek olmuş.
 
  • Beğeni
Tepkiler: keremkarakaya
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım