Trafik Psikolojisi Araştırma Projesi- Anket

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Ama bir özet var, kazada kimin haklı-haksız olduğunun önemi yoktur, her zaman ön görülü olup kendimizi korumamız gerekir. Mesela geçenlerde bana ışık yeşil yanıyordu, sağdan soldan gelen araçlar kör noktamda, dedim burdan yavaş çıkayım, malın teki kırmızıda geçer, bana yandan vurur, hiç uğruna canımdan olurum, tam hafif burnumu çıkardım, önümden abartmıyorum kırmızı ışıkta geçen biri 90 km/s saat hız ile beni yalayarak geçti. Şimdi o kişi(mesela bana sorarsanız kesin genç-orta yaş erkek) bana vursa, kimin haklı olduğunun ne önemi var!
 
1 Ocak 2017
2,657
9,779
5,270
38:22:37:12
Marka
Bugatti
Birde trafikteki kadın-erkek oranı var tabi trafikteki erkek sayısı fazla olduğundan bu tip durumlarda erkekleri daha çok görüyoruz
Ama şahsi fikrim kadınlar daha dikkatli ve temkinli trafikte saçma sapan hareketler yapan veya kırmızı ışıkta beklerken dikiz aynasından yan yan kopuk uçurtma gibi gelen şahin i süren bir kadın hiç görmedim (park olayı hariç)
ben de tam aksine çok fazla hata yapan kadın sürücü gördüm. Kırmızı ışıkta beklerken başka şeritten gelen bir araç korna çaldı diye yeşil yandı sandı ışığa bakmadan geçip gitti :D :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: At

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Trafikte yan-ön-arka arabadaki kadınmış erkekmiş bakmam. Sürücünün cinsiyeti yoktur iyisi kötüsü vardır.

Ankete baştan sona baktım cevapladım, anket hoşuma gitmediği için cevaplarımı kaydetmeden çıktım. "Erkekler ölsün, kadınlar plajından selamlar" havası var. Amaç o değildiyse bile öyle olmuş.
 

Panzer

Profesör
6 Eki 2016
108
181
1,185
29
Bursa
ben de tam aksine çok fazla hata yapan kadın sürücü gördüm. Kırmızı ışıkta beklerken başka şeritten gelen bir araç korna çaldı diye yeşil yandı sandı ışığa bakmadan geçip gitti :D :D
Erkeklerin çoğunda kasıt var. Bu ışık muhabbeti benim de başıma geldi kırmızı ışıkta beklerken ışığa değil sağa sola bakıyodum arkadaki araç kornaya bastı :D sonrası malum... polis kırmızıda geçtin diye bi anons yaptı cezayı bekliyoruz :(
 
  • Beğeni
Tepkiler: Iskender™

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Amma uzun sürdü yav yap yap bitmedi. Son sayfadaki sorular banada biraz garip geldi biraz daldan dala atlanmış gibiydi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Panzer

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,093
7
51,500
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Merhaba arkadaşlar;

Takipçimiz okulu için bir anket hazırlamış. Doldurursanız katkıda bulunmuş olursunuz. Linkten anketi doldurabilirsiniz.
http://www.surveey.com/SurveyStart.aspx?lang=1&surv=4ea4633cd28c451a8623b0b467d157f4

Sevgiler.
Ben sadece kaza senaryolarında bir yerde a b c araçlarının karıştırıldığı gibi bir hisse kapıldım. Başka bir kusur görmedim. Gerçekten kaliteli bir değerlendirme yapılırsa çok başarılı bir anket.

Öyle gözüküyor ama aslında amaçlanan da o. Trafikte kadınlara karşı genel olarak sergilenen tutumların asıl kaynağını inceliyor. Katılımcılar sadece "kadınlar kötü sürücüdür" diye kulaktan dolma bir bilgiyle mi bu değerlendirmeyi yapıyor, yoksa kadınlara karşı genel bir öfkesi mi var, farklı noktalardan nefreti mi var, ya da kadın erkek dinlemeden trafikte genel olarak şirazesi kayan biri mi onları anlamaya yardımcı oluyor.
Doğru crosscheck'ler yapılırsa, fazla trolleyen de çıkmazsa güzel sonuçlar ortaya çıkar. Beklediğimden çok daha iyi bir anket çıktı. Umarım sonuçları da burada paylaşılır. @sinan bu ricamızı da iletirsen seviniriz.
Bunun sonucu ne oldu
Hakikaten bu anketin sonucu ne oldu? Sakıncası yoksa paylaşılabilir mi?
 
  • Beğeni
Tepkiler: At ve Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım