Testler

Aşık Veysel: Mercedes C180 Exclusive




  • Motor: 1595 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 156 hp @ 5300 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1750 – 2750 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,5 sn
  • Son hız: 223 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
  • Ağırlık: 1425 kg
  • Bagaj hacmi: 480 litre
  • Fiyat: 159.000 TL

Hevesli ve doğrusal motor
Keyifli sürüş dinamikleri
Yüksek tutuş limitleri
Direkt çalışan direksiyon
Sıkıntısız şanzıman
Zarif iç mekan
Eşya gözleri

– Zayıf yalıtım
– Gergin süspansiyonlar
– Şanzımanın manuel mod ekskikliği
– Kullanımı zor kumanda ve menüler
– Çıkış gücü ve bası düşük müzik sistemi
– Erişimi zor flaşör düğmesi ve torpido gözü

Foto galeri için tıklayın!

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

53 Yorum

  1. İki güzel araba yesti aynı anda gelince insan tercih yapmakta zorlanıyor.Bu kadar heyecanlandırmayın bizi tek tek gelin. 😀

  2. Şu ekran cidden kafayı yedirtiyor bana Teknosadan mı alıp koymuşlar,Travego için koltuk arkası ekran çok fazla üretilmiş de ziyan olmasın diye bütün serilere dayamışlar mı nedir bu 😀

  3. Arka koltukların bagaj kısmında sac gördüm, komik geldi gözüme.
    Menüler gerçekten de çok kullanışsız, ama alırken bunu düşünmeyecek baya insan vardır kanımca 🙂

  4. Barkın abiyede selam çakmanız çok iyi olmuş. Az kaldı sizin gibi, Barkın Bayoğlu gibi samimi insanlar, sahip çıkmak destek olmak lazım.

  5. mercedes w204 c kasa kullanıyorum. motoru 1.8 turbo araç 2011 model. testi izledim ve benim arabayla karşılaştırdığımda w204 modelindeki şanzımanı söküp 7g-tronic+’ı taksalarmış çok daha iyi olurmuş. w204 ün arayüzü bu araçtan daha kolay ve daha başarılı. ekran çözünürlükleri benzer. müzik sistemi standart için fena sayılmaz. yalıtımı konusuna gelirsek benim araç bundan çok daha iyi. rüzgar veya tekerlek sesi w205 e göre çok daha az alıyor. şimdi mercedese soruyorum yani yeni kasa araba yapıyorsunuz ve eski neslinden daha kötü neden ben bu arabayı satın alayım? fiyat olarak benim araçtaki paketi almaya kalkarsam yenisinin fiyatı 150.000tl civarı. inanamıyorum aracı bunla değiştirecektim fakat testten sonra vazgeçtim.

    1. bendede W204 var ve bu araç W204 den kötü felan değil kendimizi kandırmaya gerek yok w205 üzerinden çok çalışılmış bir araç w204deki eksik kısımları kapatmak için..

      1. w204den kötü demiyorum bazı yönleri w204e göre daha zayıf ses yalıtımı konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. orta konsoldaki ekran benim hiç hoşuma gitmedi ve emanet duruyor. bu benim fikrim. aracın arayüzü de w204e göre daha zor ve kullanışsız. bu sorunlar göz önünde bulundurulduğunda w204 bana dah cazip geliyor.

  6. Emeğinize sağlık, kişisel fikrim yeni C serisi AMG paket ile alınmak için yaratılmış. Özellikle vurgulamış olduğunuz dinamik şasi ile birlikte bu araca AMG paket yakışır.

  7. 7g Tronic Plus gelmiş demişsiniz iyileşmiş demişsizin ancak sizden böyle bir bilgi eksikliği beklemedizdim,
    Hali hazırda E serisinde de Önceki Makyajlı C serisinde de PLUS olan 7G kullanılıyor.

    Ayrıca Rüzgar sesi konusunda yüksek ihtimalle panoromik tavandan kaynaklanıyordur yada kronik bir ilk üretim sorunudur diye düşünüyorum.

    O sertlik hissi kesinlikle RF den kaynaklanıyor.CLA ve A da da aynı olay var normal lastik takınca gayet güzel bir konforu oluyor C dede şu lanet RF yi kullanmışlar ne yazıkki..

  8. benim 2012 model hyundai elantra aracım var ve üzerinde bu yaz taktığım primacy 3 lastikler var çok sessiz ve yumuşak bir lastik bence, aracıma taktığım gün resmen konfor katmıştı çok memnun kaldığım bir lastik

  9. Yani Mercedes ama nedense bu model benim hayalimde bir yer almadı. Bir önceki kasayı tercih eder bu kasayı tercih etmezdim sanırım. Orta konsol nasıl birşeydir. Makam arabası olsa idi derdim tamam yanımda oturan kişi ayarları yapar eder. Ama sürücünün üstesinden gelecek düzeyde ergonomik bulmadım. Dijital ekran sanki unutulmuş aa unuttuk tabletten bozma birşey koyalım denilmiş gibi.

    –Priz 2008 titanium X Focus’tada var.
    –Koltuk Hafıza + ileri geri elektrikli 2004 Passat’ta bile var.
    –Deri Kapli Torpido 2011 Clio Night&Day modelinde bile mevcut.

    Dikkatimi çeken hususlar bunlardı.

    En yakın rakibi Bmw ise bence daha önde ve cezb edici.

  10. Şu içeri rüzgar sesi alma durumu A ve CLA serilerinde de var. Kullanılan ekran da A,B, CLA,GLA serisi ile aynı. Sadece çözünürlük konusunda aşama kaydedilmiş olanı bu araçta kullanılmış. O iki kumanda olayına ilk test ettiğimde ben de takılmıştım. Resmen öğrenilemesin diye konulmuş. Bu araca Pirelli p-zero RF takılsa ne olur acaba? A AMG’de iyi sonuç aldık. Bu AMG değil ama yine de süspansiyonlarda spor araba hissiyatı mevcut.

    Aracın bana göre en keyif veren özellikleri;

    Gösterge ortasındaki muazzam ekran

    Sport Plus’da ki spor araba hissiyatı veren vuruntulu vites değişimi

  11. iki test birden mi! hocam bu da kalp yapmayın böyle şeyler hemen izliyorum şimdiden elinize sağlık 🙂

  12. kontrollerde idrive gibisi yok mercedes çok karıştırmış.c180 çok iyi bir araç ama yalıtımın zayıf olması kötü olmuş.test çok iyi olmuş tebrikler

  13. Mercedes C 220 CDI / w 203 kasa / elemance kyllanıcısıyım. Rahatlıkla şunu söyleyebilirim koltuğa oturduğunzda ki hiç bır arabaya da yakalayamadığım koltuk alçaklığı , yol tutuşu , keyifi , çukurlara bıle kaçmadan girmek isteyişiniz artık çıkan modellerde malesef yok. Aracı yurt dışından aldım yol bilgisayarlı full bej deri malzeme kalitesi mükemmel. Ortalama yakıt tüketiminde resimlerle birlikte gösterebilirim 90 km hızla rahatlıkla 3.2 – 3.8 lt 100 km yakalayabilme ortalama yakıt tüketimin 5 – 6 lt olması eski modelleri aratıyor.

  14. Bu paraya bu arabayı alırım diye biten ve genelde olumlu havada geçen bir testte 3.5 yıldız vermeniz bence çok tutarlı olmamış. Pek beğenmediğiniz 525d de 3.5 yıldız almıştı mesela… Aynı sınıftan volvo s60 4.5 yıldız alacak kadar bu arabadan iyi mi (fiyatı mı gözönünde bulunduruyorsunuz?) hiç emin değilim…
    not: Sinanın yüzük göz alıyor 🙂

  15. Test için teşekkürler. Ben yeni C serisini showroom’da uzun uzun incelerken, göz önünde olmayan kısımlardaki ucuz işçilik ve malzemeler dikkatimi çekmişti.

    Mesela kapıların altlarında yalapşap çekilen macunlar, bagaj kapağının açılınca birden fırması ve en tepeye saplanması (ucuz gergin bir yay kullanılmış.) gibi kusurları ben bu fiyat etiketindeki araca yakıştıramamıştım.

  16. süper inceleme olmuş, su gibi akıp gitti 30dk. yine de birşey demek istiyorum, and abi sinan abi konuşurken bi onaylama amaçlı “evet” diyorsun ama o arada hemen aklına bir konu geliyor oraya geçiyorsun yani sinan abi’nin yorumu kısa ve havada kalıyor biraz.

  17. Mercedes c serisini caddede showroomda inceledim oncelıkle soylıyım araç gene gene gene dar. arka koltukların yapısı ufak şaşırtıcı derecede. ön konsol boğuk, üstünüze üstünüze geliyor.malzeme kalitesi tabıı kı o Mercedes kalitesınde olmasa da f30 3 serisinden iyi. dedikleri gibi lüks hissettiriyor. o iğrenç ekran gene başrolde menunun bu kadar karmaşık olduğunu bılmıyordum. sadece amg gt modelınde o ekran tak oturmuş ama arabanın dışı hayalkırılıgı. c serisine dönersek araç arkadan götü cok havada duruyor sankı yere sağlam basmıyormuş gibi.fiyat olarak 156.000 fivarı tabii en dolusu ama ucuz versiyonda olsa d sınfının standartlarına göre ufak bır arabaya bu kadar para verilmez.

  18. sayın otopark ekibine bir öneride bulunmak isterim. test ettiğiniz araçlar genellikle binek araçlar ve türkiyede alıcılar sadece binek araç değil hafif ticari araç da alıyor. örnek vermek gerekirse ford transit connect fiat doblo vw caddy vb. bu araçlarında mümkünse tabi testlerini yayınlarsanız bu araçların alıcı kitlesine de hitap etmiş olursunuz. bu sayede sitenin tıklanma oranı video izleme oranı ve üye oranı da artar diye tahmin ediyorum. fikrimi siz değerli kişilerle paylaşmak ve siteye katkıda bulunmak istedim. umarım fikrimi dikkate alırsınız. şimdiden teşekkürler başarılar ve iyi çalışmalar dilerim.

  19. @db34desen @beyto166 Firmalardan alabildiğimiz her aracı test etmeye çalışıyoruz. İsteklerinizi firmalara mail atarak bize bu konuda yardımcı olabilirsiniz.

  20. Keşke araç çalışırken ön panjurun açıldığını stop edince kapandığını da söyleseydiniz. İnce düşünülmüş bir olay 🙂

  21. Uzun zamandır bu güzel insanları youtube’tan takip etmeme rağmen siteye yeni üye oldum herkese merhabalar.Yeni c serisine Aşık Veysel başlığını yakıştırmışlar ve her arabanın bi karakteri vardır ben bu Aşık Veysel yazısından mı etkilendim bilmiorum ama bu araba önden Aşık Veysel’e benziyor arkadaşlar kafayı yicem bi ben mi benzettim bi o gözle bakınn Allah rızası için aracın tavanı şapkası farlar gözleri vs.Jantlar çok telli bi saz gibi ha keza ön ızgara.kesinlikle amacım büyük ustadla dalga geçmek değil yanlış anlaşılmasın bi an o başlık ve önden c serisi fotosunu görünce beynim yandı 🙂

  22. Yeni mercedes’lerdeki ekranların bu kadar emanet durması nedendir ? Ön konsola entegre hale getirilmiş , sanki sonradan takılmamış gibi duran bir ekran tasarlamak nasıl akıllarına gelmez . Bu konuda en iyi çözümü şu ana kadar Audi bulmuş kanımca , yeni A3’lerdeki ekran yapısı harika , aktif olarak kullanmadığınızda konsola gizlenip gözden kayboluyor ve gereksiz dikkat kayıplarını da engelliyor . Bir önceki kasaya göre çok büyük bir değişim var , şu an bulunduğum kıbrıs’ta bol bol yeni c ve s serisi mevcut , karıştırmamak elde değil , ancak boyutlarından ayırt edebiliyorsunuz ama herşey bir yana Sinan Abi’nin testlerde verdiği keyif bir yana 😀 çok gülüyorum 😀

  23. Gercekten en iyi testlerden biri..Cok bilgilendirici ve aydınlatıcı.. Bir sorum olacak. Videoda vites gecişleri ile ilgili bir diyalog var dikkatimi çekti. Arac vites gecislerini hissetiriyor gibi.. Benim aracımda İkinci vitesten 3. vitese gecişlerde diğer viteslerden farklı olarak vites geçişlerini hissediyorum; bu normal mi? Halbuki 3-4-5-6 geçişleri hissedilmiyor. 2-3’de sanki biraz silkeleme yapıyor. Aydınlatırsanız sevinirim..

  24. bu arabanın şanzımanına sıkıntısız yazılması beni şaşırttı açıkcası.

    vw cc sahibiyim.araç değiştirmek için bmw f30 320ed ve mercedes c180 amg araçların test sürüşünü yaptım.2 aracı aynı gün kullanınca daha net bir fikir oluşuyor.öncelikle c180’in şanzımanı çok kararsız.downshiftingleri kötü.aracın çokta doğrusal hızlanan veya hızlanmak isteyen bir motoru yok.gazı kapattıgınızda eski 4 ileri otomatiklerde görülen bir gecikme mevcut.turbo lag ile karıştırılmasın kastettiğim.

    süspansiyon konusunda fikirlerinize katılıyorum.

    genel olarak c180 bende hayal kırıklığı yarattı.son yıllarda motor konusunda audi (vag grubu demek daha doğru sanırım) ve bmw’nin gerisinde kaldıkları teknik verilerle gözlenen bir durumdu fakat süspansiyon konforu gibi mercedes’in efsaneleştiği konularda gözetilen maliyet kaygısı beni markadan soğuttu.bmw ise motor ve şanzıman ile yakaladığı mükemmel uyum ile beğenimi kazandı.

  25. Arka koltuk mesafeleri çok dar, araç dört kapı ama sanki coupe gibi arka bölüm yapılmış ayrıca arka koltuk oturma bölümü çok kısa olduğu için bacaklarınızın yarısı boşta kalıyor. Uzun boylular yeni C’yi pek sevemeyecekler..!

  26. Anladığım kadarıyla mercedes bu c serisini bozmuş ayrıca videoda da dediğiniz gibi artık araba firmaları birbirlerinin kopyalarını yapıyorlar sırf tasarım olsun diye tasarım yapanlar var

  27. Merhaba,

    2 yıldır bu aracı kullanıyorum. 2 haftadır videolarınızı izliyorum.

    Kendi aracımla ilgili testi büyük bir dikkatle izledim. Yorumlarınızın büyük bir kısmına katıldım. Ancak nihai puanınıza katılamadım.

    2 yılın sonunda araca vereceğim puan 8’den aşağı olamıyor. (Ses sistemi gibi bazı ekstra donanımların da bunda etkisi olabilir.)

    Siz nihai puanınızı fiyat / performans’a göre puan veriyorsunuz sanırım. Keşke fiyata bakarak, ve bakmadan 2 farklı puan verebilseniz.. 2 yıl kullanım sonunda 6 puan bu araç için acımasız olmuş gibi geliyor bana.

    saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu