Haberler

Hava yastıklı ceket: Tech-Air çarpışma testi




Alpinestars’ın özel olarak tasarladığı Tech-Air hava yastıklı motosiklet ceketinin çarpışma test görüntüleri yayınlandı. Motosiklet sürüş güvenliğine yönelik giderek artan ilgi, şirketleri büyük bir rekabetin içine çekti. İtalyan Dainese şirketinin 45 milisaniyede açılan hava yastıklı ceketine Alpinestars şimdilik ortalama 59 milisaniyede açılan Tech-Air ile rakip oldu. Testlerde rakibine göre yaklaşık % 25 daha geç açılsa da başlangıç için oldukça yeterli olduğu söylenebilir. Ortalama verilere göre ceket kazayı 25 milisaniyede algılıyor ardından 30 ile 60 milisaniye arasında hava yastığı şişiyor.

Tech-Air’in en büyük avantajı kullanılan motosikletten tamamen bağımsız bir sistemle çalışması. Motosikletten herhangi bir yardımcı sensör ve ikaza gerek duymadan devreye girebiliyor. Sürücüler adına kullanımını kolaylaştırmak için değişiklikler yapıldı. Olası bir kazadan sonra tekrar kullanımı da sağlandı, ceketin içindeki modül değiştirilerek tekrar kullanılabilecek. Alpinestars’ı tercih eden sporcular arasında Marc Marquez, Jorge Lorenzo ve Dani Pedrosa bulunmakta. Tech-Air, tam dolu batarya ile 25 saat çalışabiliyor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X3tREs_ycck]

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok iyi , çok güzel olmuş ama geç kalınmış bir proje gibi. Hani nasıl bu zamana kadar akıl edememişler diye düşündürdü bana. Artık ileride çocuklarımız kullanır 🙂 (O değil gitti güzelim F800GS 🙁 )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu