FeaturedHaberler

Volvo V40 için yolun sonu mu geliyor?




İsveçli otomobil üreticisi Volvo, Geely tarafından satın alındıktan sonra hızlı bir yenilenme süreci geçirdi. Son olarak yeni S60’ı duyuran markanın hatchback modeli Volvo V40, kısa süreliğine emekliye ayrılacak!

Volvo V40’ın üretimi durduruluyor fakat yakında dönecek!

Autocar’ın haberine göre, 2012’de duyurulan güncel versiyon V40 modeli yıl sonunda üretimden kaldırılacak. Volvo EMEA bölgesi başkan yardımcısı Lex Kerssemaker da bu gelişmeyi doğruladı. Kerssemaker, V40’ın yerini kısa zaman içerisinde duyurulacak bir coupe-crossover modelin alacağını belirtti. Ancak sevindirici gelişme şu ki, bu hamle bir geçiş modeli olarak kalacak.

Kerssemakers, açıklamasının devamında tasarımcıların yeni Volvo V40 konusunda çalışmaya başladığını açıkladı. C-Premium sınıfında sahip oldukları konumu kaybetmek istemediklerini belirten yönetici, yeni jenerasyonun 2 yıla kadar duyurulacağının müjdesini verdi. Yani markanın popüler modeli kısa bir molanın ardından yeniden aramızda olacak.

Çıktığı dönem sınıfına hareket getirmeyi başaran Volvo V40, zamanla yerini XC40 modeline kaptırdı. Bu modelin yenilenerek karşımıza çıkacak olması ise akıllara markanın sedan modeli S40’ı getiriyor. Bakalım Volvo önümüzdeki dönemde puzzledaki eksik parçaları kayıpsız şekilde birleştirmeyi başarabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu