Testler

Mavinin Elli Tonu: Volvo V40 T4 R-Design




  • Motor: 1596 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 180 hp @ 5700 d/d
  • Tork: 240 Nm @ 1600 – 5000 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 8,5 sn
  • Son hız: 225 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • Ağırlık: 1508 kg
  • Bagaj hacmi: 335 litre
  • Fiyat: 130.000 TL

 

+ Huzurlu sürüş
+ Dengeli ve oyuncu şasi
+ Tepkileri hızlı şanzıman
+ Tatlı-sert süspansiyonlar
+ Yüksek malzeme kalitesi
+ Kaliteli ve kullanışlı ekranlar
+ Özenli detaylar
+ Kuvvetli farlar
+ Ortopedik koltuklar
+ Büyük torpido gözü
+ Keyifli müzik sistemi
+ Geniş iç ve yan aynalar
+ Sürüş destek sistemleri
+ Zengin güvenlik donanımı
+ Kolayca inen arka kafalıklar
+ Sırtlıklar yatırıldığında dümdüz bagaj zemini

– Yüksek boş ağırlık
– Yüksek yakıt tüketimi
– Sınırlı arka baş mesafesi
– Ortalama rüzgar yalıtımı
– Spor modda abartılı gaz tepkisi
– Standartların altında bagaj hacmi
– 
Torkla birlikte sağa-sola çeken direksiyon
– Arka havalandırma kanalı ve küllük eksikliği

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

164 Yorum

  1. Her saatte bir siteye bakıyodum görünce nasıl mutlu oldum 🙂 oh be izliyebilirim artık 🙂

    1. En basit bir aracın 60.000 tl oldğu bu dönemde fiyatlar makul görünüyor aslında.ÖTV ler KDV ler araçların fiyatlarını inanılmaz artıyor malesef.

    2. Bayiye giderseniz ciddi indirimler alacağınızı düşünüyorum.Çünkü bundan 1.5 yıl önce aynı aracın neredeyse aynı donanımlısı 86.000TL’ye almış birini tanıyorum.

  2. Test güzel olmuş gerçekten elinize sağlık.Sinan kardeş tanışmıyoruz ama bütün testlerinizi izlediğim için aileden samimi biri olarak görüyorum sizi.Ufak bir eleştirim olacak , tabiki araç konusunda çok tecrübeli arkadaşlarsınız ancak trafiğe açık alanlarda test yaptığınızdan ve sizi takip eden genç(trafik tecrübesi az olan) arkadaşların çokluğundan dolayı testlerdeki yanlama olaylarını azaltmanız hatta yapmamanız düşüncesindeyim.Çünkü hızlı ve öfkeli serisiyle büyüyen bir gençlik var artık herkez kendini profesyonel bir şöför olarak görüyor ve sonuçlar hüsranla sonuçlanabiliyor.Böyle bir eleştiri yapmamdaki neden pazar günü 23 yaşındaki genç arkadaşımızı trafik kazasında kaybetmemizden dolayıda kaynaklanıyor olabilir tabiki başkalarının ve sizlerin canının yanmasını istemeyiz sitemim bundan dolayıdır yanlış anlaşılmak istemem.

    http://akyazihaber.com/haberdetay.php?id=11017

    Araca gelince diyecek bir laf yok harika bir araç yüksek torktaki sıkıntı sanki akıllı 4×4 olsa daha mı keyifli olurdu diye düşünmedim değil.Sonraki testlerde görüşmek üzere. Adapazarına yolunuz düşerse Islama Köfte yiyebilirz beraber. Selamlar.

  3. Vampirlerin arabası lafını kitap ilk çıktığında kullanmıştım bende burda duyunca acayip güldüm ya hakikaten doğru 🙂

  4. Bir kac tane yanlislik( mi desem ) carpti gozume onlari duzeltmek istiyorum. 3 yillik bir volvo s60 t4 kullanicisi olarak :)Oncelikle test cok guzel olmus ellerinize saglik.. Duzeltmelere gelirsek:
    1 gozluk tutacagi: gozluk tutacagi tum volvolarda opsiyondur ve sofor tarafindaki tavandaki el tutma yerine monte ediliyor. S60 videosunda da bundan bahsetmistiniz 🙂
    2- yaya koruma ( kaputa acilan hava yastigi ) v40 ta standart degil 1800 kusur liralik bir opsiyondur ( volvonun sitesinde volvomu olustur kisminda ekstra kismindan gorulebilir)
    3 donanimdaki polestar yazisi ( adimla ayni 😀 ) yazilimdir diye dusunuyorum sayet oyle ise arac 200 hp oluyor… Yanlis anlasilmasin sadece volvo konusunda piskopatlik derecesinde takintiliyim.. Keske biraz daha uzun olsaydi test ama yine de tesekkurler

  5. Testleri minumum 3 kişi ile çekerseniz daha güzel oluyor uzun süreli videolarda bilhassa. Bu videoda biraz sıkıldım.

  6. V40’daki hoparlörler sanırım Bluetooth için konmuş hoparlör ve mikrofon.Ama emin değilim genelde sol A sütununda bluetooth konumlandırılır ama bunda yoktu.
    Ama tabi ki sadece tahmin 🙂

  7. gerçekten çalısılmıs ve zevk veren bir otomobil test için çok teşekkurler 🙂

  8. Bu aracın liste fiyatı 92 bin olarak görünüyor hatta volvoda indirim vardı. 3-5 bin tl yani bu araç 88-89 a alınabilir.

    1. Baz donanimlisini alirsin o fiyata kardesim.. 130 bin tl yazmasinin sebebi araca onlerine gelen butun opsiyonlari toplamislar..

  9. Çok güzel sıkılmadan izledim dizelini merak ediyorum aslında keşke dizel testi olsaydı.

  10. Test icin tesekkurler. emeyinize saglik. bende w211 E280(benzin) var. daha hizli giderken daha guvenli hissettiriyor dediyinizde benim araba gibi oldugunu anladim. T4 sizin fazla ola bilir, ama ben bunun T5ni alirim. volvo benim icin soru isaretiydi. fazlasiyla anlattiniz. artik eminim. bir sonraki arabam volvo 🙂 Azerbaycandan sevgiler, saygilar. buraya da bekleriz.

  11. Emeğinize sağlık gerçekten son derece isabetli tespitlerle çok doyurucu takdire şayan bir inceleme olmuş. Aynı aracın 1.5 senelik kullanıcısı olarak söylenmesi gereken her şeyi söyleyip üzerine bir çok ince detaya da yer vererek farkınızı göstermişsiniz.

    Bence ilave edilmesi gereken üç nokta var:

    1. Tavandaki alıcılardan birisi bluetooth’la görüşme için diğeri ise SCT(sensus connected touch) denilen dokunmatik navigasyon sisteminin sesli arama fonksiyonu için kullanılan mikrofonlar.

    2. Aracın özellik listesinde polestar yazıyor. O özellik aracı 200HP@285Nm’ye çıkartan Volvo’nun özel motor harita yazılımı oluyor. 3000 TL civarında ekstra bir opsiyondur bu ve siz 180HP hissettiriyor derken aslında 200HP’lik aracı kullanıyordunuz ancak hissiyatınız tamamen doğru çünkü araç ağırlığından ve şanzımanın karakterinden dolayı bir miktar güçsüz hissettiriyor. Misal, aracın T3 Manuel 150HP’liği ile 180’lik T4 otomatiği neredeyse aynı hissettiriyor ama gidişleri arasında baya fark var.

    3. Kullandığınız aracın lastikleri bitmiş resmen. O ilk girdiğiniz viraja aynı hızla girip hiç kaydırmadan çıkmanız mümkün. Spor süspansiyonlu, 18 jantlı ve 225 40 18 Sportmax RT lastiklere sahip V40 T4 aracımla o ilk anda girdiğiniz gibi bir viraja en az 20km daha yüksek süratle girip kayma limitinde çıkabilirim. Yani o araçta 18 jant ve iyi lastikler olsa bu araba yoldan çıkmıyor bu nasıl yol tutuş falan diyecektiniz buna eminim 🙂

    Son olarak, “elit apaçi” benzetmenizde ekrana püskürdüm. Yani uzun zamandır böyle bir kahkaha patlattığımı hatırlamıyorum 😀

    Cumartesi geceleri TEM’e çıkıp Allah ne verdiyse basan birisi olarak kendi apaçiliğimi gördüm sanırım 🙂 Bu arada size de şöyle güzel V40’lar yakışır çünkü Volvo bir daha bu kadar spor karakterli araba üretmez diye düşünüyorum, ayarı kaçırıp yanlışlıkla fena bir makine üretmişler; kaçırılmayacak fırsat 🙂

      1. Yazılımlı hali ile normali arasında günlük kullanımda hiç fark yok. Ancak yazılımlı motor yüksek devirlerde daha fazla yakıyor. Benim araç da yazılımlı ama orjinal polestar değil custom bir yazılım ve 210HP@300Nm değerlerine sahip. İstanbul trafiğinde 9-10 arası yaktırıyorum yani şu ana kadar 10 litreyi pek aşmadım desem yalan söylemiş olmam. Ama şöyle de bir şey var, aracımda orjinal R-Design jantlar varken daha fazla yakıyordu. R-Design jantlar 11Kg, benim şu an kullandığım Vossen’ler ise 7Kg. O bakımdan bir tüketim farkı olduğu da kesin bir şey. İlave olarak, benimle aynı yazılımı yaptıran V40 T4 sahibi arkadaşım orjinal 18 R-Design jantlarla kullanıyor, roll’de 160’a gelene kadar en az 2 boy atıyorum ona. Jant farkı… 420d, 320d’ler ise kolay lokma 😉

    1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Biraz daha bilgi vermenizi rica edeceğim.

      1) Sizin kullandığınız jant ve lastiklerle torque steer sorunu da ortadan kalkıyor mu?
      2) Jantlar Volvo’nun sunduğu jantlar mı yoksa siz kendiniz mi aldınız?
      3) Polestar opsiyonunu internette göremedim, nasıl alınabiliyor?

      1. Rica ederim.

        1) Benim araçta da torque steerin kralı var. Ani yüklenmelerde hele zemin de biraz tozluysa nasıl toparlayacağımı şaşırıyorum. Ama toplarken keyifli oluyor. Tecrübesiz birisi rahatlıkla bir yerlere patlar.

        2) Kullandıklarım dışarıdan satın aldığım jantlar. Volvo’nun jantları 5-6 binden başlıyor ve çok ağırlar.

        Benimkiler şöyle: http://www.bilgiustam.com/images/v40-mata-red4.jpg , http://www.bilgiustam.com/images/v40-mata-red5.jpg

        3) Arkadaş cevabını vermiş zaten. Servise gidip kısa sürede yükletebiliyorsunuz. Ateşleme haritası ve turbo basıncından başka bir şey değişmiyor.

    2. kardeşim bende de 2014s60 t4 var. yazılım garantiyi bozmadı mı? bozmadıysa ben de yaptıracağım çünkü =D

      1. Yüklettiğim yer, bakım öncesi eski yazılımı yükgeri leyip servisin anlamayacağı şekilde işlemleri yaptırıp sonrasında ücretsiz olarak tekrar yükleyebileceğini söyledi. Ama ben bilerek ve isteyerek durumu servise söyledim, motor garanti dışı kaldı 🙂

        Böyle bir şeye kalkıştık madem ceremesi olursa da çekmek lazım, hakkaniyetli olan budur öyle değil mi 😉

  12. Sonunda beklediğim test geldi kötü geçen bir günün ardından çok iyi gelecek bu 😀 Hemen izliyorum 😀

  13. And abi, Sinan abi ben sizlere geçen sene Volvo testi Volvo testi diyip durdum ben çok beğendim filan çok dedim V40 özellikle alacaktık alamadık testini çok istedim ki geldi taaa geçen sene söylediğim kadarıyla varmış demek ki 😉

  14. Öve öve bitiremediğiniz,kusursuz hatasız olduğundan bahsettiğiniz işçiliğe ben videodan bile baktığımda nal gibi göze çarpan 4 tane kusur oğlu kusur farkettim,siz nasıl göremediniz anlamadım. 130.000 liralık bir arabada,ve üstelik kusursuz içilik eleştrisi yakıştırılan bir araçta bagaj kilit mekanizmasının oturduğu kısımda bir kapak yok,açık duruyor,30.000 liralık Corsada bile orası kapalı,98 model Golftede kapak var hiç bir kötü görüntüyle karışlaşmıyorsunuz. Koltukların işçilikleri berbat ötesi zaten. Fitiller yamuk yumuk dikilmiş,koltukların önündeki deriler buruş buruş,her ne kadar bir özelliğe sahip olsalarda öyle buruş buruş bir görüntü kabul edilemez. Torpido gözünün bütün civataları meydanda,ne bir kapak takılmış ne de gizlenmeye çalışılmış,nal gibi ben buradayım diyor,media in kısmı bile yamuk duruyor zaten,ucuz duruyor. Bunlar şöyle videoyu izlerken karşılaştığım işçilik kusurları,siz nasıl günlerce test edip göremediniz ya da gördünüz ama gözardımı ettiniz bilemiyorum. Eleştrimi yanlış almayın çünkü sizi en başından beri severek takip ediyorum ancak bir araca kendinizi çok fazla kaptırınca bir çok detayı atlıyorsunuz bence,bu huyunuzu değiştirmeniz gerek diye düşünüyorum..

    http://i.hizliresim.com/3R41G4.jpg

    1. sol üstte sıkıntı yok; orası ölü nokta, zaten bir ekstra ve tek görevi aşağısını örtmek. sol alt BMW M5’te de açıkta. sağ üst konusunda tamamıyla haklısınız. sağ alt test aracıyla ilgili bir durum, Google’da R-Design V40 koltuklarını aratırsanız fark edeceksiniz

  15. Şanzıman Focus’taki gibi filan powershift değil o zaman, iyikide değil berbat ötesi şanzıman kalkarken titretir yavaştır aslında suç getrag’ın değil Luk’un

  16. araç zevkli olabilir de 130.000 tl nedir yahu, ıkıncı el e sınfı alman araç bıle alınabılır 2013 model. arka diz mesafesi eksi olarak yazılmamış ama bu araç 1 serisinden bile daha dar.volvo xc90la ztn suankı model gamındaki bütün araçlarda içi mekanı bıraktığını belli etti. bu kasanın ömrü de uzun olmuycak yeni kasa v40 CMA platformunda 2016 da sevenlerıyle bulusucak.xc40 da yolda.

  17. Test ve araba mükemmel fakat bişey dikkatimi çekti gelecek testler kısmında opel astra kalkmış yani astra gelmiyecek mi?

    1. Firma bayilerin yerinin değiştiğini ve araçların bir aktivite için İzmir’e gönderildiğini bildirdi. Astra’nın durumu şu an belirsiz.

  18. Cok severek izledigim videolu ilk testten beri takip ettigim oto-park ekibi degismedi sayilir. Olumsuz yorumlarin bu kadar torpulenmesi de kabul edilemez degil, fakat ne degisti? Yavas yavas batip beni icten ice rahatsiz eden bir adaletsizlik seziyorum testlerde. Yildizlar anlamini yitirdi gibi hissediyorum…Otopark ruhunun benim sahid oldugum kisminin temeli and reise dayaniyor, onun otomobil tutkusundan zerre kaybetmedigine eminim. Ya kopruye gecene kadar ayiya dayi diyor. Yada sadece cogunluga uyuyor. Her sekilde ben testlerin birbiri ile ahenkli olmasini dilerdim. Baskalari farkli dusunebilir. Evet sayimiz az fakat biz daha hakliyiz 😛

    1. bunu okuyunca aklıma şey geldi. geçen sene sonları, bir ajanstan mail geliyo, ‘Ping’di galiba adı. “Volvo’yla ilgili bir projemiz var, sizinle çalışmak istiyoruz, gelin görüşelim”. gittim. viral bir video çekmek istiyorlarmış; o sıralar bizden ve firmadan gün aşırı V40 testi isteyen bir takipçimizi, ve bizi içeren. senaryo şuydu: bana bu test ettiğimiz arabayı vereceklerdi, ben arabayla gidip takipçimize sürpriz yapacaktım, “bak sonunda verdiler, hadi gel gezelim”. bu sırada her yerde kamera. ardından beraber dolaşacaktık, çekim içeride de devam edecekti. sempatik, hem marka hem OTOPARK için faydalı bir çalışma olacaktı. sonra fikrimi sordular. dedim proje güzel de, “ya arabayı beğenmezsem?” dedi ki “öyle şeyler oluyo mu?” e tabii dedim, milletin bizi bu kadar ciddiye almasının başlıca sebebi bu. “hmmm” dedi, “firmayla bi konuşalım, biz sizi tekrar ararız”. hala bekliyorum 🙁

  19. işin içinde emek olunca kendini belli ediyor, test içinde öyle araba için de 🙂 elinize sağlık 🙂

  20. bu motor fordun kullandığı 1.6 180hp ecoboots değilmi. sanırım ortak kullanıyolar. yakıtı fazla bence. 2.0 turbo outlande turbo(4wd) var bızde. ortalama 13-14 tl lerde. 130 bınlara şahsen vermem.

    1. direksiyona geçen sinan abi olunca sakin sürüşte 10 yakıyor ki 1.4 tsi 122 için 8 litre demişlerdi 1.6 atmosferik 10 ltre ortalama bende 1.480 kg olan bir araca göre 10 litre hakkı var 🙂

  21. SÜRÜCÜ KOLTUĞUNUN ÜSTÜNDEKİ NOKTALAR TELEFON GÖRÜŞMELERİ İÇİN YAPILAN MİKROFON
    BİDE SORUM OLUCAK PASSAT MI? S60MI?

    1. sıradan bi ilişki istiyorsan passat, aşk-tutku-heyecansa s60 :)) polemik yaratmak için söylemiyorum, tamamen kişisel ve taraflı görüşümdür.

    2. Sitede ikisininde testi var. S60 çok beğenilirken, Passat yerden yere vurulmuş. Passatın tek avantajı bagaj ve arka kısmının s60a göre bariz geniş olması. Geri kalanlarda s60 önde.

  22. Gayet başarılı ve tarafsız bir test olmuş. OTOPARK ekibi tebrikler. Testi başarılı bulmamın nedeni ben bir V40 hayranı olmam değil. Ben de aracı test ettikten sonra hayran kaldım. Bu aracın r design ını premium/advance ini cross country sini kullandığınız zaman yüzünüz gülüyor, farketmiyor model donanım anlamında. Yani bu paraya alınabilecek (130bini kastetmiyorum) en iyi araba haline geliyor. Ben D2 de kullandım, And ve Sinan Bey in D2 de test etmesini hatta standart donanım bir V40 D2 test etmelerini isterim. Bir de bu araç ağzına kadar dolu ACC, BLIS, Şerit takip, comfort pack, base pack, geri görüş kamerası, ön park sensörü, otomatik park, cam tavan, r design pack gibi hatrı sayılır donanımlar eklenmiş hali, bunlar da 38-42bin tl ye kadar fark eden donanımlar, o nedenle Premium ya da Advance donanımlı bir D2 de listenize eklemenizi isterim.Fikirlerinizi merak etmekle beraber genel olarak araç anlamında aynı yorumları yapacağınıza eminim. Volvo zaten marka olarak sahibini direksiyona her geçişte mutlu eden keşke dedirtmeyen ya bu da ne güzel ayrıntıymış diyip aldıktan yıllar sonra bile sizi şımartan bir marka. Hatchback sevenler için bu V40 modeli 2013ten beri her ihtiyacı karşılıyor. Hayranıydım bir kez daha hayranı oldum. Çok teşekkürler VOLVO kadar şahane bir test videosu ve fotoğraflar için.

  23. video’dada belirttim burdada belirteyim, ben dahil bircok Turkun emegi vardir bunda, xc60 ve s60’da ondan merakla bekliyodum bu videoyu.

    Emeginize saglik

  24. Test çok güzel bu arada Sinan reyizin tişörtü çok güzelmiş arkada ki omuz detayı şahane 🙂

  25. Beklediğim test! fuarda içinden zorla çıkarttırıldığım ve kullanmanın nasip olmadığı araç aynı zamanda. Zaten 850 t5 ile başlayıp arkasından 850R’a geçerek iyice otomobil severden volvo severe kaymaya başlamıştım. Deneme fırsatı bulduğum s60 D3, yolunu gözlediğim 850R’a kardeş gelecek s80’im (D2) den sonra, bu araç. kim bilir belki bir gün, bir rebel mavi polestar :))

  26. Bu nasıl anlatımdır arkadaş, insanın allah allah nidalarıyla almaya koşası geliyor.. :)p

  27. arabanın kalitesi iyi güzel. size katılıyorum ama o el freni nedir yaw? mekanik olması bence gereksiz zaten de hadi neyse mekanik olsun. çok aşırı büyük ve çirkin tasarlanmamış mı?
    Bu arada bende arabama cinturato 7 blue aldım. henüz taktırmadım ama çoktan beni pişman ettiniz 🙂

  28. Yakıt tüketimi fazla,Fiat yirmi bin lira fazla artılar abartılarak anlatılıyor eksiler hemen geçiştirilmiş yolla olan ilişkileri iyi olunca otomobil kötü olunca lastik bu takıntıdan vazgeçmeli. Emeğinize sağlık.

  29. Güzel test olmuş. Emeğinize sağlık. Bu aracın dizelini kullanmıştım. Çekiş gücü ve iç genişlik dışında araç çok hoşuma gitmişti. T 4 T 5 ayrı dünyalar tabi. Dizel ile alakası yoktur. Ama yakıt da çok fazla geldi bana. Advance donanımı 85’lere falan gelirse ilk tercihim olur. Renk de yakıyor bu arada.

  30. sizi biliyoruz yeri geldiginde arabalari yerden yere vurdugunuza da cok kez tanik olduk. Lakin son testlerde gercekten artik elestiriler cok azaldi ve arabalarin guzel yanlari oldugundan cok cok daha fazla gosterildi. Sahsen ben A180 ile V40 T4 arasinda fersah fersah fark gormuyorum ama iki arabadaki incelemelerinize bakinca sasirip kaliyorum. Firmalar ile aranizi iyi tutup daha cok arac alip daha cok test yapmak istediginizin farkindayiz. En azindan ben bu sekilde yorumladim, Elestirileri yapici amacli alin,kotu niyet yok.Gun gectikce daha iyi olun isterim.Yanlis anlasilmasin.

    1. Testlerdeki eleştiri düzeyinin düştünü düşünüyorsanız Toyota Yaris ve Auris videolarını izleyin bence 🙂 Ben Toyota da çalışan olsam o eleştirilerden sonra istifamı verirdim.

      1. Arac zaten kaliteli ona supye yok. ben de ilk gordugumde oldukca begenmistim sadece eksik yanlarinin hizli gecildigini ama iyi yanlarinin uzerinde dakikalarca duruldugundan bahsettim. Yeti testine benzer bir test. o da cok begenilmisti ve eksik yanlarini pek gorememistik

  31. Şiir gibi arabadır bahsedildiği gibi. Eksilerde yazılmış artıların altına nedir bu volvo çekememezliği anlamadım. Kağıt üstündeki rakipleri a180 ,bmw 1 serisi ,audi a3 ün fersah fersah üstünde bir arabadır. Ama tutmaz, ülke garip bir ülkedir. Alman olsun ikinci eli olsun falan filan devam eder bahaneler…..

    1. a180 ve a3 bir nebze de bmw 1 serisinden hatta motor güçleri açısından bakacak olursan f20 118i’den mi fersah fersah üstün bu araba?

    2. 10 sene 850 T5 kullandigimiz gercegini bilmediginiz icin ve o araca asik oldugumuzu bilmediginiz icin kendi kendinize `tutmaz,garip ulke` gibi yorumlarda bulunuyorsunuz. Volvo hakkinda olumlu ve ya olumsuz saatlerce konusabilecek biri oldugumdan hic supheniz olmasin. yapmis oldugunuz yorum insanlari tanimadan yapilmis hic geregi olmayan bir genellemedir. artik ne volvo eski volvodur ne mercedes eski mercedestir. bunun uzerine de saatlerce konusulabilir. ayrica hicbir yorumda volvo cekememezligi gormedim. aksine testin biraz yanli mi olduguna dair elestiriler gordum, bu elestiriler sadece iyi niyetle yapilmis. neyse siz kimin neye sahip oldugunu bu zamana kadar ne arabalar kullanip kullanmadigi konusunda hicbir fikir sahibi olmadan boyle ilginc yorumlara imza atip yanlis degerlendirmelerde bulunmaya devam edin. saygilar..

    3. Hocam gerçekten böyle hazımsızlık görmedim. Kaputunda yıldız olanı eleştirip Volvo’yu övünce taraflısınız muhabbeti dönmeye başlıyor. Üstelik hayatında hiç Volvo’ya dokunmamış kişiler kalkıp araç hakkında iddalı yorumlar yapıyor. Yok koltuk fitilleri yamuk dikilmiş, yok derileri buruşmuş 🙂 20 bindeki ve sadece test aracı olarak hor kullanılmış bir araçtan ne bekliyorsunuz ki elbette esneyip fitilleri biraz bozulabilir. Aracın derileri de hakiki geyik derisidir; Mercedes veya Bmw’lerdeki suni malzemelerle karıştırılmasın. Elbette bunun bir bedeli olarak her 6 ayda bir Volvo’nun deri bakım losyonu uygulanması gerekiyor. Ben 22 bindeki V40 aracımın içine her oturduğumda o güzel deri kokusunu alıyorum. Hatta bazı arkadaşlarım sırf bu koku için alınır bu araba gibi laflar bile ediyorlar. Araç kokusu kullanmıyorum o derece, ayrıca derilerde de en ufak bir yıpranma veya buruşma yok. Donanımhaber’de 20 bindeyken yaptığım inceleme yazısında aracımın detaylı fotoğrafları mevcut. Yani tamamen kullanımla alakalı bir konu…

      Sözün özü, A serisi veya Bmw 1 ile bu aracı kalite olarak kıyaslayamazsınız bariz öndedir. Sadece A3’ün kalitesi V40 ile yarışır. Onun da tipi nuhnebiden kalma 10 senelik kasanın farlarıyla oynayıp ısıtıp ısıtıp getirilmişi olduğundan kimse yüzüne bakmıyor. Ki zaten bayiye girip selamun aleyküm diyene 20 bin indirim yapıyorlar. Nasıl bir firmadır çözemedim…

      And, Sinan, Muhip, Murat, Arda; beyler siz en doğrusunu yapın ve gördüklerinizi acımasızca eleştirmeye devam edin. Yalnız tek bir şey var o da, araçların iyi yanlarını peşpeşe ve kötü yanlarını da peşpeşe sıralamayın. Bir iyi yanını bir kötü yanını anlatın ki, dengeli ve tarafsız bir anlatım yaptığınız belirginleşmiş olsun. Nacizane tavsiyemdir. Tekrar emeğinize sağlık.

      1. sabonis nick’li arkadasin neden bir anda alevlendigini anlayamadim ancak ben kendi yorumumda volvo’ya kotu ve ya iyi bir atifta bulunmadim =)

        Soylemek istedigin izledigim son testlerde marka ne olursa olsun iyi yanlarin fazlaca ortaya cikarilmasi ama kotu yanlarin hizli gecildigi gercegi. Evet volvo v40 guzel bir aractir ve son auto show fuarinda beni tek kendine ceken arabadir ama begenmem ve ya begenmemem sadece kendi sorunumdur. Yok ulke garipmis yok tutmazmiz. yahu nasil tutmaz sokaklada onbinlerce volvo var =) bunlarin aga babasi 850 serisi kullandim diyorum,asik olduk diyorum daha ne diyim. burda sayfalarca volvoyu ovmenin geregi yok araci bilenler beni anlar zaten. Baskasinin koltuk dikisi ile ilgili yorumu bir karalama olarak gorulebilir ama benim gibi volvo seven birine bu cikis yanlis oldu. damarima dokunuldu =))

      2. A3 üm kimse yüzüne mi bakmıyor.benım tercıhım bı araba degıl ama satış anlamında bunu dedıysen rakamlara bak bakalım kaç satmış.

      3. @Renard,

        Ben sabonis nick’li arkadaşı destekler bir cevap attım ancak o arada gelen yorumlardan size yazmışım gibi bir sıralama olmuş 🙂 Yani lafım size değil, körü körüne eleştirenlere 😉

        @burakcivic,

        Model bazında satış rakamlarına bakarsanız 2014’te V40’ın A3 HB’den fazla sattığını görürsünüz 😉

  32. Çok güzel bir araç değerlendirmesi yapmışsınız, elinize sağlık. Araç incelemelerinizde objektif duruşunuzu, biraz daha ön plana çıkarırsanız sonuç çok daha iyi olacaktır! Ford Kuga testinizi dört gözle beklemekteyim, bu testi ne zaman yayımlayacaksınız?

  33. kaliteli bir arabanın incelendiği detaylı bir test izledik..siz iştahla anlattıkça biz de aynı heyecanı paylaşarak izliyoruz..işi severek yaptığınızı hissettirdiğiniz için teşekkürler..başarılar..

  34. Testler başarılı sürekli takipteyim. Aracın dış tasarımı çok elit ama içine ısınamadım (gösterge paneli haricinde). Hele o el freni nedir ya japan styla! Sinan pampamın koluna değdi sürekli 🙂 Ayrıca araç gırtlak, artı 1.6 turbo ve ağırlık faktörüyle tüketim normal denilebilir. Gti ve scirocco testlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

  35. O fiyatı bence hak etmiyor, içi de bana çok karışık geldi şahsen. Audi A3 tercih ederdim

  36. Muhip abi olsa da eleştirseydi arabayı fiyatı yakıtı boyutu problem olmadı sadece eksi oldu 😀

  37. Yakıt tük. konusunda başarısız duruyor. Daha iyi değerler vermeliydi bence. Teknolojisi ile paralel olmadığını düşünüyorum. Taraflı görüşümdür ki, Volvo ve küçük araç bağdaştıramıyorum, araç bana ufak geldi. Markanın aklımdaki yerine oturmadı. Duran cisme yaklaşma testinde, bazı kaynaklardan radarının Alman büyüklerinden daha iyi/başarılı davrandığını okumuştum (ancak tarafsızlıklarını bilmiyorum) Hepsi bir yana, önden çekişli. Güvenli kullanım var, zevk yok. Volvo’da bu tekniğe geçti ya, traşa bağladı nazarımda.

  38. Sonunda S60 T4 üme sahip olmuş birisi olarak testin altına imzamı atarım. İçini beğenip beğenmemek kişiye göre değişir, gören tüm arkadaşların yorumu benimle aynı 🙂
    – SADE-KALİTELİ-ZARİF-KULLANIŞLI
    – Şehir içinde dikkat süratinizi farketmiyorsunuz…..
    – Canınız kıymetli ise VOLVO. NOKTA

    (yahudi mercedesi derler 🙂

    1. s60nız hayırlı olsun. Benimde hayalimde s60 d2 var işallah ilerde.
      Ancak bir konuda uyarmak istiyorum yahudi mercedesi peugeot 504cc dir.
      Volvo hiç bir zaman bmw, mercedes, audi olmaz. Çünkü Volvo çelik gibi sağlamlığından dolayı volvodur…
      buyüzden volvo gibi sağlam denir. Volvoyu bir tek kullananlar anlar.
      Kazasız belasız s60nızı kullanmanız dileğiyle

  39. Aynı aracın D2 olan dizel motorlu olanı da önerir misiniz? Yeni kasa A3 Dizel otomatikten sonra sıkıntı yaratacak bir durum olur mu?
    Şu an aynı araç (sanırım bazı güvenlik opsiyonları yok) 99.500TL. Ne dersiniz?

  40. bende 1,6 ecoboost 180 bg focus var. bu testte anlatılan her konuda kendi arabamı gördüm. mesela el freni konumu, bagajdaki bölmeler, arka koltuk yanlarındaki gözler, ön cam buz çözücü ve yanılmıyorsam motorda benim aracımdaki ile aynı. gerçekten bu güçte araç kullanmak büyük keyif ben aracımı aldıktan sonra 2000 km yaptım yakıt olarak şehir içinde 9,5 lt nin üzerine hiç çıkmadı. belki manuel vitesten dolayı yakıt daha düşük olabilir. ford ve volvo nun dizellerinde aynı motor var ama turbo benzinlileri aynı mı onu tam olarak bilmiyorum. tork ve bg olarak aynı bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

    1. Focus’u süren iyi sanar, gelde işin tamirat kısmını gör anlıyorsun ki beş para etmez arabalarmış

    2. tamamen aynı motor. 1.6 ecoboost. focus konusunda cok haklısınız çok başarılı bir araba. kullanmayanlar sadece konuşur. ancak v40 fiyat farkını verebilenlere focusun üzerine değecek şeyler koymayı başarıyor.

      1. Çok haklısınız donanım olarak v40 focus ile kıyaslanamaz. ancak benim kişisel görüşüm focusta 1.6 ecoboost üretimi devam etmeliydi.en azından insanlar astra turbo ya bağımlı kalmazlardı.astra fiyatlarına veya biraz üstüne çok sayıda araç satabilirlerdi.1.6 ecoboost motorun focusa büyük geldiğini bu sebepten üretimin durduğunu söylüyorlar ne derece doğru bilemiyorum tabi

      2. Kullananlarda konuşur ama benim gibi hem kullanıp hem aracın iç kısmına bakan mekaniğine bakan, tamir etmeye çalışan öttürür.

      3. siz bakarsınız aaa ne kadar güzel araba dışı ne güzel içi ne şık ne kadar yumuşak malzeme var aaa arka süspansiyon bağımsız fiyatıda 70 bin lira ne kadar uygun 180 ps ne kadar iyi dersiniz ama aşağıdan çalıp yukarıya geçiriyorlar rahat olun siz bunlar Fluence, Focus gibi arabalar tek kullanımlık gibidir uzun ömürlü değillerdir.

  41. Vampirler boşuna kullanmıyor dedi… koptum yaaa 😀

    Volvonun tüm testleri Güzel oluyor ya.

    Aracın fiyatının yüksek olması gırtlağına kadar dolu olması…

    Test için teşekürler

  42. gercekten guzel bir test olmuş..
    ford veya volvonun hangi model ve motor seceneklerinde ıslak kavramalı powershift sanzıman kullandıgını nereden öğrenebilirim veya bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi
    yada bu araçları test ederken şanzımanın ıslak kavrama powershift mı yoksa kuru kavrama powershift mi oldugunu anlayabileceiğimiz bir püf noktası var mı acaba ? teşekkürler

  43. 15 günlük v40 D2 Rdesign kullanıcısı olarak D2 motorunu Powershift ile tavsiye ediyorum. CLA200 gibi bir arabadan V40 dizeline geçiş sonrası hiç üzülmedim. Performans çok çok iyi yeterli, yakıt tüketimi ise mü-kem-mel ! Araba kalite kokuyor. Sakın A3, a180 vs almayın. Değmez 🙂

    1. Bence rakiplerinide uzun vadede kullanıp test edip denemekte fayda var nede olsa D2 ford motoru!

    2. Batuhan kardeşim, boşuna buralarda laf anatmaya çalışma arkadaşlara… almayacakları varsa almazlar v40.. ki bence zaten almasınlar 😀 gitsinler BMW lerine Mercedeslerine audierine binsinler de biz de abuk subuk hareketler yapan adamların Volvo dan inmediğini görmeye devam edelim..

      1. Bence rakiplerinide bak ben koyu Volvo’cuyum ama Mercedes A’nında aynı doluluktaki versiyonlarına bakmakta fayda var ama sende haklısın ya ortalıkta Renault gibi Volvo olsa olmaz 🙂

  44. Testinizi her zamanki gibi keyifle izledim. Benim bir sorum olacaktı sizlere. Acaba Skoda Rapid Spaceback 1.4 tsi dsg veya 1.6 tdi dsg testleri gelecek mi? Gerçekten merak ettiğim bir araba…

  45. merhabalar;
    bugün v40 d2 ve xc60 d4 test sürüşü yaptım,açıkçası motor ve şanzıman açısından fiyatını hiç mi hiç haketmiyor bence.bmw hayali kurmaya devam.. çünkü arada bariz bir fark var

    1. hayaller iyidir ya. insanın hayalini kurduğu şeyler motor ve şanzıman açısından fiyatını hakedermiş =D

  46. bazı arabalar nuhnebiden beri güzeldir… a3 de bu segmentteki en güzel oranlara sahip arac. hadi a3 ün geçmişi çok eski degil. ama bir 911’in 1964-2008 arası değişimine bakın 50 yıldır farlarla oynayıp ısıtıp ısıtıp millete kakalıyorlar. saygılar..

    1. ya kardeş kusura bakma ama senin araba anlayışına neyse ya, nasıl bir sözdür o geçmişi araştır Porsche’nin nasıl bir söz ne diyeceğimi bilemiyorum mesleğin ne Servis şöförü filanmısın yada marangoz

      1. sakin ol genç. önceki sayfadaki a3 için yazılan “farlarla oynayıp millete kakalıyorlar” eleştirisine istinaden 911 örneği verdim. Yani 911 mükemmel cizgileriyle 50 senedir tutku yaratan bir otomobildir. a3 de HB otomobiller içinde ilk ikide sayabileceğim bir tasarıma sahip ve sadece far makyajıyla piyasa yapmamaktadır. senin türkçe öğretmeninin kulaklarını çekerim çocuk aklın yok fikrin var..

      2. birde servis şöförlüğü ve marangozluk yapan kardeşlerimize, bu cahil çocuğun adına özürü bir borç bilirim..

    2. millete kakalıyorlar demiş kaç kere gördünde sanki Clio Symbol anasını satayım 😀 hem kapıda var o aracı alanlar özel insanlar öyle parayı buldu aaa bak 911 Turbo’ya biniyor diye değil sürüş zevki MOTORU-ŞANZIMANI için alıyorlar aşktır bu aaa bak tipi güzel dur 530d yerine 911 alalım değil anlayacağın

    3. 911 nere kardeş A3 nere 911’i 911 yapan zaten geçmişidir o arabayı komple değiştirseler ne olacak ne anlamı kalacak kusursuz tasarım mühendislik ilk zamanlardan beri var o araçta ama A3 nere şöyle kİ, A3’ede laf edemezsin farlarını değişitirip millete kakalıyorlar dediğin üründe bi far değiştirmek için ne maliyetlere giriyor adamlar bi bilgileri var senin gibi aaa bak farları değişti almayah.. değil olay ve bazı şeylerinde beyni yok fikri var ama o şeyler olmasa sende olmazdın..

      Saygılarımla,

      1. sinanSRKY!! bir önceki sayfada a3 için ısıtılıp millete kakalanıyor denmiş. bende buna karşı kinaye yaptım zaten a3 8V sahibiyim sevmesem almazdım. 911 örneğinide sadece far makyajı yapan 50 yıllık geçmişe sahip bir otomobil olduğu için verdim. lütfen boyle ortamlarda insanlara cevap verirken kelimelerini daha düzgün sec..

    4. Kusura bakma birader ben cahilmişim ya böyle ortamlarda nasıl konuşacağımıda bilemem eğer ağır geldiyse kusura bakma

  47. Trim sesleri,rüzgar sesi,lastik sesi,motor sesi için mutlaka bir profosyonel desibel ölçer alıp ölçseniz mükemmel olur.Bazı temel konuların dışında sadece bu seslere ve yalıtıma bakarak araba alacağım.Benim gibi insanlar çok.Bir sitede zamanında bu konuda a dan z ye bir çok markanın modellerinin rölantide ve değişik hızlarda ses ölçümlerini bulmuştum çok ilginçtir ama beklenmedik şekilde bazı arabalar iyiyken bazıları da kötü sonuçlar verebiliyor ,kulaklar aldatıcı olabilir.
    Hatta en sonunda kendim ölçeceğim ve sonunda buna göre araç alacağım bu böyle olacak büyük ihtimal hatta daha da ileri gidersem, neyse..Bu konuda bilgi vermeyeyim ilerde böyle bir şeyler izleyebilirsiniz arkadaşlar sakın reklam olarak algılanmasın ilham kaynağı da yaratmak istemiyorum aslında ama bakalım artık.

  48. Size araçların yalıtım ile ilgili ilginç bir örnek vereyim Toyoto Coronayı herkes hatırlar hatta zamanında esprisini de yapardı herkes bilirsiniz malum espri opel corsa toyota corona! Neyse ama harbiden de toyota Corona ..Neden mi Corona da ki şaşide inanılmaz iyi bir yalıtım olduğunu belkide tarihin en iyi alt yalıtıma sahip arabaların başında geldiğini öğrenmiş bulunmaktayım bu gibi bilgilere gerçekten zor ulaşılıyor.

  49. çok doğru yorumlarınız var evet en iyisi sizsiniz ama anlayamadığım tek şek vw grubu hakkındaki anlamsız görüşleriniz bi psikologa gitmeniz şart oldu 😀 her videoda vw ye gömmeye çalışıyorsunuz anlayamıyorum cidden o öve öve bitiremediğin bardaklıkdaki tutma kısımları tiguandada var gram söylenilmedi araba 15 litre yakıyor burası türkiye çok luzumsuz gidin az daha kredi çekin 320d alın demenizi beklerdim ben ama tiguan 1500 kilo ile 10lt yakınca günah sayılıyor 😀 arabanın iç ışıklandırılması çok düşük hatta o kadar düşük ki üstte ki şeyleri indirip aynanın plastiğini kaldırıyorsunuzki ışığı yansın içeri biraz aydınlık olsun ama volvo ya söylenilmez kutsal markalardan oda tiguan olsa iki tane ışık yerine ortada tekli uzun ışık beklerdim dersiniz 😀 anladığınız gibi tiguan sahibiyiz saygılar 😀

    1. Sana bazı noktalarda katılmadığımı söylesem yalan olur ancak birçok iyi ve yüksek sınıfta olan şeyler sana makul bi fiyatta sunulunca bazı küçük aksaklıklar göze hoş bile gelebilir. Bu günlük hayatta farklı ortamlarda karşılaştığımız psikolojil bir durum. Bunu sende yapıyorsun kesin. Bu arada 320d demişsinde fiyatı yaklaşık iki katı neredeyse. Bence test çok iyi olmuş. Bu arabanın bu kadar fiyatta olması full + full falan boğaz yani. eksik birşey yok yoksa bir siteyi kontrol gerçek fiyatı gör derim.Adil bir eleştri olmamış.

      1. @ibrahimc 320 d yi ikinci el alacaksın sıfır diyen kim hiç birşey bilmezsen bluemotion passat al 90 bin olmalı gıratlağa kadar oldur ne var vw ye gelince kılı kırk yaran and volvonun bu eksiğini görmemesi manidar cidden 15 lt yakıyor baştan kaybeder wv boş arabalar satıyor ama arabaları alman arabaları klasmanında segmentine görede uygun oluyor genelde 80 bin üstüne çok hoş dolu vwler var sonuçta donanım için paraya kıymak lazım ama o boş olması kolay ulaşımına da katkıda sağlamıyor değil ayrıca misal o yerden yere vurduğu 1.4 poloyu kullandım cidden boş araba ama tüp atılmıştı kullandığım ibnenin oğlu yakmıyor resmen dizel arabaya aptallığına fark verirsin diyor valla 2 aydır beyaz elazığ malatya civarında uygun temiz polo 1.4 arıyorum cidden o kadar tutumlu araba tiguan sahibi olarak yaptığı eleştirilerin %70 ine direk katılırım ama hoş şeylerinin ne bileyim bu volvoda diğer markalarda göz yumduğu ufak şeyleri vw de bağıra bağıra söylüyor ona sinir oluyorum sadece 🙂

      2. @ibrahimc sıfır alan kim 320d yi ikinci el al hiç bi halt bilmesen passat bluemotion al 90 civarı olmalı geri kalan 40 bine de gıratlağa kadar doldur arabayı benzinliğin var sanırım şehir içi kafadan kmde 70 kuruşdan bahsediyor adamlar and yeri geldimi vw de kılı kırk yaran adam burada ışıklandırma eksiğini görmemiş vw de o beğenmediği yerden yere vurduğu polo 1.4 e brc tüp atsın o zaman göreyim araba dizel araba almana lüzum yok diyor resmen 2 aydır elazığ malatya bölgesinde 1.4 uygun beyaz polo arıyorum yok olsa alacağım hatta 🙂 vw ye çok haksızlık ediyor arabaları evet boş ama boş olduğu arabaları uygunda cidden bi 80 i gözden çıkar bak ne dolu arabaları geliyor vw nin 🙂

    2. Sitenin eski halini bilmiyor olabilirsin, bir ara kerameti kendinden menkul salak tipler ortalığı domine etmişti. Otopark ekibini sürekli VW grubunu kayırmakla, hatta VW grubunun yalakalığını yapmakla suçlayıp duruyorlardı. Çocukları canından bezdirdiler resmen. Onlar da biraz da mecburen böyle yapıyorlar sanırım, yoksa VW grubu araçlar hakkında bir iyi şey söyleseler ya da bir kötü yanı atlasalar 15 kişi üzerlerine zıplıyor bakın yine VW grubunu kayırdınız diye. Onlara kızmadan önce nedenlerini de anlamak lazım.

    3. Konuda geçen 3 araç farklı sınıf araçlar hepsinin farkı görevleri var karşılaştırmak yanlış olur

  50. abi her zamanki gibi harika testdi hiç montajlamasanız bile izlenir
    1-sinan abi’nin tişörtü
    2-önemli olan işlevsellik(bakışmalar):DD
    3-o gazlama anı
    4-izledikden sonra volvo ilanlarına baktım hemen 😀

  51. Oldukça ayrıntılı bir araç incelemesi yaparak pek çok konuda bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürü her zamanki gibi bir borç biliyoruz.
    Araba hakkında pek çok yorum bilgilendirme ve eleştiri yapılmış beğeniler de tabii ki söylenmiş. Bu inceleme sonrasında ben bu arabayı beğenmedim. Beğenmediğim gibi sizlerin beğenilerini abartılı, verilen bol yıldızlı karneyi de biraz torpilli olarak karşıladım.
    Videoda bir arabada en temel unsurlarla ilgili (yol tutuşu, frenler, kayma eğilimleri, performans, şanzıman, adaptif güvenlik, rüzgar ve ses yalıtımı) kanaatler çok başarılı ve yerinde ifade edilmiş. Temel konularda hayal kırıklığı yaratan aracın, grafik, menü yapısı ışıklandırma rengi, dikiz aynası, sileceği gibi kimsenin aklına gelmeyecek parçalarda bayıldım, hasta oldum, bittim gibi bana göre gereksiz ve abartılı cümlelerle beğenilerinizi ifade etmenizi yerinde bulmadım. Gereği yoktu.
    Araba 200 bg, 285 nm tork a sahip. Bildiğiniz gibi Volvo, Ford bünyesindeyken motor, altyapı ve şanzıman olarak Ford’un çok ciddi desteğini alıyordu. Daha sonra Çinli üreticilere satıldı. Ama kanaatimce Çinli üreticinin ford motoru ve altyapısını daha da geliştirecek bir ar-ge alt yapısı olmadığı için aynı altyapıyla üretime devam ediyor. Ama bu sefer bu altyapıyı biraz kurcalamış olacak ki araba beklenmedik boyutta hem önden hem arkadan kayma eğilimi içerisine giriyor. Görüntülerini paylaşmasanız belkide inanmazdım. Normalde Focus ve fiesta da kademeli ve belli bir açıda gelen otomobilin arkası bu arabada resmen gümbür gümbür geliyor. En ufak bir direksiyon tepkisine arka taraf anında kayarak tepki veriyor. Arabanın önü zaten kayıyor ve yolda resmen balet havasında geziniyor. Bunun üzerine birde arabanın el freni manuel denilmiş ve dakikalarca bunun ne kadar iyi bir şey olduğu vs. söylenmiş. Hatta elit apaçi olup çıkmış geelyy… Başarılı bir algı yönetimi. Araba zaten virajda en ufak bir direksiyon hareketinde arkasını bırakıveriyor bir de el freni çekersen bu durumda ne olur bunun yorumunu ralli pilotlarına bırakıyorum. Ben passat B6 tsı kullanıyorum ve ne yapsam arabanın arkasını kaydıramıyorum. Gazlayarak virajı döndüğünüz o yerden çok daha stabil ve aynı hızda geçerim. Bir linea da geçer.. Fizik kanunları binek sınıftaki arabalara viraj dönerken markasına bakarak sen premiumsun deyip torpil geçmezler.
    ŞAnzımanı spor moduna almaya gerek olmadığı gazlayınca spor mod gibi olduğu söylenmiş ama spor modunda aşırı güç nedeniyle arabanın dengesinin kaybolduğu eleştirilmiş. Bu durumda D modu da biraz gazlayınca spor mod gibi olduğundan araba sürekli çizgisini bozuyor sonucunu çıkarıyorum. Şanzıman karakteri DSG ye göre bayağı yavaş ve son yazılımdan sonra çok daha iyi işler çıkarıyor. S moduna pek gerek kalmıyor. Kulakçıkla 2 tane eksiltirseniz manuel modda uzun süre kalır. Akıllı yani.. Ses falan da nadiren çok sıkışık trafiğe maruz kalmadığı sürece kesinlikle yok.
    WV markalarına karşı objektif değerlendirme noktasında zorlandığınızı hissediyorum. Bir golf, 140 bg ile 200 bg lik bu ford Geelly melezine meydan oluyor. 0-100 değerleri daha iyi. üstelik 2 silindirini otobanda kapatıp 110- 120 gibi hızlarda 3-4 litre ile dolaşıyor. Tutunmadan rüzgar sesine kadar eş ya da daha iyi üstelik 80 TL.. a dan Z ye ar-ge teknoloji ürünü bir safkan.. Toplama değil……

    1. Bu arkadaşlar, her şeyden önce “insan”lar. Onlardan robot davranışı beklemek, haksızlık olur. İnsan olarak onların da beğenileri var, beklentileri var, bazı şeyleri diğerlerinden daha fazla önemsiyorlar, bu da haliyle değerlendirmelerine yansıyor. Zaten bu “insan” taraflarını ortaya koydukları, baston gibi durup prompterdan katalog okumadıkları için seviliyorlar ya…

      Sizin yapmanız gereken şey, böyle gereksiz hezeyanlara kapılmaktansa, söylediklerini baz alarak kendi bireysel değerlendirmenizi yapmak. Ben öyle yaptım mesela. Bu testten sonra V40 benim alışveriş listemden çıktı, hem de onların söylediği olumsuzluklar nedeniyle çıktı. Demek ki neymiş: Sırf reklam yapmıyorlarmış. Onlar arabayı çok övdüler ama kusurlarını söylemekten de geri durmadılar. Onlar için önemsiz olan kusurlar, ben bireysel değerlendirmemi yaptığımda benim için önemli oldu ki, ben bu arabayı defterden sildim.

      Kaldı ki, fanatiği olduğunuz VW zaten peynir ekmek gibi satıyor, sizin açınızdan tasalanacak bir durum yok ortada.

      Bakın bir de tersine örnek: Yerin dibine batırdılar gibi gözüken VW Polo için ne demişler?

      “Söz konusu ‘amaca hizmet’ ise, bu otomobilde kusur bulmak zor. Kabinin kalitesi, aynı paralara satılan Fransız’lardan fersah fersah ileride ve ancak bir Fiesta bu seviyeye ayak uydurabiliyor. Müzik sistemi, gene bu segment modellerde duyamadığınız bazı detayları verebiliyor. Arkası hepsinden geniş. Bagajının altında kullanışlı bir bölme var. Olgun süspansiyonları, kararında bir tutuş/konfor dengesi sunuyor. Dunlop SP Sport 01’ler ile emniyet odaklı şasi ayarları sayesinde ESP eksikliği, çoğu koşulda başınızı belaya sokmuyor. Burnu inatla tutunuyor ve arkası hemen hiç kıpırdanmıyor. Dozajlaması rahat padalıyla beraber frenleri etkili. 7-ileri DSG’nin katkısıyla 85’ten ziyade 100 beygir gibi yürüyor ve normal kullanımda rahatlıkla 7 litrenin altında yakabiliyor.”

      Sırf bunlardan dolayı ben Polo alabilirdim. Ama dediğim gibi bireysel beklentilerimiz farklı. Onlar, bu tip objektif verileri merak edenler için söylüyorlar, ama onlar için asıl önemli olan otomobilin kullanırken onlara hissettirdikleri. Bu kutucuğu doğru işaretleyen arabalar pek çok kusura sahip olsalar da onlardan yüksek puan alıyor, doğru işaretlemeyen arabalar ise ağzıyla kuş tutsa onlara yaranamıyor. Beklentileri onlarla aynı olmayan kişilerin, verilen onca bilgi içinden kendi bireysel derlemelerini yapmaları yeterli.

  52. Nedir bu Volvo markasını vw cilerin çekememezliği. Geely ye geçince motor üretmiyor üstün özellikler abartılmış denmiş falan. 1.si adı üstüne üstün özellik zaten bundan markayı överek bahsedilmesi gayet normal. And ve Sinan aynı şekilde her araca objektif yaklaşırlar ve bu sitede bir teatral faaliyet de olduğu için çok beğendikleri araçları abartabilirler, bu insani bir özellik olarak gayet normal. Tabi ki marka ve model hakkında daha fazla bilgi edinip sunuş yapmaları daha iyi olur diye ben de diyorum; mesela Polestar ın ne olduğu, sadece bunlardan biri. 2.si: Volvo motor anlamında Geely ye geçtiğinden beri ArGe siyle sürekli çalışan ve gerek Plug-in gerek petrol yakıtlı motorlarını geliştirmiştir. Türkiye’de vergilendirme saçmalığından dolayı pek de satılmayan yeni D4 ve T5 motorları Drive-E üretim teknolojisiyle üretilmiş üstün ArGe üretimi ürünlerdir, aynı şekilde 8 ileri otomatik şanzıman da. Yakın zamanda da 3 silindirli bu bahsettiğim Drive-E teknolojili motorların hem V40 hem S60 modellerine eklenmesi gündemdedir, belki de bu motorlar Türkiye’de satılmaya başlayınca bilinçsizce yorum yapan arkadaşlar anlarlar. Görüyorum ki forum siteleri dahil burada da okumayan sorgulamayan markayı bilmeyen kişiler hala Çinli oldu kalitesi düştü düşüncelerinde obsesyon derecesinde ısrarlılar. Her markanın güzel özellikleri vardır. VW in dağıtıcısının saçmalıklarından fiyatlandırmadan bahsetmeye çekinen arkadaşlar şu ana kadarki en güvenli FKE si en yüksek araçlardan olan V40 ı hala Golf ile karşılaştırmaya çalışıyorlar. V40’ın ruhunu, hissettirdiklerini, marka bazında sahibini naturel olarak ‘ÖZEL’ hissettirdiğini görmemezlikten geliyorlar. Halbuki onlar zorla özel hissettirmeye çalışan bir markanın müşterileri. Bu önyargılar oldukça Volvo’ya düşman düşünceler devam edecektir. Yorum yapan herkes Otopark ekibi gibi objektif olsa keşke.Otomobiller hakkında tek markadan başka fikirlerinizin de olması, kendinizi geliştirmeniz dileğiyle…

    1. Güzel bir yazı. Tabi her alanda kutuplaştığımız bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki dolayısıyla bu da bindiğimiz arabalara kadar yansıyor. Otomobil sahibi olmanın daha almadan nasıl satarım düşüncesiyle yapıldığı bir piyasadan çok da fazla beklenti içinde olmamak lazım galiba. Tabi ki genelleme yanlış ama etrafında ki kimseler bir marka iyi diyor diye onun peşinden gitmek de iyi olmasa gerek. Marka tutkunu fanatikliği ya da her neyse burada önemli olan otomobilimiz bize ne ‘hissettirdiği’.

    2. aynen katılıyorum. Vw kullanan arkadaşlar markalarına sahip çıkmaya çalışıyor ama sürekli başkalarına taş atıyor. Bmw mercedes e de bunu yapıyorlar. Sizin bu yazınız argesini geliştirmiyor diyen bazı site yorumcularına iyi bir cevap olmuş tebrikler.

    3. Herşey iyi güzel de siz ‘hala golfle karşılaştırmaya çalışıyolar’ derken ön yargılı olmuyor musunuz? highline bir golf kullandınız mı acaba? veya otoparktaki golf incelemelerini izlediniz mi?

      volvo’nun kalitesini inkar eden ya kaçıktır ya da bu işten anlamıyordur ama karşılaştırılamaz dediğiniz araç yabancı sitelerde a3, 1.16, a180 ile karşılaştırılıp galip ayrılan bir araç.

      önce siz ön yargılarınızdan kurtulun ya da doğuş’a olan öfkenizle aracın kalitesini ayrı tutun.

      1. Golf’e karşı önyargılı değilim ve Highline Golf kullandım ayrıca donanımla ne ilgisi var anlamadım midline plus’ta da Golf e dair özellikler genel olarak anlaşılır. Tabi Golf için comfortline bir değer taşımaz ve sadece highline değerli ise onu bilemem. Halbuki premium advance ya da R-design farketmez, bize V40 olması yetiyor..Neyse gelelim sizin önyargılarınıza. Golf V ve VII yi kullanma VI yı da deneme imkanım olmuştu. Ama buradaki düşüncelerim VII hakkındadır. Otopark’ta da tüm videoları izledim, zaten bu yazı da Otopark ekibi, testinde Golf’e yüksek puan verince buradaki kişiler tarafından yorum yapılmayıp V40 yüksek puan alınca hemen eleştiri ve karşı ateşe geçilmesine cevaben yazılmıştır. Karşılaştırma demişsiniz, Avrupa’da fiyat kalite anlamında Golf’ün daha uygun olduğundan bahsediliyor hep, belki dikkat etmemişsinizdir. Ben size yine biraz bilgi vereyim. Onlarda bizdeki gibi premium kavramı hatchbacklerde pek yoktur. Onun için aynı platform ve aynı motor kullanan focus ve V40 ı da karşılaştırırlar. Tabi ki her araba karşılaştırılabilir. Poloyla Leonu da karşılaştırıyorlar. Ancak yazımda ve yorumumda bahsettiğim, Türkiyede ‘premium’ algısına hitap eden markalar hakkındaydı. Volvo nun premiumluğunu tartışan ancak golf için methedici yorumlar yazan kişilere karşıydı. Distributore olan tepkimin ise Golf’le ilgisi yok sadece belirttiğim FKE kriterlerinde verilecek parayı V40, Golf ten daha çok karşılar düşüncesi altında distributor konusunu açtım. Yani bahsettiğiniz önyargılardan zaten kurtulmuş biriyim ve test etmediğim araç hakkında konuşmam. Ön yargı olması için test etmeden konuşmam gerekir. Son olarak; yorumlar sayesinde biraz bilgilenmeniz ve başkalarına önyargılı olmadıkları halde bunu yakıştırma ‘önyargınızdan’ kurtulmanız dileğiyle..

  53. Ben sahsen memleketimde bu insanlardan daha keyifli,zevkli,objektif,samimi test yapan kimseyi tanımıyorum..Yolunuz açık olsun Otopark Ekibi:))Ek olarak bu sitedeki gibi eleştirebildiğiniz ve eleştirilerinize karşılık bulabildiğiniz bir site daha bilmiyorum.Varsa söyleyin bu yazdıklarımda çok ciddiyim.Ben ilk videolarını izlediğimde dedim ki içimden vay be gerçekten arabaları hisseden başka insanlar varmış memlekette..

    1. Zaten otoparkın oluşum sebebide bu , herşeyin saygı ve sevgi çerçevesinde özgürce paylaşılabildiği, tartışılabildiği bir platform olması, marka fanatikliği olmadan, körü körüne “… marka ise iyidir ” demeden.

  54. Iyi ki su testi yaptiniz, iyi ki su yorumlari okuduk otopark.com ailesi. Gercekten bir kez daha anlamis olduk ki biz arabalara gercekten oldugundan daha fazla deger veriyoruz. Bir arkadasimiz buna atifta bulunarak sohbet bolumune guzel bir yazi yazmis. Dileyen okuyabilir.

    Uzulerek gordum ki memleketin her mecrasinda her konuda oldugu gibi maalesef arabalar hk. dahi volvocu,vw’ci, bmw’ci mercedes’ci toyotaci vs,olarak kutuplara ayrilmisiz. Uzulerek gordum ki herkes birseyleri sank kendisine saldirilmis gibi savunmak icin apartta bekliyor. Ne Volvo’ya ne mercedes’e ne de vw’ye bir elestiri getirmek mumkun degil. Elestiriyi getirme ozgurlugumuz var evet ,y orumlariniz da silinmiyor ama akabinde oyle bir saldiri hareketi basliyor ki `abi ben ne yaptim boyle diye dusunmeye basliyorsunuz`.

    `Acaba son testlerde araclara fazla mi iyi taraflar ovuluyor,eksikler cok fazla dile getirilmemis,bence V40 A180’den fersah fersah ustun bir arac degil` dedigim anda ortalik karisti. hay dilimi esek arisi soksaydi =) bir anda kutuplara ayrildik ve yine o siz vw’ciler boylesiniz hmmm sizi gidi volvocular sizi, sen sus mercedesci soylemleri basladi. Sahi biz ne ara bu hale geldik? neden araba konusunda dahi tahammulsuzlugumuz var? neden sahip oldugumuz seyleri elestirenleri ya da bizim gibi dusunmeyeleri dislama egilime giriyoruz? hayat bu kadar da ciddiye alinacak birsey degil. Bence burada birbirimize arabalar uzerinden saldiracagimiza, fikirlerimizden faydalanmak yapacagimiz en dogru davranis olur.

    Hepimiz birer tuketiciyiz ve asik oldugumuz firmalar bizim sayemizde ayakta duruyorlar, biz varsak onlar var. Firmalar uzerinden birbimize saldirmak kabul edilebilir bir durum degil.

    Nicizane fikrimdir ki elestirilere karsi bu kadar tahammulsuz olmayalim. Kutuplasacagimiza birbirimizin fikirlerinden yararlanalim. Birisi bizim sahip oldugumuz araca bir elestiri getirdiginde linc etmeyelim. Insanoglu farkliligi ile dunyayi renklendiriyor, biz birbirimize bu kadar benzemedigimiz icin belki de bir arada yasayabiliyoruz. Herseyin kavga dovus halini aldigi ulkemizde bari biz otomobil tutkunlari en azindan su mecrada yararli,yapici bir tavira burunelim

    saygilar.

    1. +1000000 :)Bende bu görüşteyim Renard arkadaşım.Sadece bazı yorumları okudum ve ayıp dedim bazen içimden.Bizim memlekette marka hayranlığı var insanlar bir markayı seviyorsa malesef eksilerini yok sayabiliyorlar.Birde laf edilirse o markaya:)İşte o zaman kıyamet kopuyor.Her aracın artısı ve eksisi vardır bundan basit bir şey yok.Her araç farklı beklentilere cevap verir.Bir insan aractan ne bekliyorsa ne onu mutlu edıyorsa onu secsın.Şurada mutlu mesut bir sohbet havamız bozulmasın kafi.

    2. Katılıyorum. Şunu da eklemek istiyorum: Hayranı olunan otomobil üreticileri de dahil olmak üzere, bu kapitalist sistemin içinde, para kazanmak amacıyla iş yapan hiç bir firma melek değildir. Aşırı anlam yüklemek yanlıştır.

      Tek amacı para kazanmak olan x bir firmaya karşı tüketici olarak yegane duruşunuz da şu olmalıdır: Ürünlerini beğeniyorsanız satın alırsınız, beğenmiyorsanız almazsınız. O kadar.

  55. Vw kullanan arkadaslardan bazıları cekmiş kendini yorumlarını daha az volvoya taş atar hale getirmişler sonunda aferin. Özellikle altta süper bir arge anlatımı volvoyu sizin vw i övdüğünüzden farklı olarak öven daha bilimsel bir yazı var onu da tebrik ettim gerçekten iyi bir cevap olmuş. Volvo da vw de bmw de mercedes de güzel markalar hepsinin iyi bir yanı var. Sadece vw kullanan arkadaslar, markaları premium olmadığı için saldırı tarzında yazmişlar ama sitede volvoyu ve Otopark ekibinin gerçekçi yansız testini seven arkadaşların yorumları süper bir cevap niteliğinde bu arkadaşlara. Herkes bütünleştirici olsun diye bu yorumları yapıyoruz. Bi bilgisizliğimiz varsa birbirimizin yorumlarından öğreniyoruz. Siz de Volvo hakkındaki bilgileri burada volvocular tarafından yazılan yazılarla duyup öğreneceksiniz ve yorumlarınızda sadece vw otomobilmiş de diğerleri değilmiş gibi yorum yapmayacaksınız. Zaten sonradan daha ehli yorumlar da yapmışsınız.

  56. Otopark.com şu volvoyu yerseydınız 141 yorum degıl 35 36 yorum alıp iş kapanıcaktı ama tersi olunca herkes birbirine girdi.bi donanımhaber.com tadı almadım degıl. eleamin adamlarınabak şu durumda .Avrupa ülkelerinin oluşturduğu Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bugün bir ilki deneyerek 67P/Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı üzerine “Philae” isimli modülü indirmeyi başardı. Dünya’da hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan “Philae”yi taşıyan uzay aracı Rosetta, söz konusu kuyruklu yıldızın yörüngesine 10 yılda ulaşabilmişti. siz hala Volvo v40 ım golfünü döver yok vw volvoyu döver. bi gidin la…

  57. Değerli Hazirun,
    Eleştirim oldukça teknikti. Neyi neden eleştirdiğimi ve çerçevesini somut verilerle söyledim. Teknik bir değerlendirme beklerken Wv üzerinden yaftalanıp şahsıma yönelik eleştiri demiyorum saldırgan bir tutumla karşılaştım. Renard’ı burada ayırıyorum. Print edilecek bir öz eleştiri yazmış ki bahsedilen tutumdakiler geri dönüp ona katılmışlar. Bu bile cevap yazmamam hakkında çok önemli bir ipucuydu. Keyfe keder araba incelemeleri seyredip karşılaştırıyorum. Wv sahibiyim doğrudur ama bu benim fanatik, hayran, wv ci, aşık falan olduğumu göstermez. Premiumlar dahil bu sınıftaki arabalar birbirine çok yakın özelliklere sahip. Golf de premium dengiyle karşılaştırılabilir. Gidilip test sürüşü yapılır, özellikleri iyi ve kötü yanları, kişinin kasa beğenisi alt alta konur ve bir tercih yapılır. Genellikle kişi kendisi için arabayı alacaksa dediğim, başkası için alacaksa eleştirdiğim yönünde bir sonuç ortaya çıkar. Ama bu benim görüşüm tabiki.. bir infial daha yaratmak istemem.( polstar skandalı yetmiyormuş gibi bu arabanın yorum kaynaklı koltuklarının gerçek ceylan derisi olduğunu öğrendikten sonra kafamdan tamamen sildim. ) Bu karşılaştırma pek çok portalda, yayınlarda yapılıyor ama ben burada dile getirince biraz ham bir tepkiyle karşılaştım. Artık arabalar yan yana bant üzerinde üretiliyor, mercedes reno’dan motor alıyor, Reno ile Nissan birbirine iştirak ( %0-15 arası ortak gibi), bu arabayı araba yapan şeyler Ford’ iken siz burada markalar üzerinden cepheleşip sanki kutsal bir kaleyi korur gibi onları koruyorsunuz. (tabi ben de wv cephesi oluyorum:) Bunlara günaydın diyorum, insanlar artık uzayda arazi kapatmak peşinde.
    Şimdi birde yıldız olayı var. Burada karneyi daha çok kullanım sırasındaki alınan his ya da ne biliyim izlenim vs. nin belirlediği söyleniyor. Bunu belli ölçüde kabul edebilirim. Ama burası sosyal bir ortam. Önemlisi gün geçtikçe çeşitleniyor tabana yayılıyor. bir video önceden 10 bin izlenirken yarın belki yüzbinler izleyecek. Birisi gerçek deriyi bile eleştirmiş yuh artık deyip yaka silkerken başkası ‘ceylan katili’ deyip orayı terk edecek.. Bu durumda değerlendiricinin %3 ü % 5 i 10 u tarafından benimsenen kriterler değil de daha geneline hitap eden bir puanlama daha iyi olur diye düşünenlerdenim. Aksi halde de fakto bir test yada site gibi algılanabilir.

    Arabalar bir araçtır adı üstünde. 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Herkese hayırlı yolculuklar. Şu kızcağızı da okuyun, benim kafadandır..
    http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/Nil-Karaibrahimgil_113/Gel-sen-buraya-bakayim-kusur-kumkumasi_27545164

  58. abi resmen testi izlemeyi kenara bırakıp yorumları okumak için gidip çay koydum geldim ya ellerinize emeğinize saglık 🙂

  59. Bu araç Golf’ün bir tık altında. Türkiye dışında o kadar abartilmayan bir araç. Biz de ise çok fazla bir pohpohlama var. Herkes tavsiye ediyor ama iş almaya gelince kimse yüzüne bile bakmıyor. Çünkü çok pahalı bir araç. En dolusu 80000TL ancak eder. Kimse kendini kandirmasin.

    1. Kardeş asıl sen golfü gözünde çok büyütmüşsün volvo v40 bir premium Hatchback ve golftan çok daha kaliteli ve güvenli bir araba golfün fiyatları 80 bin lerde dolusu 100 bini bulurken senin yaptığın bu yorum çok saçma olmuş.

    2. Çok Saçma bir yorum bence! Bu araba birtek Türkiyede ilgi görmüyor. Fiyatına gelince ben V40 sürücüsüyüm ve Volvo fabrikasında çalışıyorum. Burda benim indirimim OLMASINA rağmen arabaya 31000 avro ödedim. Normal fiyatı 43000 avro.

  60. TESTLERİNİZİ ÇOK BEGENEREK İZLİYORUZ… VOLVO AYRICALIKTIR. VOLVO TÜRKİYENİN ARABASI OLMALIYMIŞ..

  61. Bence Bu arabanın içinde, bir şeylerin maliyeti arttırdığı için kırpıldığını çok düşündürmemesi çok iyi. Yani elbette az çok vardır bir şeyler ama ben böyle hissettim en azından.

  62. Aaaa yapmayın ama , torkla birlikte direksiyonun sağa-sola çekmesi , onu toparlamak için yaşanan heyecan , otomobilin verebildiği en güzel hislerden biridir , özellikle s60 t5 de :)) , olumsuza koymanız bence yanlış olmuş 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu