Haberler

İyi ki Doğdun 3




“Abi bu araba, BMW’nin bitirme tezi.”

“Araba çok iyi, okuyun, alın, ya da paranız varsa alın.”

“Ben ilerde baba olduğum zaman, inşallah güzel de paramız olur, bir tane estoril mavi 328i, ooooh.”

Filmi 40 yıl kadar geriye sararsak (Geriye sarmak istemeyenler buradan devam edebilir), 1975 yılında Münih Olimpiyat Stadı’nda, yuvarlak BMW ambleminin gölgesi altında yeni bir model tanıtıldı. Birçoğuna göre BMW, 2002 Serisi’ne son verip bu yeni modeli çıkartarak, büyük bir hata yapıyordu. Ama asıl hata, 3 Serisi’ne güvenmeyenlerdeydi.

E21 kodlu ilk 3 Serisi, ona güvenenleri haklı çıkardı ve o zamanlar için günü kurtardı. Paul Bracq’ın tasarladığı bu agresif görünümlü araba, ilk zamanlarda sadece tek kapılı olarak satıldı. O zamanki agresif görünüm, 3 Serisi’nin hemen hemen bütün nesillerinde devam ederek günümüze kadar geldi.

Bu sene 40’ıncı yaşını kutlayan 3 Serisi, şimdiye kadar toplamda 14 milyondan fazla sattı. Satılan tüm BMW modellerinin %25’ini oluşturarak, BMW tarihinin en çok satan modeli oldu. Coupe bir araba olarak hayatına başlayan 3 Serisi, Touring, Convertible, Compact ve Gran Tourismo gibi değişik gövde seçenekleriyle daha çok kesime ulaşabildi.

Kasa tipi veya kod adı fark etmeksizin, BMW her zaman 3 Serisi ile gurur duydu. 40 yılda rakiplerini kıskandırarak büyük bir ün yakalayan 3 Serisi için BMW, 6 nesli de içeren bir doğum günü videosu hazırlamış:

https://www.youtube.com/watch?v=NLOGLaf_S9k&feature=youtu.be

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu