Haberler

Honda resti çekti!




Honda önümüzdeki sene Formula 1’de motor desteğini genişleteceğine yönelik spekülasyonlarla ilgili net konuştu. F1 patronu Yasuhisa Arai, Honda’nın sadece McLaren ile işbirliği yapacağını ve diğer motor desteği arayan takımlarla işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.

Manor takımı bilindiği gibi şu an Ferrari takımının motorunu kullanıyor ancak 2016 yılı için motor desteği için ihaleyi açtı. Takıma destek için hangi motor üreticisinin güç ünitesi sağlayacığı düşünülürken akıllara ilk olarak Honda gelmişti. Bunun üzerine Arai genişlemek istemediklerine yönelik açıklamayı da yapmış oldu.

Arai: “Düşünülmesi bile güzel fikir ancak Mclaren-Honda işbirliği sadece ama sadece bir takımda olacak.” dedi.

Bunun üzerine McLaren patronu Eric Boullier 2015 projesinin yeni bir takıma desteğin olmamasından dolayı daha az problemli geçtiğinin üstüne bastı. “Arai-san’a katılmıyorum, projenin genişlememesinin sebebi Honda motorlarının yeterince olgunlaşmış olmamasından kaynaklanıyor. Bence en başından proje genişletilseydi bizim motorlar üzerinde denediğimiz dyno ve diğer testler, destek verilmiş takımla da yapılabilecektik ve sorunları daha kısa sürede çözebilirdik.” dedi.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu