Haberler

Çok güzel duruyor ama…




Astra OPC’nin Fransız bir tasarımcı tarafından renderlanmış hali internete düştü. 2017’de piyasaya çıkacak olan Astra OPC’nin piyasaya çıkmasına daha çok varken oldukça etkileyici gözüken çizim hayranların sabırsızlığını artırıyor.

Sabırsız bekleyiş devam ede dursun Astra OPC hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Günümüzde otomobillerin neredeyse tamamını etkisine alan downsizing trendine ayak uyduran Astra OPC 2017 itibari ile 1.6 turbo motoru ile yollarda olacak. Şu ana kadar çok ilginç gelmeyen bu bilgi diğer hothatch’lere baktığımızda kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. Hızlı hacthbacklerinde bu denemeye giden firmalar geçmişte göze hoş ama gaza basınca boş otomobilleri ile baş başa kalmışlardı.

Diğer firmaların son dönemde piyasaya sürdükleri modellere bakacak olursak bunu rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Örnek olarak Volkswagen 1.4 twin-charger’dan vazgeçip 1.8’e, Mini Cooper s ve John Cooper Works için BMW’nin 2.0 turbosuna, geçiş yaptı. Diğer rakiplerinden Type-R’ın 300 hp ve 2016’da Golf R’ın 400 hp’lik versiyonunun çıkabileceğini göz önüne alırsak, Opel her ne kadar 1.6 litrelik ufak motorundan bu hacim için oldukça etkileyici olacak 270-290 hp aralığında bir güç elde etse bile diğer rakiplerinin yanında sönük kalacak.

Bakalım Opel yeni Astra şasisinin ve ufak motorunun getireceği hafiflik avantajına güvenmekte haklı çıkıp kağıt üstünde sönük kalsa da rakiplerini yakalayabilecek mi? Yoksa sığdıramadıkları 2.0 litrelik ünite yüzünden pişman olup geri sıralarda mı oturacak?

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

15 Yorum

      1. GTC ve sedan,st ın ardından tanıtılır ve genelde bir bir buçuk yıl geç hazırlanıyor

    1. Katılmıyorum. Hot hatch dediğinin hem 3 kapılı hem 5 kapılı versiyonu olacak, isteyen istediğini seçecek.

  1. Diğerlerinin vergi dezavantajı olacak ama Bu araç daha alınabilir kalacak ordan tercih edilebilecek .

    1. Bu tip araçlarda distribitörler vergi avantajını kendi cebine indirdikleri için çok fazla bi fiyat farkı olmuyor rakipleriyle.

  2. Almana para kazandıracağız sonra teröristin altından parmağı çıkacak kesinlikle bundan sonra evime alman ingiliz malı sokmuyorum……………… üsttede evvlki alman maceram var o da ayrı!

  3. 1.6 olması bi yandan iyi özellikle motoru iyi bir ayarlama ile sunarlarsa 2.0 turbo ayarında olabilir.Ama gelelim bol turbo bol basınç bol tork bol beygir in 1.6 üniteye ne kadar dayanıklılık sunacağı.Günümüzde arabaları turbolar götürüyor olması gereken bu değil turboyu bir keyif unsuru olarak kullansalar daha atmosferiğe yakın bir sürüş olabilir bu da turbo patlaması olmayan motoru fazla zorlamayan bir ayar olmasını gerektirir.Umarım gaza basıp 2 3 saniye turboyu gaz pedalinde beklemeye maruz kalmayız.

  4. Bu tasarım patlar, bir kere Astra OPC her zaman tek kapılı olmuştur. Bu 4 kapılı Astra OPC’ milletin standart alıp da bir tampon bir marşpiyelle OPC yapmaya çalıştığı standart astralar gibi durmuş.

  5. Hayalimdeki arabaydı. Ama And’ın kullandığı 2.0 litrelik versiyonu. Bu değil.

  6. TSonuç olarak düşük hacim yüksek beygir tek başına yeterli olmuyor.Örneğin eski 1.9tdi caddelerin güç ve tork eğrilerini volkswagen 1.6tdi ile ayni gücü ve torku elde ettik demesiyle olmuyor.Teorikteki verilerle pratiktekiler birbirini desteklemiyor.Bir diğer örnek de eski 2.5tdi 5silindir t4 ler yeni nesiller 4 silindir kağıt üstünde daha performanslı görünüyor ama 4 silindir ve 2litre hacim eski 5 silindirin tadını vermiyor.

  7. 2017 opel astra sedan ve heçbek lere renault un 1.5,110 beygirlik dizel motorunu koyarsalar çok güzel uyar,ve bunun yanında da yine 1.5,110 beygirlik benzinli bir motor seçenekleride olursa çok iyi olur,opel astra ortasınıfın arabasıdır,radyatörleride alamunyum dan olacak ki hararet sorunuda olmıyacak.

  8. Opel Şubat ayından itibaren 1.6 Litre hacmine sahip CDTI(Dizel) Astra K kasayı Türkiyeye getiriyor aslında var dediğiniz bu araç Çift Turbo destekli(BiTurbo) ve yaklaşık olarak 200 Beygir güç üretiyor. Eski 2.0 Litre hacmine sahip Benzinli 240 Beygir OPC göz önüne alındığında 1.6 Dizel bile size bir OPC deneyimi sunarken kalkmış 1.6 sönük kalır mı diye soru bence yerinde bir soru değil Opel bu güne kadar motor konusunda Hiç boş geçmedi 1.0 Litre 3 silindirli yeni Corsa dahi 110+ Üstünde bir güç üretebiliyorken 1.6 Benzinli OPC araca muhtemelen BiTurbo olarak piyasaya sürülecek buda demek oluyor ki 1.6 Motorda 300+ Beygire sahip Astrayı bekleyin !!!! Ayrıca bu OPC Astra değildir ! Opc Design olarak sunulacak olan Astradır. Opc Astra Tek kapı olarak sunulacağı açıklandı. Sevgiler saygılar Otopark ailesine bilgiler Facebook.com/OpelTheOpc sayfasından alıntıdır saygılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu