Haberler

Yeni Honda Civic Kaliforniya yollarında




Honda Civic’in merakla beklenen 10. nesili 20 Kasım’daki Los Angeles Auto Show’da tanıtılacak. Tanıtımdan önce hemen hemen bütün detayları ortaya çıkan yeni Civic, bu sefer de Kaliforniya yollarında görüntülendi.

Yeni Civic, yayınlanan 6 dakikalık videoda bütün detaylarıyla yansıyor. ABD’de Honda Civic Touring adıyla piyasaya sürülecek olan araçta bulunan yeni ve tamamen dijital gösterge ve 7 inçlik bilgi-eğlence sistemi dikkat çekiyor. Videoda görüntülenen yeni Civic’te bulunan ısıtmalı arka koltuklar, geri görüş kamerası, gerçek deri döşeme, elektrikli park freni ve sunroof gibi özellikler aracı segmentinin ötesinde bir çizgiye taşıyor.

Kaputunun altında Honda’nın yeni geliştirdiği 1.5 litrelik turbo beslemeli bir benzinli motor yatan Civic, bu motorla 173 HP’lik (129 kW) devasa bir güç üretiyor. 20 Kasım’da tanıtılacak yeni Honda Civic’in 2016’nın ilk çeyreğinde yollarda olması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=xZa1YnMw_yk

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. 1500CC ve 173 hp kulağa çok güzel geliyor fakat ne yakacak 🙁 FK2’mden sonra alınabilecek bir araç geliyor gibi 🙂

  2. araba önden nsx sonunda güzel bi’ tasarım oldu ama büyük ihitmalle boş civici 80k ya filan satarlar herhalde

    1. Accord Avrupa dışında halen üretiliyor sadece düşük satışlar nedeniyle Avrupadan çekildi

  3. Eline sağlık kardeşim çok iyi bir yazı olmuş. Başarılarının devamını diliyorum:)
    And abi torpido gözünü beğenmicektir büyük ihtimalle ama Civic bir önceki selefine göre kalite çıtasını artırmış.

    1. Bu araç civic us spec Türkiye’ye gelmeyecek ne yazık ki ama bir sonraki eu spec civicte bu motor geleceği kesin

  4. Önüyle arkası 2 farklı araç gibi duruyor.. Tasarım güzel ama değişik bir görüntüsü var.. Bir de arkaya neden havalandırma kanalı koymazsınız be ? koltuk ısıtma soğutma koyuyorsun onu da koy bir zahmet..

    Ama hiç yoktan bu sefer olmuş diyebiliyorum. Çin aracından bozma fd7 den sonra bu resmen volvo olmuş 🙂

  5. honda 2.kez kasa degıstırdı nerdeyse guncel cıvıc testı hala goremedık honda ayıp ediyor

  6. 1.5 173 beygir devasa mı? Yıllardır 1.4 ten 180 beygir alınıyor? Sanki 10 yıl öncenin haberi gibi olmuş.

  7. 1.5 motor 173 beygir güzel değer ancak bunu yola aktarabilmek meziyet. Honda umarım başarılı olmuştur ve piyasaya iyi bir alternatif olur yoksa Opel’in 1.6 180 hp ve 1.4 140 hp turboları gibi kağıt üstünde iyi olmak yetmiyor.

    1. Opel kağıt üzerinde değil normalde de iyi, vites oranları uzun olması biraz hızlanmada yavaş kalıyor gibi gösteriyor o kadar opelin motor aktarmada eksiği yok tek derdi aşırı ağırlığı bakalım o da yeni astra ile gidecek gibi duruyor

  8. Civic’in 8. jenerasyonunun tasarımı çok güzeldi. 9. jenerasyonu beğenmedim ama bu da güzel. Avrupa’ya nasıl bir kasa ile gelir bilmem ama onun da güzel olacağını düşünüyorum. Motor konusunda Honda çok iyi ama normal Civic’de bildiğim kadarıyla ilk defa turbo kullanacak.

    1. Honda B16B, B16Ax motorlarını inceleyebilirsin piyasada bulunur modifiye etmek istersen aracını
      x=1,2,3,4,5,6

  9. 2009 civic elegance sahibi olarak , Ya bir marka fd6 dan sonra 4 sene içerisinde bu kadar mı geriye gider bu kadar mı kötü olur kasa dizayn,çizgiler…Yeni reno fluance olmuş bence bu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu