Haberler

Alpina’dan vahşileştirilmiş bir 5 serisi : B5 Bi-Turbo




Alpina yıllardır BMW’nin otomobillerini modifiye eden şirketler arasında bir demirbaş. Alpina’nın bu seferki konuğu BMW M5 fakat bu sıradan bir M5 değil. Bu vahşi canavarın özel bir adı var : Alpina B5 Bi Turbo.

Fotoğraflara bakınca sedan ya da estate bir estoril mavi BMW 5 serisine bakıyormuşsunuz gibi gelebilir. Fakat bu bir 5 serisinden çok daha farklı. Zira bu canavarın kalbinde 592 beygir güç üreten 4.4 litre çift turbolu bir V8 bulunuyor. Bu çift turbolu, 592 beygirlik motor yaklaşık 800 Nm tork üretiyor. Bir başka tabirle, bu canavarın gaz pedalına dokunduğunuzda koltuğa yapışmamanız neredeyse imkansız.

Alpina bu güce ulaşmak için motorunda 2015 model B5 Bi-Turbo’nun motorundan farklı olarak yeni pistonlar kullanmış. Sadece bu da değil. İki yeni ve daha büyük turbolar, daha kısa intake kit ile kombinlenen yüksek performanslı intercooler, ilave yağ ve su soğutucuları bu arabayı selefinden farklı ve güçlü kılan etmenler arasında.

alpinab5-2

Bu performans ve motor modifikasyonları sayesinde bu aracın 0-100 km hızlanması yalnızca 4.2 saniye. Standart bir BMW M5’ten daha hızlı fakat M5’in yıl dönümü şerefine üretilen modelden ise 3/10 saniye kadar daha yavaş. İki M5 modeli arasına konumlandırılan B5 Bi Turbo’nun bu iki otomobile attığı en büyük fark ise çıkabildiği maksimum hız. B5 Bi Turbo saatte 330 km hıza çıkabiliyor ve bir sedan yahut bir estate model için çok hızlı bir model olduğu aşikar.

alpina b5-4Sekiz ileri ZF otomatik vites, yeni kamber ayarı ve sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile Alpina B5 Bi Turbo konforlu bir 5 serisinden çok, vahşi bir 5 serisine dönüştürülmüş. Alpina yeni B5’inde, susturucu hacmini yarısı kadar azaltmış ve paslanmaz çelikten Akrapovic egzoz sistemi ile aracını donatmış.

alpinab5-6

İç kısımda ise aracın sportif görüntüsü,  kullanılan deriler ve ahşaplar ile daha klasik ve konforlu bir hale getirilmiş. Aracın kalan her noktasında ise Alpina’nın klasik dokunuşlarını görmek mümkün. Alpina ön tampon, arka spoyler, klasik ama göz alıcı Alpina jantları ve tabi ki BMW logoları yerine konumlandırılmış Alpina logoları ve yazıları.

Alpina B5 Bi Turbo sizce BMW M5’in yerini tutabilir mi? Yoksa her zaman en iyisi orijinal 5 serisi mi ?

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu