FeaturedHaberler

Volkswagen güvenlikte üçüncü




Birleşik Devletler’de Toyota, Honda ve Volkswagen en çok satan modellerini sigorta şirketlerinin yıl sonunda yaptığı güvenlik teslerine tabi tutuldu.

Listeye Toyota 9 araç ile katılırken bunu Honda 8 araç ile takip etti ardından gelen Volkswagen ise 7 aracı ile listeye girdi. Fiat Chrysler grubu ise sadece Amerika’da üretilen modeli 200 ile teste katıldı.

Toplamda 48 araç listeye girebilirken bunların arasında düşük segmenti temsil eden pick+ sınıfında 16.000 dolara kadar olan araçlar var. Lexus Scion ia Toyota firmasını temsilen bu sınıfta boy gösterirken bir üst sınıf olan geniş lüks sınıf için ise 40.000 dolara kadar olan araçlar rekabet ediyor bu sınıfta ise Honda Accord sedan, Acura RDX luxury suv ve Alman rakipten ise Jetta, Passat ve A3 boy gösteriyor.

Test sırasında araçlar 40 mph hızla çarpışma testi ve fren mesafesi testine tabi tutuluyorlar. ABD sigorta şirketleri Ceo’su Andrian Lund; ”Araçlardaki teknoloji hergün gelişiyor bizde bu gelişmelere bağlı olarak güvenlik teslerimizi geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. büyük ihtimalle doğuş oto ile otopark arasında bir mütabakat var, sitede fosfos u nasıl övebiliriz diye zorlama haberler o kadar çok ki. toyota 1. oldu değil de vw 3. oldu diye haber yapmak nedir yahu, ben burasını tarafsız olduğu için seviyordum fakat yakında fan clup yapacaklar, bu kadar emeğe yazık bence tarafsızlığınızı korumalısınız, hayır bir de savunduğunuz şirket yalancıyım abi ben diyen bir şirket.

    1. bana kalırsa Toyota veya honda ya göre daha çok gündemde olduğu için vw i haber başlığı yapmışlar. bide övecek olsalar 3.olduğu bi alandaki haberi yaparak mı överler diye de düşünmedim değil .

  2. Allah aşkına çoğu kişi bu haber toyota haberi olsaydı tıklamayı bile aklından geçirmicekti.

  3. Volkswagen; segmentindeki Toyota, Honda, Nissan, Ford, Fiat, Hyundai, Opel, Citroen gibi markaların çok üstündedir. Audi, BMW, Mercedes, Lexus, İnfiniti, Acura, Lincoln gibi markalarsın ise çok gerisindedir. Üst segment imkanınız yoksa ilk tercihiniz kesinlikle Volkswagen olmalıdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu