Haberler

VW yeni teknolojilerini CES’te tanıttı




Touch, Volkswagen’in gelecekte üreteceği araçlarda kullanmayı düşündüğü hareket duyarlı yeni teknolojisinin konsept hali.

Volkswagen geçen sene Tüketici Elektroniği Fuarı CES’te, hareketlerle kontrol edilebilen Golf R Touch’ı tanıtmıştı. Bu teknoloji aradan geçen süre zarfında aşama kaydederek seri üretime bir adım daha yaklaştı. Sistem yeni e-Golf Touch’la birlikte bu teknolojiye sahip kompakt bir otomobilde kullanılmış olacak. Volkswagen’in konu hakkında kesin bir açıklaması yok ancak bu teknolojinin yıl sonuna kadar makyajlı Golf ile birlikte C segmenti araçlarda da kullanılması öngörülüyor.

e-Golf Touch, Volkswagen’in bilgi ve eğlence sistemi MIB’in yenilenmiş hali ve 1280 x 640 piksel çözünürlüklü 9.2 inç bir ekranla birlikte sunulacak. Sürücü daha sık kullandığı fonksiyonlara daha hızlı erişim sağlayabilmek için ekranı kendi isteğine göre konfigüre edebilecek ve beklenildiği gibi, yeni bilgi-eğlence sisteminde MirrorLink, Android Auto ve Apple CarPlay uygulamalarından herhangi biriyle telefonunuzun ekranını aracınıza yansıtabileceksiniz.

Kablosuz şarjı da destekleyen konsept bu günlerde CES’te gösteriliyor. Ekranın altındaki cep telefonlarına uygun tabla ile telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Hatta arka kol dayamalarda da bu teknoloji kullanılarak, arkada oturan yolcuların da kablolardan kurtularak telefonlarını şarj etmeleri mümkün olacak. e-Golf ayrıca USB-C teknolojisine de sahip olacak ve cihazınız şarj olurken bir yandan da çok hızlı bir şekilde dosya aktarımında bulunabileceksiniz.

Başka bir özellik olan Personalization 2.0 ile VW Car-Net ID kullanılarak sürücü kişisel ayarlarını bir kullanıcı hesabıyla kaydedebiliyor ve araç değiştirse de istediği özellikleri aynı şekilde kullanabilmesine imkan tanınıyor.

Son olarak, Volkswagen Media Control eğlence sisteminin de yeni nesili 3.0 ile bir tablet aracılığıyla aracın fonksiyonlarına erişebileceksiniz.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu