Haberler

Opel’in Avrupa planı: Ampera-e




Opel, yeni elektrikli otomobilini gelecek yıl tanıtacağını duyurdu.

General Motors’un Amerika’daki ürün gamına 2017 yılında girmesi düşünülen Chevy Bolt EV ile birebir aynı olacak olan otomobil Avrupa’da, Opel amblemiyle ve “Ampera-e” ismiyle satılacak.

Teknik verileri açıklanmasa da Amerika’daki ikiziyle aynı özelliklerde olacak Ampera-e, 200 BG güç ve 360 Nm tork sunan elektrik motorla donatılacak. Tabanının altına yerleştirilen 60kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarla birlikte 322km’den daha uzun bir menzile sahip olacağı belirtilen otomobil, 0-96 km/sa hızlanmasını 7 sn’nin altında tamamlarken 146 km/sa’lik maksimum hıza çıkabilecek.

2 saatlik şarjla 80km’lik menzile ulaşabilecek Ampera-e için DC Hızlı Şarj opsiyonu sunacak olan Opel, bu sayede otomobilin 30 dk şarjla 144 km’lik mesafe katedebilmesine de imkan vermiş olacak.

Ampera-e ile yeni bir döneme girmeye hazırlandığı belirtilen Opel’in 29 yeni otomobil üzerinde çalıştığını ifade eden kaynaklara göre, Chevy Bolt EV gibi 2017 yılında satışa sunulması düşünülen Ampera-e, Avrupa’daki elektrikli otomobil piyasasına büyük bir hareketlilik getirecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu