Haberler

Yeni Lexus LS ile lüks algınız değişecek




Lexus firmasının Uluslararası Genel Müdür Yardımcısı Mark Templin yeni Lexus LS ile ilgili bilgiler paylaştı.

Wards Auto’ya konuşan Templin; “Yeni sedan modelimiz özellikle iç mekanda çok büyük değişiklikler ile geliyor. Yönetim kurulu olarak aldığımız karar ile iç mekanda özellikle kaliteli ustalık ve teknolojiye odaklandık.” diye konuşan Templin fazla detay vermekten kaçınırken konuşmasının devamında; “Yeni jenerasyon araçlar arasında hiç görülmemiş bir tasarım yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Araç hakkında fazla detay verilmese de 2015 Tokyo Motor Show’da sergilenen LS modelinin LF-FC konsepti hakkında ufak bilgiler veren Templin; ” Yeni model yüksek teknolojiye sahip bir dizi opsiyonlar ile birlikte sunulacak bunlardan birisi el hareketleri ile temassız olarak müzik sistemini ve klima kumandalarını kontrol edebileceğiniz bir sistem geliştirdik. Ayrıca iç mekanda konfor en ön planda olduğu için havalı bir ön koltuk sistemi geliştirdik, bunlarla birlikte arka koltukların tamamen yatırabileceğiniz bir sistemde var son olarak arka koltuklar iki kişilik oturma kapasitesine sahip olacak ve orta tarafta ön koltukların ortasından devam eden şekilde bir kol desteği olacak ayrıca bu dokunmatik bir multimedya sitemine de sahip olacak.” dedi.

Tüm bunlara ilave olarak Mark Templin tarafından yapılan açıklamada; “Yeni LS 55 coupe Birleşik Devletler’de fiyatı ile yıla damgasını vuracak muhteşem bir araç olacağını umuyorum.” diye konuştu. Fiyat konusundaki sorulara net bir rakam belirtmese de fiyatının BMW 6 serisinden daha uygun olacağını belirtti. Buna dayanarak rakibi olan 650i coupe’nin fiyatı 88,700 $ ile 94,000 $ arasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Lexus’un başındaki adamlar neyin kafasını yaşıyorlarsa artık bu durumdaki Türkiye pazarını satmaya geliyorlar. Ben bu durumda iplik bile satmazdım fahiş vergiler, ekonomik kriz, dengesiz bir iktidar, ruhsuz bir halk, bölünmüş insanlar, kavgalar, cahillik, fakirlik, gelir dağılım adaletsizliği, önyargılı alıcı, say say bitmez. Lexus araçları güzeldir ama çok pahalıdır Audi, BMW, Mercedes ile rahatlıkla yarışır, kaç kişi E,S-serisi yerine Türkiye’de gider Lexus alır şüpheliyim. Üstelik kendi bayilik sistemine geçecekmiş, Türkiye gibi büyük bir ülkede ne kadar zamanda kaç şehirde bayilik açabilecekler, yetkili servis hismeti sunabilecekler ondan da şüpheliyim. Hayır Maserati, ne bileyim Lotus falan gibi futbolcu tayfasının alacağı egzotik araçlardan da değil. Kime hitap edecek anlamadım. Kendini heba edip gider 3 sene içinde. Çok yanlış yapıyorlar ama kendileri bilirler. Madem öyle keşke Cadillac da girseydi pazara araba neymiş görmüş olurdu insanlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu