Haberler

Genesis EQ900L, Mercedes Maybach S Serisi’nden daha uzun




Güney Koreli şirket sessiz ve sakin bir şekilde EQ900L modelini tanıttı.

Aslına bakılırsa model, EQ900/G90 modelinin uzatılmış versiyonu. Yani tasarımı tanıdık. Sadece kapıları uzatılmış ve B sütunu daha kalın.

Bu model eski modele kıyasla 11.4 santim daha uzun. Eğer Mercedes Maybach S Serisi ile kıyaslayacak olursak 1.6 santim daha uzun.

Arka koltukta oturan yolcular lüksün tadına varacaklar çünkü çok geniş bir oturma alanı onları bekliyor. Geniş alanın yanı sıra bu kısımda teknolojik oyuncaklar da var. Arka koltuklarda eğlence sistemleri mevcut. Yolcuları bu bölümde ayrıca deri döşeme, piyano siyahı ve yer yer ahşap kaplamalar karşılıyor olacak.

Aracın kalbine gelecek olursak, bir V8 bizi bekliyor. 5.0 litrelik makine, 425 beygir ve 520 tork güç üretiyor.

Bütün bu lükse, konfora ve güce rağmen fiyatı ise şaşılacak derecede rekabetçi. 125.000 Dolar. Rakibi Mercedes Maybach S600’ün fiyatı ise 189.000 Dolardan başlıyor. Tabi bu fiyatlar yurt dışı fiyatları. Bu bilgiyi eklemeden geçmeyelim.

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Koreli kardeşlerimiz yine klaslarını konuşturmuş. Hyundai yeni lüks markası Genesis ile Lexus(Toyota), İnfiniti(Nissan), Acura(Honda), Mercedes, BMW, Audi(VW çakması) gibi markalara çok iyi bir alternatif olacaktır. Hyundai’nin yeni lüks markası Genesis ne zaman ülkemize gelecek bekleyip göreceğiz. Söylemedi demeyin Koreliler bundan 5-10 sene sonra dünyada Japonları tahtından ederek söz sahibi olacaklardır. Genesis EQ900L Rolls-Royce, Bentley ve Mercedes-Maybach gibi araçlara rakip değil ancak alternatif olabilir

    1. Burak kardeşim sözlerine aynen katılıyorum. Koreliler dünyada çok iyi bir yolda fakat Koreli üreticilerin (Hyundai ve Kia) bir önceki nesilde çok mükemmel tasarımları vardı. Bkz. i30, Sportage. Makyajlı kasaları ise tam bir hayal kırıklıgı. Ama yine de Korelilerin çok iyi bir yolda olduğu söylenebilir. Genesis markası henüz çok yeni bir marka ülkemize gelmesi için daha çok zamana ihtiyacı var. Genesis ürün gamı henüz tamamlanmış değil Genesis ürün gamının 2021’e kadar model sayısının 6’yı bulması bekleniyor. Belki ondan sonra gelebilir ama şu anda Genesis markası ülkemize gelemez ben geleceğini hiç zannetmiyorum

  2. Genesis Hyundai’nin en beğendiğim araçlarından bir tanesi. Araç gerçekten harika fakat TR de en az 10 tane zor satar. Motordan dolayı vergi ve fiyatta uçuk olur. Uçuk olunca da TR de kimse o parayı çekik gözlü vatandaşların yaptığı Hyundai’ye filanda vermez. Kadranlar i20 böyle bir araca hiç olmamış ve yakışmamış aracı ilk gördüğümde Mercedes zannettim. Genesis’ten çok karşımda Mercedes duruyor gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu