FeaturedTestler

Aspartam: Renault Clio RS




  • Motor1618 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 200 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 240 Nm @ 1750 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 6,7 sn
  • Son hız: 230 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 10,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1204 kg
  • Bagaj hacmi: 300 litre
  • Fiyat: 140.800 TL

+ Dijital göstergeler
+ Sürüş dinamikleri
+ Egzoz sesi

– Konfor
– Yalıtım
– Malzeme kalitesi
– Kulakçık yerleşimi
– Fiyat

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

63 Yorum

  1. Dokunmatik ekranın tepki süresi berbat değil mi ya? Unutmuşsunuz sanırım söylemeyi.

  2. Vergi sistemi mağduru olan, ülkemiz için ütopik bir araç. Notu da fiyatla doğru orantılı düşük olmuş.

  3. Şahsi düşüncem clio ıv renault un böyle bir geçiş sürecine denk geldi pek başarılı olamadı gibi artık bir makyaj istiyo araba.Tek umudum megane R.S,en kısa sürede gelmesi dileğiyle.Başarılı bir test olmuş.Elinize sağlık.

  4. neyse kötü puan verdikleri iyi oldu kaç testtir otopark bozdular dan kurtuluruz artık 🙂

  5. Mükemmel bir çekim kalitesi olmuş.Sinan abi seni çok özlemişiz iyi ki sahalara geri döndün.Silinen videolar ile ilgilide üzüldüğümü belirteyim.Saygılar…

  6. Testi gerçekten beğendim. 2 kişi testlerin tadı ayrı. Yakın zamanda Egea testi için uzun bir eleştiri yazısı yazmıştım. O yazdıklarımın hâlâ arkasındayım, o arabanın hakettiğinden fazla övüldüğünü düşünüyorum. Ancak, bu testle anladım ki, o övme durumu münferit bir vakaymış. Aynen böyle devam lütfen 🙂

  7. Giriş bölümü çok güzel olmuş bu konuda çekim ekibini ve kurgu ekibini tebrik etmek lazım fakat ara geçişlerde bazı viraj videosu 1’den fazla kullanılmış ve kişisel yorumum olarak pek hoşuma gittiğini söyleyemem.

  8. Mercedes E180 Elite testinin sonundaki Sinan abinin Muhip’e dediklerini bu test için Sinan’a iade ediyorum 🙂 “1’e al yanla”, “Koy burda koy, bu viraj kaçmaz” :))

  9. Test gerçekten çok güzel olmuş. Otopark eski o güzel tadına yavaş yavaş geri dönüyor. Ayrıca arabanın fiyati cok asiri, bunun yerine cok daha iyi alternatifler mevcut. And abinin dediği gibi sadece test aracı olarak kalacaktır.

  10. Son zamanların en güzel testiydi. Emeği geçen herkesin eline sağlık ve hoşgeldin Sinan Abi 🙂

  11. Dikiz aynasındaki karartmanın otomatik olmayışı tuhaf. Renault her zaman bozuk saat gibi, nadiren doğruyu gösteriyor. Bu oyuncak da yalan oldu. Laguna’dan sonra yapabildikleri tek özgün, güzel şey Talisman olsa gerek. Zaten alt markalara Röno logosu takıp 30k fiyat koyuyorlar, mantıksız bir seçim. 140k’ya 1 serisi al yengeç spec takıl, bunun 10 kat eğlencelisi ve BMW.

  12. Gece gece reisi gördüm mutlu oldum. Elinize sağlık. Type-R alırım ben bu paraya tabi önce testini görelim 🙂

  13. @sinan abi S.K. olarak değil Sinan abi olarak burada olduğun için çok sevindim. Abi ya senin yonca testlerin(220d testi özellikle) silinmiş çok üzüldüm inşaAllah telafisini senden bekliyoruz. Abi bu testte hardcore birşey olmamış. Neyse bi daha ki sefere. Ama abi en azından spor araçlarla, aralarda gösterdiğiniz gibi, boş bir yolda gazlarken bir test olsun ve ayrıca aralara dışarıdan sabit noktadan çekilmiş viraj ve hızlanma videolarının da konulmasını ve sen gazlarken aracın sesini ve patırtılarını dışarıdan da duymak isterdim.

  14. Sinan abi yanlız kapanışı capturla açılışı clioyla yaptın renö alırım bi dal 😀 severiz

  15. Sinan abiyi çok özlemişiz. Test çok güzel olmus yeni surecteki on yargıları inşallah yıkar 🙂

  16. Her şey iyi(çekimler,Sinan Koç geri döndü,yeni tarz zaten başarılı) yalnız bir şey eksik onu zaten söylemişsiniz:) Hemen herkes eleştirir şimdi egea testinde olup burada olmayan gazlama sahneleri.. Ama o da olacaktır eminim bir sonrakine. Emeğinize sağlık..

  17. Testin çekimleri harika. Dış çekimler kaliteyi arttırıyor. Daha dolu dolu hissettiriyor. Testi teknik olarak çok doyurucu bulmadım. And’ın tek olduğu 28-30dk’lık bir test araba hakkında daha çok bilgi veriyor. Ancak tabi ki ikilinin sohbet havasındaki testi de ayrı bir tat. Arabayı o kadar beğenmemişsiniz ki bazı yerlerde ileriye gitmemek için yutkunduğunuzu gördüm. Söylediklerinizden ziyade bir o kadar dile getirmedikleriniz var gibi.

    Araba ise TR için tam bir fiyasko. Bugün aynı vergi dilimindeki Cupra’yı 87k’ya, bir alt vergi dilimindeki 208 GTI’ı 76k’ya alabiliyorsunuz. Arabanın sürüş dinamikleri şüphesiz ki iyi (zaten yabancı kaynaklar da bunu doğruladı) ancak geriye kalan her bir noktası kocaman bir soru işareti. Bu sefer olmamış RS. Yakışmadı.

  18. Tekrar Sinan beyi tekrar görmek güzel özlemişiz kendisini . Yeni çekim teknikleriniz, drone kullanımınız çok başarılı olmuş tebrikler ancak and beyin tek başına yaptığı testlere göre bilgi paylaşımının az olduğunu düşünüyorum bu videoda pek çok konudan bahsedilmemiş test düzeni iş sırası biraz kaçmış ,sanki sinan beyin heycanı , sinan beyin çok baskın olmasına sebep olmuş testi biraz pov videolarına benzetmiş muhabbet dolu dolu olmuş her videoda kaliteyi dahada arttıracağınıza inanıyorum iyi çalışmalar

  19. Hoşgeldin Sinan… Birbirinizi çok iyi tamamlıyorsunuz! And profesyonelce çok güzel anlatıyor ancak, ikiniz olduğunda arabayı kullansam bu kadar fikir sahibi olamazdım heralde… İyi ki varsın otopark….

  20. test güzel araç kötü, fiyat uçuk, bu paraya (hemen hemen o civara) 4×4 octavia rs , leon cupra, golf gtı v.b. araçlar alınabiliyor. üstelik 1.8 lt tsi ibiza cupra aynı vergi dezavantajına sahipken bu araçtan 60 bin daha ucuz. reno vergi dilimi ile bile bu fiyatı açıklayamaz. iç malzeme bu kadar kötü iken, turbo ile şişirilmiş ucuz motorları geçmişin imajı üzerinden ittirmek ayıptır.

  21. Test çook güzel gerçekten aranan buydu işte hem çekimler güzel hem araba hakkında doyurucu hemde izlemesi zevkli.Tebrik ediyorum daha güzel işler çıkaracağınıza eminim.:)
    (demekki neymiş değerli otopark takipçileri adamlar eleştiriyormuş ama önceki gelen arabalar iyiymiş değilmi? 😀 )

  22. videonun başında sinanı görünce keyifler yerine geldi ama clio rs deyince bide and sinan ikilisi yan yana gelince insan eski görüntüleri aklına getirip bi beklentiye giriyor 😀

  23. “Sekmentinin ihtiyaçlarını karşılıyor” gibi absürt cümlelerden kaçınılarak araba ne ise o anlatılmış, kimsenin can güvenliği tehlikeye atılmamış, Sinan ile Ant bir araya gelmiş ve sonuç olarak ortaya; hem seviyeli, hem eğlenceli, hemde bilgilendirici bir test çıkmış. Siz profesyonellikten bahsederken acaba otopark araba test sitesinden araba tanıtım sitesine mi dönüşecek diye korkmuştuk. Şuan görüyoruz ki araba test işine devam ediyorsunuz. Başarılarınız daim olsun.

  24. Özlemişiz, hoşgeldin Sinan Reis.
    İnşallah bundan sonra testler daha müsait zamanlarda çekilir ve şehir içinde değil de, ara görsellerdeki o müthiş yollarda çekersiniz.

  25. Sinan abi tekrardan Hoş geldin. Type – R testinde iyice adapte olursun videolarda görünmeye .

  26. Güzel araç ancak 140 bin tl olması talihsizlik. B segmenti hothatch yerine c segmenti hothatch alınıyor o paraya (leon cupra,golf gti,typer) ki herkeste öyle yapar zaten. Ülkemizde şansı olmayan bir araba. Belki bunları bilmeden alan birkaç kişi çıkar 🙂

  27. Merhaba,

    Son testlerde çitayı ne kadar yükselttiğinizi görüyoruz, bu çok hoşumuza gidiyor. En önemlisi bunları yaparken benliğinizden bir şey kaybetmemeniz, kendiniz olabilmeniz. Sinan Bey’in gelmesine çok sevindik. İkinizin yakaladığı hava kesinlikle başka türlü yakalanmıyor. Sizi takip ettiğim ilk günden beri , beni heyecanlandırmayı başaran projelere imza atıyorsunuz. Başarılarınızın daimi olması dileğiyle.

  28. buğra akpınar otoparkın değil tüm türkiyenin çekim kalitesini farklı bi yere çıkardı helal olsun adama cinayet sebebi çekimler!!!

  29. Çekim kalitesi,o geçişler kurgu montaj baya iyi olmuş bundan fazlası haram yani sinan abinin demesi ile 😀 Sinan abinin donmesi otopark’a tekrar bir ivme kazandırır.Yanlız rs ile çoşturmanızı bekledim gerçekten çok sakin gitmişşiniz testi komple yardırarak gidemessiniz tabiki fakat 2 hatatat olsaydı ne azından

  30. Sinan hoşgeldin,ayrıca and sende hoşgeldin.Güzel test,eğrisiyle doğrusuyla.Aracın jant/lastik
    dezavantajı ve süspansiyonun virajlardaki performansının detaylandırılması çok yerinde oldu.Virajlardaki dalgalanmaların bu tip sert süspansiyonun ve dar yanaklı lastiklerin kullanıldığı araçlarda ne gibi reaksiyonlar vereceğini merak ediyordum doğrusu.Teşekkürler bu güzel test ve muhabbetiniz için.Eski tadında bir test.

  31. 208 GTI 1.6 THP 208 hp 76.400 TL ye gti alınabiliyorken bu fiyata bu kadar iğrenç bir arabayı kim alır yaaa inanamıyorum. ayrıca seat leon cupra 280 hp 140.000 tl ye satılıyor artık siz hesabını yapın

  32. Güzel test olmuş.Otopark objektifliği kurumsallaşsa da bozulmuyormuş demek ki.Bu arada Sinan reis tekrar hoş geldin.

  33. Sinan Reis hoş geldin,dış çekimler baya kaliteli ama eski testlerin tadı yok,istanbulpark videolarını beklicez artık

  34. Testler çok iyi kalite artık çok iyi noktalara geldi. Seat Leon Cupra 290, ibiza cupra 1.8 192 hp testleri gelir artık 🙂

  35. bu arabanın her yerinden masraf akıyor. lastik fiyatına merak edip baktım. internette en ucuz bulduğum fiyat 580 tl tanesi.

  36. Bu arabaya dışarıdan bakan biri fiyatı için herhalde 75 ya da 80 bin civarındadır der. Arabanın ön tarafı daha agresif hatlara bürünmeliydi. Araba sanki B sınıfı gibi duruyor. Tamam arabanın sürüş dinamiği çok iyi ama görsellikte önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu