Haberler

Yürüyen yat karşınızda: Rolls Royce Wraith Regatta




Jeep Wagoneer, yanları ahşap panelli bu eşsiz modeli herkes, izlediği amerikan filmlerinde en az bir kere görmüştür. Jeep’in efsane modeli, Grand Wagooner olarak tekrardan karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Klasmanları farklı olsa da, tasarımında ahşap kullanan bir oyuncu daha yakın zamanda kendini göstermeyi planlıyor, bu oyuncu Rolls Royce Wraith Regatta. Rolls Royce’un Wraith modeli üzerine uygulanacak tasarımın sahibi ise Amerikalı deneysel tasarımcı Eddie Sotto.

Sotto, günümüz Rolls Royce’larını eleştirerek güncel modellerin büyük tekerlekleriyle ve parlak renkli kombinasyonlarıyla birlikte zarif bir otomobilden çok gösterişli otomobiller olduklarını belirtiyor. Eddie Sotto, Regetta tasarımını, aynı Phantom II Boat Tail’da olduğu gibi, lüks ve ahşap klasik yatlardan esinlenerek tasarladığını belirtiyor.

Dış tasarıma bakıldığında öncelikle maun kaplı kaput, tavan ve yan kısımlar göze çarpıyor. Maliyeti 1 milyon doların üzerinde olan bu model ile beraber müşteriler farklı ahşap-boya kombinasyonlarıyla birlikte lüks coupelerini kişiselleştirebiliyorlar. İç tasarımda da deniz temasını sürdüren Rolls Royce, kapı kenarlarındaki ahşap detaylarla ve ön konsoluyla karşımıza çıkıyor. Ayrıca pirinç işlemeli havalandırma ve süslemeleriyle de dikkat çekiyor.

Eğer para sizin için problem değilse, yine Sotto tarafından tasarlanan “Skyatch One” isimli  jeti,  sadece 83 milyon dolar karşılığında satın alarak Rolls Royce’unuz ile muhteşem bir takım oluşturabilirsiniz.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu