FeaturedHaberler

Karşınızda 2017 Seat Leon




Tanıtıldığı günden bu yana pek çok otomobil sevenin beğenisi kazanan Seat Leon, 2017‘ye makyaj operasyonuyla giriyor.

2013’ten bu yana basamakları teker teker çıkarak bu sene kendi sınıfında 2.’liğe yükselen Seat Leon, daha dinamik bir hal alan tasarımıyla başarısını devam ettireceğe benziyor.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-01

Yenilenen ön ve arka tamponuyla dikkatli gözlerden kaçmayan 2017 Seat Leon’un ön farları genel olarak güncel modelle aynı gibi gözükse de farlardaki LED sayısı ve dolayısıyla aydınlatma kapasiteleri arttırılmış, ayrıca sinyaller de gündüz farlarına monte edilmiş. Arka far grubunda ise güncel modelde kullanılan halojen farlı sinyaller LED olanlarıyla değiştirilerek Audi A3’ünkine benzer formda yanan bir tasarım tercih edilmiş.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-05

Dış görünüşünde yeni jantlarıyla da farkını ortaya koyan Leon’un renk skalasına metalik kırmızı, mor ve özel bir mavi rengi dahil eden Seat, tüm bu değişimlerle birlikte doğru bir operasyona imza atmış görünüyor.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-06

İç mekana geçtiğimizde elektrikli park freni, 8 inç’lik multimedya sistemi ve anahtarsız giriş bizleri karşılarken, hız sabitleyicisinin direksiyonun üzerinden alınıp bazı VW modellerinden de alışık olduğumuz şekilde sinyal kolunun altına konumlandırıldığını görebiliyoruz. Bu yeniliklerin yanında uzun far asistanı, otomatik park sistemi ve geliştirilmiş navigasyon gibi teknolojik oyuncaklara da sahip olacak Leon, sınıfında pek çok modelde olan bazı özelliklere de bu sayede kavuşmuş olacak.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-010

Motor kaputunun altında ise VW’in yeni nesil motorlarını barındıracağı belirtilen Leon ailesi için giriş seviyesini ilk etapta 1.2 TSi oluşturacak olup, büyük ihtimalle 110 BG‘lik 1.0 TSi ileri ki zamanlarda modeldeki yerini alacak. VW’in daha önce tanıttığı üzere yeni nesil 1.5 TSi Evo ve 1.5 TDI ile de donatılacak olan 2017 Leon‘un bu yeniliğe ne zaman sahip olacağı ise şimdilik belirsiz.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-022

Cupra modeli için çok özel sürprizlerle müşterilerinin karşısına çıkacaklarını belirten Seat yetkilileri, 300 BG barajını aşması beklenen otomobil için şimdiden takipçilerini heyecanlandırmayı başardı.

seat-leon-new-yeni-2017-facelift-makyajli-014

İngiltere’de; SE , SE Dynamic, Technology, FR ve yeni Xcellence donanım paketleriyle satılacak olan 2017 Leon’un ülkemize hangi donanımlarla geleceği şimdilik netlik kazanmazken, eğer gelirse Xcellence modelinin FR‘dan daha konforlu bir model isteyen müşterileri için oluşturulduğunu belirtelim.

SC, Cupra, ST ve X-Perience karoserleri de aynı şekilde devam edeceği belirtilen makyajlı Leon ailesinin tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı netlik kazanmazken dedikodulara göre otomobil 2017 Şubat’ta piyasaya çıkabilir.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Üç ay önce sıfır Leon almama rağmen bu haberi bekliyordum zaten. Şimdi görünce çok sevindim 🙂 Çeyrek altınımı hemen satıp yeni bir çeyrek altın alacağım..

  2. auto hold en büyük eksikliğiydi kalite hissi katacaktır izolasyonu da arttırırlarsa güzel olur.

  3. Golf ile aynı şasi ve motora sahip ama 200 kg daha hafif (neden acaba???). Evet HB’nin tutulmadığı ülkemizde Leon 25. sırada (ve HB satışlarında sadece 1 adetle Astra’nın önünde ve Golf’ün arkasında). Leon Astra’nın yanında kuş kadar. 100 kg bir fark var.Şanzımana rağmen bence Astra iyi bile hızlanıyor. Leon Avrupa’da bir ses getirmiş değil. Audi VW parçalarını takıyorlar ama araç toplama gibi.Tek cezbeden dış hatlar daha keskin ve sert.Onun dışında ülkemizde FR’cılar yüzünden apaçi arabası olmaya başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu