Haberler

Türkiye Petrolleri’nin yeni sahibi Zülfikarlar Holding oldu




Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satışı yöntemi ve pazarlık usulüyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı‘nda (ÖİB) yapıldı.

İhaleye, Zülfikarlar Holding AŞ, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding AŞ’nin dahil olduğu dört şirketin yetkilileri katıldı.

Komisyon başkanlığını Sami Ölmeztoprak’ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla, elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen 320 milyon liralık en yüksek teklifin ardından, bir elemeli tur gerçekleştirildi.

Elemeli turda en düşük teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı.

Açık artırmada başlangıç tutarı, 370 milyon lira ve artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, birkaç tur sonra ihaleden çekilirken, açık artırma SBK Holding AŞ ve Zülfikarlar Holding AŞ arasında devam etti.

İhalede, en yüksek teklifi 490 milyon lirayla Zülfikarlar Holding AŞ verdi.

400’E YAKIN BAYİSİ VAR

TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4,4 pazar payı ile altıncı en büyük oyuncu konumunda. Şirket 400’e yaklaşan bayi, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisine sahip bulunuyor.

TURKUAZ PETROL’ÜN SAHİBİ

İhaleyi kazanan Zülfikarlar Holding’in bünyesinde Turkuaz Petrol faaliyet gösteriyor. 1994 yılında kurulan şirketin 350’ye yakın istasyonu , 4 akaryakıt terminali, 7 bölge temsilciliği, 10 ikmal noktası 1 madeni yağ fabrikası bulunuyor. Şirket bünyesinde 200’ü aşkın personel yer alıyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu