Haberler

Aston Martin Vantage karların içinde




Arada ufak değişimler geçirmiş olsa da, 2005’ten beri yollarda olan Aston Martin Vantage, artık rakiplerine göre eski hissettirmeye başlamıştı. Bu yüzden önümüzdeki yıl, tamamen yeni bir Vantage yollarda olacak. Bu gördüğünüz otomobil ise geliştirme sürecinin son aşamalarından bir prototip.

Geçtiğimiz Haziran’da yeni Vantage’ı Nürburgring‘de hünerlerini sergilerken epey kamuflajlı bir halde de olsa görmüştük. Şimdi ise otomobil İsveç‘te yol testleri sırasında yakalandı. Yeni Vantage, kış testleri sırasında ilk kez görüntülenmiş oldu.

Prototip, görsel anlamda DB11’le epey benzerlik gösterse de ona göre daha kısa, daha geniş ve DB11’in 2+2 düzeninin aksine sadece iki koltuklu. Yeni Vantage, büyük kardeşiyle aynı altyapıyı kullanacak ve iç mekanda da tasarım ve teknoloji anlamında büyük benzerlik gösterecek.

Vantage’da iki motor seçeneği olacak. Birincisi 4 litrelik turbo AMG V8, ikincisi ise 5.2 litrelik bir V12. 12 silindirli motor, şu an kullanıldığı haliyle 608 HP güç ve 699 Nm tork üretiyor. Bu prototipte hangi motor seçeneğinin bulunduğu ise bilinmiyor.

Otomobil seri üretime girdiğinde, tasarım anlamında DB11 ile paylaştığı noktalar olacak. Önceki modelin agresif hatları, daha alçak ve daha geniş bir gövdede yer bulacak. Güncel Vantage’ın aksine yeni model, gerçek bir GT‘den ziyade bir spor otomobile daha yakın bir karaktere sahip olacak.

Resmi bir tarih bilgisi bulunmasa da yeni Vantage’ın 2017’nin sonunda piyasaya çıkması bekleniyor. Otomobilin çıkışından kısa bir süre sonra üstü açık bir versiyon da satışa sunulacak.

Görsel kaynağı: tr.motor1.com

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu