Haberler

Yeni MV Agusta Brutale 800 RR Duyuruldu




MV Agusta’nın Brutale 800 RR hakkındaki, üretilen en güçlü çıplak motosiklet gibi iddialar gerçeği yansıtmasa da, bu motosikleti MV Agusta için büyük bir sıçrama olarak nitelendirebiliriz. En büyük değişimler ise motor bloğu ve ses ile titreşim miktarının azımsanmayacak şekilde azalması olarak karşımıza çıkıyor.

mv_agusta_brutale_rr_11

Silindir şeklindeki kafa tasarımı motosikletin sesini absorbe edecek şekilde geliştirilmiş. Ayrıca modelde kullanılan yeni eksantrik zincir gergisi, eksantrik mili, ve supap kapakları tamamıyla titreşimi azaltmak için yapılan değişimlerden. 8 kademeli çekiş kontrol sistemi ve Bosch marka ABS sistemi ise teknolojik gelişmelerin başını çekiyor.
MV’nin üzerinde durduğu şeylerden biri de vites kutusu. Geliştirilen şanzıman bize dişlilerin birbirleriyle daha uyumlu çalışmasını ve bu sayede daha rahat vites geçişleri sunuyor diyebiliriz. Ayrıca güzel bir haber daha verelim, kaydırmalı debriyaj da bu motosiklette bulunuyor.

mv_agusta_brutale_rr_8

Yeni Brutale ise haleflerine göre yeniden şekillendirilmiş ama modelin imzası haline gelmiş üçgen boru tasarımının devam ettiğini görebiliyoruz. Yeni modelde ise ayrılmış şoför ve yolcu koltuğu karşımıza çıkıyor ve yolcu tutamağı hareket edebiliyor. En değişen özelliklerden biri de sinyal göstergelerinin LED far grubunun içine dahil edilmiş olması diyebiliriz.

mv_agusta_brutale_rr_13

Marzocchi marka ön amortisöre yer veren marka, arkada ise Sachs markasıyla birlikte çalışmış. Ayrıca marka yine 8 kademeli ayarlanabilir direksiyon titreşim sönümleyicisine yer vermiş. Bu gücü önde 320 mm (çift), arkada 220 mm diskler ve Brembo kaliperler durduruyor.

MV Agusta ülkemizde pek yaygın olmayan bir marka olsa da markanın bu motosiklete çok fazla yatırım yaptığını söyleyebiliriz. Bakalım ilerleyen zaman bize neler gösterecek.

Karşınızda fotoğraflarıyla Brutale 800 RR!

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu