Haberler

F1 2017 Avusturalya GP: Perdeyi Vettel ve Ferrari açtı!




Formula 1, 2017 sezonunun perdesini Melbourne’de koşulan Avusturalya GP ile açtı. Sezon başındaki testlerden sonra büyük bir heyecana sahne olan yarışı Ferrari’den Sebastian Vettel kazandı!

Ferrari beklenen mührü Melbourne’de vurdu!

Yarışa ikinci sırada başlayan Sebastian Vettel, pit stoplara kadar yakından takip ettiği Lewis Hamilton’u pite daha geç girerek geçti. Bu avantajı yarışın sonuna kadar korumayı başaran Alman pilot, sezonun ilk yarışını lider bitirmeyi başardı. Barcelona testlerinde gösterdiği performans ile çok konuşulan Ferrari, böylece 2015 Singapur GP’sinden beri (yaklaşık 1,5 yıl) ilk galibiyetini almış oldu.

Pol pozisyonunun sahibi olan Mercedes’ten Lewis Hamilton, pit stopunu Vettel’den 6 tur önce yaptı ve yarışa üçüncü sırada döndü. Uzun süre Red Bull pilotu Max Verstappen’i geçmeye çalışan Hamilton, burada büyük zaman kaybetti ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Nico Rosberg’in emekli olmasının ardından Mercedes’e transfer olan Valtteri Bottas ise yarışı başladığı şekilde, üçüncü sırada bitirdi.

McLaren Honda için büyük hayal kırıklığı!

Sıralama seansında ayarlarda sorun yaşadığını belirten Ferrari’den Kimi Raikkonen dördüncü, Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen beşinci sırada finiş gördü. Bottas’ın Mercedes’e geçmesiyle emeklilik kararını askıya alan Williams pilotu Felipe Massa altıncı, Force India’dan Sergio Perez ise yedinci oldu. Perez’i Toro Rosso pilotları Carlos Sainz Jr. ve Daniil Kvyat takip ederken, son puanı ise Force India’dan Esteban Ocon kazandı.

Barcelona’daki testlerde yaşadığı motor sorunlarıyla gündemde olan McLaren Honda, Avusturalya GP’de büyük hayal kırıklığına uğradı. İspanyol pilot Fernando Alonso, uzun süre 10. sırada götürdüğü yarıştan süspansiyon sorunu nedeniyle çekildi. Çaylak pilot Stoffel Vandoorne ise ilk turlarda pite gelerek çok zaman kaybı yaşadı ve yarışı son sırada tamamladı.

Avusturalya GP’yi tamamlayamayan diğer isimler ise Red Bull’dan Daniel Ricciardo, Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen, Sauber’den Marcus Ericsson, Renault’dan Jolyon Palmer ve Williams pilotu Lance Stroll oldu. Sezonun ikinci yarışı, 9 Nisan’da Çin’de koşulacak.

Sıralama

Sıra Pilot Takım Fark
01 Sebastian Vettel Ferrari
02 Lewis Hamilton Mercedes +9.9 s
03 Valtteri Bottas Mercedes +11.2 s
04 Kimi Räikkönen Ferrari +22.3 s
05 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer +28.8 s
06 Felipe Massa Williams – Mercedes +83.3 s
07 Sergio Perez Force India – Mercedes + 1 tur
08 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso – Renault + 1 tur
09 Daniil Kvyat Toro Rosso – Renault + 1 tur
10 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 1 tur
11 Nico Hülkenberg Renault + 1 tur
12 Antonio Giovinazzi Sauber – Ferrari + 2 tur
13 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 2 tur
 – Fernando Alonso McLaren Honda
 – Kevin Magnussen Haas – Ferrari
 – Lance Stroll Williams – Mercedes
 – Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer
 – Marcus Ericsson Sauber – Ferrari
 – Jolyon Palmer Renault
 – Romain Grosjean Haas – Ferrari

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. ibougur demiş ki:

      Hangi kanalda yayınlanıyor bilen var mı?Hepsini görüntüle…

      Yayın haklarını elinde bulunduran Saran grubu S Sport kanalını kurdu. Kanal hemen hemen bütün ücretli platformlarda yer alıyor.

  1. Uzun zamandır Alman ve İtalyan milli marşlarını beraber dinlemiyorduk. Alonso keşke Mercedes'e geçseydi, Honda adamın bütün kariyerinin içine etti.

  2. Süspansiyon sorunu nedeniyle değil. Esteban oconun alonzonun lastiğini patlatması nedeniyle çekildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu