Haberler

Yepyeni yüzüyle makyajlı Ford Transit Connect tanıtıldı




Ford, hafif ticari sınıfında yer alan güçlü temsilcisi Transit Connect’in makyajlı versiyonunu tanıttı. Yenilenen Ford Transit Connect ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

Yeni Ford Transit Connect, orta yaş kitleyi hedefliyor

Yeni Transit Connect, tasarımsal olarak tamamen yeni bir yüz ile geliyor. Kaput çizgileri değişen aracın farları da tamamen yenilenmiş. ABD merkezli markanın yeni modellerinde kullandığı ızgaranın aktarıldığı Ford Transit Connect, sis farlarını çevreleyen bir gündüz farına da kavuşmuş. Bunun dışında aracın yan ve arka kısımlarında bir değişim göremiyoruz.

İç mekanda 5 ve 7 koltuklu seçeneklerini muhafaza eden Transit Connect, ön konsoluna konumlandırdığı 6.5 inçlik SYNC 3 multimedya sistemini opsiyon olarak sunuyor. Ayrıca Amazon Alexa, Wi-Fi Hotspot, kablosuz şarj pedi ve Bang&Olufsen 9 hoparlörlü ses sistemi de diğer opsiyonlar arasında yer alıyor.

Aracın motor seçeneklerinde ise -en azından Avrupa için- herhangi bir değişiklik yok. 1.5 litrelik EcoBlue turbo dizel motorun yerini koruyacağı otomobil, Amerika pazarında 2.0 litrelik motor ile satışa sunulacak. Sonbaharda satışına başlanacak makyajlı Ford Transit Connect‘in fiyatı ise henüz belli değil.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Bu 1.5 dizel ünitede makyajlı focus'ta sunulan 1.5 Tdci ünite değil hocam. Ford'un bu sene 1.5 tdci ünitenin üzerine koyarak geliştirdiği yeni nesil Ecoblue motor olarak geçiyor. 1.5 tdci motora göre daha az yakıt tüketimi, daha sarsıntısız, daha pürüzsüz bir motor. En azından iddialar o yönde. Ayrıca 1.5 ecoblue dizel üniteyle birlikte yeni nesil 8 ileri tam otomatik şanzıman da sunulacak.

  2. 1.5 ecotdci mi diyecez artık. Hiç yakışmıyor abi bu HDi, blue HDi, e HDi falan yakışıyor da TDCİ ye olmuyor 😀

  3. denizyenilmez_ demiş ki:

    1.5 ecotdci mi diyecez artık. Hiç yakışmıyor abi bu HDi, blue HDi, e HDi falan yakışıyor da TDCİ ye olmuyor :DHepsini görüntüle…

    Vallahi Ford direkt ecoblue motor diyor 😀 Anladığım kadarıyla tdci yazısını kaldırıyorlar bu motor ile. 100-240 hp arasında hacimsel anlamda da değişen motor serisinin adı artık ecoblue olacak 😀

  4. Cenk demiş ki:

    Bu 1.5 dizel ünitede makyajlı focus'ta sunulan 1.5 Tdci ünite değil hocam. Ford'un bu sene 1.5 tdci ünitenin üzerine koyarak geliştirdiği yeni nesil Ecoblue motor olarak geçiyor. 1.5 tdci motora göre daha az yakıt tüketimi, daha sarsıntısız, daha pürüzsüz bir motor. En azından iddialar o yönde. Ayrıca 1.5 ecoblue dizel üniteyle birlikte yeni nesil 8 ileri tam otomatik şanzıman da sunulacak.Hepsini görüntüle…

    Hocam benim bildiğim yeni ecoblue ile 1.5 tdci hiç bir alakası yok. Ford ile Psa arasındaki anlaşma sanırım bitti. Bildiğim kadarıyla yeni motor transitte kullanılan 2.0 motorun hacminin küçültülmüş hali.

  5. Şöyle hocam; focus'ta kullanılan 1.5 tdci ünitenin bloğu psa'dan alınma 1.6 tdci ile aynı. Ama sadece blok aynı. Geriye kalan her şey ford'un kendi üretimi. Haliyle 1.5 tdci üniteyi de Ford kendi ünitesi olarak lanse etti. Şimdi blok olarak da benzerliği olmayan ecoblue motor geldi. Dediğin gibi hacimleri ve güçleri farklı farklı olacak şekilde yeni ve farklı bir seri bu ecoblue.

  6. Benim de bildiğim 1.5 tdci da sadece silindir çapı 1.5 mm küçüldü geri kalan şeylerde değişiklik yok.

  7. Garaj TV demiş ki:

    Benim de bildiğim 1.5 tdci da sadece silindir çapı 1.5 mm küçüldü geri kalan şeylerde değişiklik yok.Hepsini görüntüle…

    Blok + piston iticiler + piston kolları + turbo markası aynı tabii ki. Onun haricinde silindir üst kapağı farklı, enjektörler bosch marka, turbo aynı gözükse de iç pervane 1 milimetre civarı daha büyük, pervena + mil çelik üretim, sıkıştırma oranı daha fazla, enjektörlere püskürtülebilen yakıt miktarı 52'ye 60 miligram daha fazla.. Daha başka ufak farklılıkları da var. Ama bu ve buna benzer farklılıklardan dolayı Ford bu motoru kendi üretimi olarak lanse etti. Yani en azından psa grubu değil de ford motoru olarak tanıttı diyebilirim.

  8. Makyajla birlikte Tourneo Courier’a benzemiş. Önce Conncet’in kendine has bir tasarımı makyajlı kasasıyla birlikte küçük kardeşine çok benzemiş

  9. Akn_3462 demiş ki:

    keşke arka bagaj kapısı tek kapı şeklin de olsaydı çok daha güzel olurdu.Hepsini görüntüle…

    zaten her iki türlü kapı var. Hem 2 yana açılan hem de yukarı doğru tek

  10. Eski doblolarda çift kapaklilar kamyonet, tek kapaklilar ve aynı zamanda çift yan sürgülü oluyorlardı otomobil ruhsatlı oluyordu. Belki o da böyledir

  11. denizyenilmez_ demiş ki:

    Eski doblolarda çift kapaklilar kamyonet, tek kapaklilar ve aynı zamanda çift yan sürgülü oluyorlardı otomobil ruhsatlı oluyordu. Belki o da böyledirHepsini görüntüle…

    Ford'da bu isteğe göre değişiyor. Tek kapak olup kamyonet ruhsatlı olan da var.

  12. OzanDnz demiş ki:

    zaten her iki türlü kapı var. Hem 2 yana açılan hem de yukarı doğru tekHepsini görüntüle…

    hop şimdi fark ettim nasıl görmediysem 😀

  13. İstanbullu demiş ki:

    Cok buyuk duruyor. Eskisi daha minyondu.Hepsini görüntüle…

    Biraz daha küçük model olarak Courier vardı. Courier sonrası Connect satışları düştü. Farklılık yaratmak için uzatmışlar mecbur. Daha büyük ticari ve aile aracı isteyenlere. Özellikle 7 kişilik olması güzel olmuş.

  14. ticari van olanlar transit diye adlandırılır ford genelinde.

  15. otomobil-kamyonet değil de donanıma göre galiba o. Çift sürgülü kapılı olup tek bagaj kapağına sahip kamyonet ruhsatlı doblomuz var

  16. Türkiye'de ki apaçileri düşünüp fabrika çıkış kafadan basık üretmişler helal olsun koca yürekli Ford :D:p

  17. Şu anki Connect 120ps Powershift Titanium 117 bin lira, üstüne opsiyonları da alırsan 132 bin lira gibi bir fiyat çıkıyor.
    Courier Titanium Plus 95ps 5 ileri düz olan ise 85 bin lira.

    İkisi de sınıfının en iyi ticarileri olsa da fiyatları biraz fazla geliyor ? Courier kaliteli ama o kadar yenilikçi bir araç değil. Fiesta şasisi üzerine kurulu eski 95' lik ünite ve eski 5 ileri şanzımana sahip bir ticari. Oyuncağı bol bu araçların acaba fiyatlar ordan mı geliyor ?

  18. Courier 2018 modelden sonra 1.5 tdci 95ps 6 ileri ile geliyor. Vergilendirme sebebi ile bu fiyatlar. Rakip araçlara bakarsanız Courier'in Fiorino var ancak B segment ticari olarak. Onda da en dolusunu bile alsanız courier kadar donanımlı ve otomobil konforunda olmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu