FeaturedHaberler

Volvo Vera, kabinsiz tasarımıyla yeni bir dönem açıyor




Geçtiğimiz günlerde 360c adlı sürücüsüz otomobil konseptini tanıtan Volvo, şimdi de kabini olmayan tır konsepti Vera’yı duyurdu. İnsan faktöründen tamamen bağımsız olarak tasarlanan Volvo Vera ile ilgili detaylar haberimizde!

Volvo Vera, “uzaktan kumandalı” araçları yollara indiriyor

Berlin’de düzenlenen özel bir etkinlikte basına sunulan Volvo’nun elektrikli yeni konsepti, sürücüsüz araçların da ötesine geçerek insansız bir taşıt yaratıyor. Üzerinde herhangi bir kabin bulunmayan araç, büyük lojistik merkezlerine araçlarını kontrol merkezleri aracılığıyla uzaktan yönetebilme imkanı sunuyor. Böylece taşımacılık tarafında yaşanan karışıklık ve yüksek maliyetin önüne geçilmesi planlanıyor.

Standart bir treyler taşıyabilen Volvo Vera, 32 ton ağırlığa kadar yük çekebiliyor. Bunun dışında Volvo’nun geliştirdiği ve bu yıl kamyon modellerinde gördüğümüz 185 kW’lık elektrik motoru Vera’ya güç veriyor. Aracın 300 km maksimum menzili de aktarılan diğer teknik bilgiler arasında yer alıyor.

Yönetim tarafı bulut teknolojisine emanet edilecek olan Vera, İsveçli markanın açıklamalarına göre gelecekte yollarda olacak. Volvo ise bunun için en az 5 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu