FeaturedHaberler

Nissan yeni logo başvurusunda bulundu

Yeni logo artık iki boyutlu ve tek renk




Japon otomobil üreticisi Nissan, yeni bir patent başvurusunda bulundu. Bu başvurunun içinde iki yeni logo da mevcut.

Logosu için değişiklik yapmaya hazırlanan Nissan, şirket logosu için ayrı, “Z” modelleri için ayrı bir logo hazırlamış. Bu logolar için firma Büyük Britanya, Peru, Uruguay, Şili ile Arjantin’de yapılan patent başvuruları kabul edilmiş.

Sade bir logo ile karşımıza çıkan marka şuana kadar resmi olarak logo değişimi hakkında bir açıklamada bulunmadı. Patent başvurusunda olan ve bazı ülkelerde onaylanan bu logolar ile birlikte Nissan yeni bir marka sloganı ile de karşımıza çıkabilir. Sade ve minimal bir logo tercih eden marka logo değiştiren tek üretici değil. Daha önce MINI, BMW ve Kia da yeni logolarını tanıtmıştı. Dönem, dönem markalar logolarını güncellemeye gidebiliyor.

Yeni Nissan ve Z logosu

Yeni logo artık iki boyutlu ve tek renk

Nissan’ıın şuan ki logosu üç boyutlu bir görünüme sahip iken yeni logo iki boyutlu olarak karşımızda. Ayrıca yeni logoda krom yerine tek renk kullanılacak. Bu yeni tasarım yakında Nissan’ın yeni şirket logosu olacak.

Markanın yeni logosu İngiltere, Uruguay, Peru, Şili ve Arjantin’de kaydedilmiş durumda. Yeni logo, 1930’lu yıllardan esinlenerek tasarlanmış. Japon otomobil üretici Nissan “Z” logosunu da güncellemiş. Yeni Z logosunda Nissan ve JDM hayranlarının yakında tanıyacağı 1970’lerin S30 Datsun 240Z, yani Fairlady’sinden gelen bir tasarım mevcut.

Nissan’nın spor otomobillerinde bulunan bu “Z” logosu Kanada hükumetine yapılan ticari marka başvurusundan sonra sızdırıldı.

Nissan GT-R R35 Black Edition Testimiz için BURAYA tıklayın

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu