FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Olaylı İtalya GP’ni AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 8. yarışı olan İtalya GP’si Monza pistinde gerçekleşti. Bir çok olayın yaşandığı yarışı AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton lider bir şekilde yarışa devam etti arkasında ise McLaren pilotu Carlos Sainz bulunuyordu.

Pit girişi kapalı iken Lewis Hamilton ve Antonio Giovinazzi pitte girdi

Yarışın 19. turunda Haas pilotu Kevin Magnussen’in aracı yolda kaldı ve pit girişinin hemen gerisinde durdu. Sarı bayrak ve güvenlik aracı piste girmesi ile beraber yarış devam ederken pit ekipleri garajdan dışarı çıkıp pit için hazırlandılar ancak tuhaf bir şekilde Lewis Hamilton ve Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi dışında pite giren olmadı. Bunun nedeni ise daha sonradan anlaşıldı. Haas pilotu Kevin Magnussen’in pit yolundan hemen önce sağ tarafta yolda kalması nedeniyle pit girişleri kapatılmıştı buna rağmen pite giren Lewis Hamilton ve Antonio Giovinazzi inceleme altına alındı.

Scuderia Ferrari pilotu Sebastian Vettel fren sorunu yaşadı ve kaçış alanındaki engellere vurdu

Sebastian Vettel, 17. sırada devam ederken fren sorunu yaşayarak ilk virajı kaçırdı ve kaçış alanındaki engellere çarptı. Vettel bir süre daha yola devam etse de ardından sorun devam ettiği için bırakmak zorunda kaldı.

Formula 1 2020 sezonun 8. yarışı İtalya GP’nin ardından Hamilton 164 puanla şampiyonada liderliğini korurken Bottas 117 puana yükselerek Verstappen’i geride bırakmış oldu.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes puanını 281’e yükselterek en yakın rakibi Red Bull ile puan farkını 123’e yükseltti.

Formula 1 sezonun 9. yarışı olan Toskana GP, 13 Eylül tarihinde İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilecek.

Mercedes-Benz Actros 1851 MirrorCam Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Uzun zamandır böyle keyifli bir yarış izlemedik herhalde. Şahsen Mercedes’in sorun yaşamasına sevinir hale geldim. Anca öyle heyecan yaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu