Dört Mevsim Lastikleri

Hangi dört mevsim lastiği?

  • Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

    Kullanılan: 8 44.4%
  • Nokian Weatherproof

    Kullanılan: 10 55.6%

  • Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,024
7
51,357
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hocam Nokian alıp denesem mi? CrossClimate mi diyorsun?
Valla ben çok almak istemiştim, Kocaeli'de bulup alamadım :) Zamanım da birden sıkıştı, aciliyetle GoodYear bulup almıştım. Çok memnun kaldım. Nokian'ın kış performansından şüphe etmem ama yaz performansını bilemiyorum. Ha, benim araba yavaş, lastikte çok yüksek performansa ihtiyaç yok, o yüzden sadece kış yeteneklerini düşünerek seçim yaptım. Ama arabanın asfaltta limitlerini denemeyeceksen Nokian yine de denenir. Hatta Nokian ile Uludağ, Kartepe filan da yapabilme ihtimalin olur.
CrossClimate'ı yazın bayağı sağlam sıcaklarda Nissan QQ üzerinde deneyimledim. Gayet başarılı bir yaz lastiğiydi =). Benim GoodYear'dan fren konusunda biraz daha iyi. Kullanıcı deneyimlerinden duyduğum kadarıyla kışı da ağır koşullar olmadıkça geçiriyormuş. E daha ne olsun diyorum :) O yüzden İstanbul için bana en mantıklı seçenek o geliyor.

Bu arada, internette Nokian'ın TR distribütörü ile ilgili de çok şikayet okudum. Kolay kolay çıkmıyor ama eğer hatalı üretim çıkarsa ciddi pürüz çıkarıyorlarmış.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cagdas Cag

omerta84

Profesör
29 Ara 2016
242
130
1,085
Sabahın kör saatinde çok anormal tepelerini inip çıkmayacaksan CrossClimate yeterli olur. Ama ben tilkinin bakır yaptığı yerde oturuyorum, sabahları yerler kar oluyor buz oluyor dersen, GoodYear Vector4Seasons Gen-2 öneririm.
Şöyle ki, kışın bahçeden yarım saat kar küreyip çıktığım oldu. Öyle senaryolarda CrossClimate yetersiz kalır. Ama çıtır yokuşları her türlü idare eder. Pirelli'yi ise hiç bilmiyorum. Bu arada Nokian Weatherproof da düşünebilirsin, ben kullanmadım ama güzel lastik diyorlar.
ben kış performansını görüp deneyimimi açıklamayı düşünüyordum madem düşünen birisi çıktı şimdi söyliyim 2 aylık deneyimimi; nokian Weatherproof 205/55/16 leon tdi. eski lastiğim turanza idi.
2 aydır kullanıyorum ve 1250 km yaptım. 750 si yağmurda 500 ü kuruda(aracı artvin-trabzon arası kullandığım için bolca yağmurda sürmüş oldum) olmuştur. otopark testinde biliyorsunuz leonun yoldaki bütün pürüzleri hissettirdiğinden bahsedilir. Weatherproof geçtiğimden beri leon değil golf sürüyor hissi oluşuyor. çukurları tümsekleri baya emip yol konforunu inanılmaz arttırdı. kız arkadaşım bile artık yoldaki kabartmalardan geçerken artık ses gelmiyor, virajı daha iyi alıyoruz sanki diyor. bu iyi yanı.
kötü yanı ise normal sürüşte baya sessiz çalışmasına rağmen biraz viraja girdiğinde viraja giren lastiklerden baya bir ses geliyor. bende acaba bırakır mı hissi oluyordu. bu sabah geniş virajlı bir yolda giderken direksiyonu iyice kırayım dedim kendini koy vermedi ardından esp zıng sesi geldi. ama esp girmeden de lastiğin yolda tutacağını hissettirdi. fazla endişe yaşamadım o yüzden. belki başka araçta esp girmezdi devreye.
yağmurda da turanza gibi kötü bir lastik bile olsa yaz lastiği olmasından ötürü bence tahliyeleri turanza kadar iyi çalışamiyor, ama bir sıkıntı bir güvensizlik yaşatmadı.
özet olarak kuru havada sessizliği,darbeleri emmesi ,tutuşu baya beğendim. virajlardaki sesi hoşuma gitmedi. şunu da kafamda düşünerek yorum yapıyorum tabiykide; sonuçta yeni lastikler kullanıldıkça daha sert daha gürültülü olacaktır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım