KAPALI Kadın sürücüler için büyük araç önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
S.a beyler
Öncelikle söylemeliyim ki aracı hemen yarın ya da önümüzdeki ay alıyorum gibi bi durum yok dolayısıyla zamanınızı ilanları araştırarak harcamanızı istemem. Modellerden fikir verebilirseniz ben detaylıca araştırıp aklıma takılanları yine bu konu altında sorar başınızı ağrıtırım:)

Aradığım araçtan beklentilerime gelince;
# Yerden yüksek ( yolda yürürken bile etrafa ya da karşıya değil yola bakarım bisiklette de öyle dolayısıyla yerden yüksek araç beni daha etrafa hakim hissettirecek)
# Bagajı büyük (mesleğimi az çok bilenler var forumda; inşaat alanında cnc router ile strafor işleyip polyester atölyesine göndermem gerekiyor. Boyutları 50x100x25cm ile 205x145x55cm arasında değişen birçok ürün taşımam gerekebiliyor. Leventten gaziosmanpaşaya kamyonla gönderdiğimde 150-200 tl nakliye ücreti ödemem gerekiyo e bi yerden sonra da insan daralıyo yani... boyutları büyük fakat 30-36d yoğunlukta olduğu için ağırlıkları çok olmuyor straforların.)
# sedan araçlar bagaj konusunda isteğimi karşılamıyor dolayısıyla düşünmüyorum fakat suv dışında hb otomobillerden de araştırmaya çalıştımda bulamadım. Bu konuda da fikirlere açığım.
# aracı yalnızca ben kullanmayacağım; kızkardeşim ve annem de kullanacak dolayısıyla otomatik düşünüyorum. Hem manuelden daha kolay kullanımı diyolar ben hiç denemedim ama öğrenirim ya :))
# e madem otomatik bakıyoruz hazır bakmışken geri görüş kamerasıda olsun demi :D navigasyon olmaa da olur telefonla hallolur o mesele. (ki kamera ayrıca da eklenebiliyo sanırım araca.)
# bu aracı hem şehir içinde kullanmam gerekecek hemde aileyi arabaya atıp memlekete götürebilmem lazım dolayısıyla köy yollarında ziyan olmayacak kadar da sağlam olmalı. ( hatta pazar günleri marmara bölgesinin köylerini dağ tepe orman pek bilinmeyen yerlerini gezeyim istiyorum)
Bütçem yok :D kredi çekeceğim için 6. Basamağı barındırmayan fiyatlardan araç baktım hep dolayısıyla ikinci el :) olabildiğince eski olabilir benim baktıklarımdan en eskiler 2006-2007 modeldi.
Şİmdi de daha önce gözgezdirdiğim ve hatta sahibindende sayfalarını aşındırdığım modelleri sıralayayım sizlere; nasıl modeller dikkatimi çekmiş o konuda fikir verebilir belki.
Tucson (ilk sırayı her daim kapar o olmasa zaten ix35 aynı :) i20-i30 a antipati beslediğimden hiç sayfalarına bakmıyorum muhtemelen önerilirse bakmam da :/)
Dodge nitro (ilk gördüğümde amerikan cenaze arabalarını andırmıştı bana, bi küçük araştırma yaptığımda frenlerinde sorun olduğu için 2009 modellerin toplatıldığını öğrendim fakat hala aklımdadır)
Chevrolet captivia( olabilitesi olan tipini beğendiğim bi araç)
Honda cr-v
Ssangyong rodius( dıştan bakınca sedan olmaya çalışmışta olamamış gibi duruyo fakat içine hayran kaldıydım)
Ssangyong xlv ( koltuktan ziyade sandalye gibi arka taraf ama olsun yolcukar için minder atarız olmadı :p )
Nekadar çok modeller araştırdım ama aklıma gelen bunlar oldu demekki diğerlerini bek önemsememişim :D
Evet kardeşlerim abilerim arkadaşlarım fikirlerinizi bekler iyi akşamlar dilerim
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
Abla naptın aldın mı yeni araba
Ne yazik ki planlarimi uygulayamadim... fakat burda verilen fikirleri paylasip danistigim bazi abilerim burdan tavsiye edilen araclardan aldi :S daha dun dukkana bi abi gelip "toyota verso aldim istedigin zaman test surusu icin verebilirim" dedi.. ama adama diyemedim ki; "abi sen ne diyon yillik vergiler artmisken, yakit fiyatlari gunden gune artarken ben kiiim hayal kurarak plan yapmak kiimm" :) ne yazik ki araba hayalimi otelemek zorunda kaldim.. halen daha defterimde soylenen modellerden eleyip azalttigim 6 arac test edilmek uzere duruyor :/
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,056
7
51,431
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Kaç aydır satılmamış. Aslında sağlam araçlar gibi konuşuluyor ama tercih edeni yok sanırım. 2.9 motorun vergisi üzecek cinstendir tabii bir de o var.
Valla hocam ben de Türkiye'de pek bilmezdim, çok ilgimi çeken bir sınıf olmadığından gözüme de batmazdı açıkçası. Ama ablamlar İngiltere'den bunun 2001 modeliyle mi ne evlerini taşıyarak geldiler. :) Üstüne 6 ay da burada kullandılar. O zaman tanıdım ben de. Arabanın kondisyonu berbat durumda olmasına rağmen o kadar yolu gelebilmesi hepimizi şok etti. Burada biraz adam ettik küçük bakımlarla. 6 ay sonra gümrüğe bırakması olmasa sürekli kullanırlardı. Tabii 2.9 motor vergisi de dediğiniz gibi biraz üzücü, ama yakıt tüketimi iyiydi, ortalama 10lt'den az yakıyordu.
 
  • Beğeni
Tepkiler: HusoRX7
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım