KAPALI LPG ve Sorunları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Dün gece benzinlikte yıkama kuyruğu beklerken motoru kapatmıştım. Sıra bana gelince motoru çalıştırınca aşırı sarsıntılı olduğunu ve esp'nin kapandığını farkettim. Araba tüpe de geçmiyordu arada kalıyordu aynı zamanda benzine alınca (ki daha sonradan anladık ki aslında orada da benzine geçmiyormuş) da sarsıntı devam ediyordu.
Benzer bir olay tam 2 yıl önce de başımıza gelmişti, hatta onda aynı zamanda beyaz duman atma da vardı, tıpkı conta yakmış gibi.
Neyse akşam saat 8 gibi olduğu için sanayiye alalacele gittim, tüm lpgciler kapalıydı bir vw ustası zor buldum. Ayaküstü baktı sadece ve tahmin ettiğimiz şeyleri söyledi. Bobin,buji yada lpg enjektörü gibi duruyor. Araba şu an 3 silindirde, yarın getir söküp tek tek bakalım parçalarına.
Sonuca geleyim, araba tüm gün sanayide 2 motor ustası tarafından bobinlerine bujilerine kadar söküldü takıldı sıkıntısız. Bujilerin değişme zamanı gelmiş sadece onlar değişildi. Tüp bağlantısı sökülünce sıkıntı da ortadan kalktı. Lpg ustaları da arızayı bulamadılar ama sorun lpg'de o bariz belli.
İşin özü lpg ile yaptığımız tasarrufu bence arıza olarak ve motoru yıpratarak ödüyoruz. Sizce de durum böyle mi? Forum ahalisinin fikrini merak ediyorum.
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Biz 1.8 passatta kullanıyoruz eski sahibinden kalma çok eski bi sistem vardı. Geçenlerde atıkerin yanılmıyorsam platin serisi takıldı 2 ay falan çok iyiydi şimdi yine baya performanssız ama biraz bin gaz ayarına gel demişler abime gitmemiş ondan diye düşünüyorum ben. Benzin masrafı çekilecek motor değil illaki lpg de performans kaybı oluyor ama yakıt derdi olmayanın bineceği arabalar da değil bunlar bence. Lpg de çoğu dizelden az yakıyolar sonuçta

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğim gibi yani vw motoları pek tüpü sevmiyor nedendir bilinmez, bence sizdeki durum da bundan. Birkaç ay falan bizde de sorun olmuyor ama sonrasında başlıyor işte. Aslında bizim de 2 yıldır sorunsuzdu ona bakılırsa, arıza çıkarmadı ama bir çıkardığında o 2 yıl amorti ediliyor. Anlatmak istediğim bu yani.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Son durum güncellemesi yapmak istedim.
Arızanın lpg beyninden kaynaklandığını başka bir ustada tüm gün tesisatla uğraşıp bulduk. Beyin sözde su almış gibi duruyordu. Ama pek su alacak bir durumu da yoktu, motoru hiç yıkatmadığımız gibi bulundğu yerden dolayı ve lpg beyninin kutusundan dolayı su alması pek mümkün değildi. Üstündeki lpg beyni de 2 yıllık, yani yeni değiştik denilebilir.
Başta durumu kabul ettirmek zor oldu, yeni lpg beyni 1000 lira civarındaydı, çıkmalar bile 400 lira civarıydı. Tamiri de bir yerde yapılabilirdi ama ne kadar sağlıklı olacağı da meçhul.
İşin özü BRC Türkiye ile yapılan uzun yazışmalar sonucunda iyi niyet adı altında değişime gidildi. Suçsuzluğumuz kanıtlandı diyebiliriz yani.
Bugün de lpg beyni gelmişti götürüp mecburi taktım.
Yine dediğimi diyorum, araba resmen sevmiyor bu lpg'yi, gitmek istemiyor yani olmuyor. Ama bir yerde mecburuz, günlük arabaya binecem ki benzin masrafı ister istemez çok olacaktı ve lpg beyni olayını da çözdüğümüze göre lpg'de binmeye devam edecem.
Ama en azından şunu arabama borç bildim, en azından her hafta belli mesafe benzinde kullanacam. Biraz duygusal oldum galiba :)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve Toprak
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım