Trafik Psikolojisi Araştırma Projesi- Anket

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Hocam dediğinizi anladım şöyle bir durum var anketin kalitesi benimde hoşuma gitmedi ama çoğu araştırma hazır olan ölçekler üzerinden yapılır yani biraz daha açarsam bu araştırmadaki ölçekler(ankette ölçmesi gerektiği yeri ölçen kısım) bir yerden alıntılanarak bize sunulmuş olabilir bu birinci bir durum.İkinci durum da bu ankette gördüğüm kadarıyla bayana veya erkeğe karşı ön yargıları ele alan bir bölümü var ve o en sondaki anket bölümü de bunun doğruluğunu ilişkilendirmek için var.Tıpkı @CenkGs 'nin dediği gibi mesela ilk sayfalarda hep şuçlu kadın kadın kadın diye işaretleyip son kısımda da feministler şöyle iyidir böyle iyidiri işaretlediyseniz testin doğruluğunu sarsmış oluyorsunuz(örnek verdim doğru olmayabilir).Ama dediğinizde kesinlikle haklısınız daha yetkin bir çalışma yapılabilirdi şahsen ben de sevmedim örneğin seçenekler konusuna gelirsek bayan yapmıştır ya da erkek yapmıştırdan daha ziyade bir de başka bir seçenek konulabilirdi.Önerdiğim türle yapılmasının dezavantajı da herkes direk erkek veya bayan demekten kaçınacağı ve 3. şıkkı seçeceği için araştırmanın sonucu kayda değer çıkmayabilir.Biraz sonuç odaklı çalışma olmuş ama yinede yapanlar bilimin az buçuk ucundan tutmuşlar bize tebrik etmek düşer yuhalamak değil.:)
Bazı soruların cevaplarında ben de yetersizlik gördüm zaten kabul ediyorum. Ama sadece kadın ve erkek seçeneği koyulmuş, altına da yaşının belirtilmesinin istendiği sorularda 3. bir şık olarak belli olmaz gibilerinden bir seçenek dahil edilseydi, tahminimce ankete katılanların bir çoğu belli olmaz şıkkını işaretleyecekti ki o zaman en çok hangi cinsiyete karşı ayrımcılık yapılmış gibi anket sonuçları cevapsız kalabilirdi. Dediğiniz gibi direkt keskin şekilde sonuç odaklı bir çalışma olması istenmiş.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Yaw kirmizi pick upi yantrik park eden kişi ve drift yaparak özürlü parkina nizami park eden kişinin cinsiyetini sorduklari sorulara kaçiniz bayan dedi. Önceden koşullu yönerme gibi olmamışmı.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,057
7
51,431
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ben sadece kaza senaryolarında bir yerde a b c araçlarının karıştırıldığı gibi bir hisse kapıldım. Başka bir kusur görmedim. Gerçekten kaliteli bir değerlendirme yapılırsa çok başarılı bir anket.
Bazı sorular trafik psikolojisiyle alakasız olmuş:)
Öyle gözüküyor ama aslında amaçlanan da o. Trafikte kadınlara karşı genel olarak sergilenen tutumların asıl kaynağını inceliyor. Katılımcılar sadece "kadınlar kötü sürücüdür" diye kulaktan dolma bir bilgiyle mi bu değerlendirmeyi yapıyor, yoksa kadınlara karşı genel bir öfkesi mi var, farklı noktalardan nefreti mi var, ya da kadın erkek dinlemeden trafikte genel olarak şirazesi kayan biri mi onları anlamaya yardımcı oluyor.
Doğru crosscheck'ler yapılırsa, fazla trolleyen de çıkmazsa güzel sonuçlar ortaya çıkar. Beklediğimden çok daha iyi bir anket çıktı. Umarım sonuçları da burada paylaşılır. @sinan bu ricamızı da iletirsen seviniriz.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bir felaket durumunda kadınlar erkeklerden önce kurtarılmalıdır. ALSHDASKJ ALLAH AFFETSİN AMA BEN ÇOK GÜLÜYORUM
Kadınlar lütfen kızmasın ama direkt aklıma bu geldi :D
491-500x500.jpg
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,660
1
64,563
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Ben çıkacak sonucu tahmin edebiliyorum aslında :D
Erkekler pis
Erkekler şiddet eğilimli
Erkekler kaba
Valla baya baya trafikte kadınların nası ezildiğinden yola çıkıp kadın şoförlere önyargı'dan devam edip erkeklerin toplum genelinde kadınları ezdiğine kadar gider :D :D
Ben olabildiğince objektif cevap vermeye çalıştım ama sonuç dediğiniz gibi çıkacaktır tahminimce :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım