FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz E Sınıfı sızdırıldı!




Yüzlerce otomobil tutkunu ve potansiyel E segmenti müşterisi yepyeni Mercedes-Benz E Sınıfı’nın tanıtımı için 2016 Detroit Auto Show’u bekleyedursun, internet aleminin derinliklerinde bir grup modelin fotoğraflarını sızdırdı bile.

Casus fotoğraflar, spekülatif çizimler, resmi ipuçları derken anasayfamızı bolca meşgul eden 2016 E Sınıfı’nın dış görünümü sonunda gözlerimizin önünde. Alman Auto-Presse ekibinin sızdırdığı resmi görsellere baktığımızda, daha büyük bir C Sınıfı ya da daha küçük bir S Sınıfı olarak tanımlayabileceğimiz bir tasarımla karşılaşıyoruz.

Mercedes ürün gamının diğer tüm modellerinde olduğu gibi ön yüzün tamamını işgal eden devasa ızgara, arkaya doğru uzanan farlarla çevrelenmiş. Tampondaki iki büyük hava girişine ise altta şık bir lip eşlik ediyor.

Arkaya ilerlediğimizde ise LED aydınlatmalı stop grubunun arasındaki krom çıta ve çift çıkışlı egzozlar dikkati topluyor.

Sızdırılan içerikte yalnızca fotoğraflar da bulunmuyor. Alman basınındaki raporların geri kalanına baktığımızda premium sedan modelin 4922 mm (193.8 inç) uzunluğa ve 0.23 değerinde oldukça başarılı bir sürtünme katsayısına sahip olduğunu görüyoruz.

Piyasaya ilk sürüldüğünde yeni geliştirilen 2.0 litrelik dizel üniteden güç alacak 2016 E Class, bu motor seçeneği ile 195 HP (145 kW) maksimum güç üretebilecek. E220d versiyonunda karşımıza çıkacak bu motor seçeneği 100 km’de ortalama 3.9 litrelik (60.3 mpg) yakıt tüketimine sahip olacak. E200 ismine sahip 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli motorun ise söylentileri devam etse de henüz teknik detayları bulunmuyor.

Benzinli ve dizel motor seçeneklerinin ardından E350e plug-in hibrit versiyonu bizleri karşılayacak. 2.0 litrelik turbo benzinli motor ile bir elektrik motorunu birleştirerek 279 HP (208 kW) toplam güç çıkışına ulaşacak bu kombinasyon heyecan uyandırıyor. Dizel motor ailesinin geri kalanında 150 HP (112 kW) ve 258 HP (192 kW) güçlerinde iki yeni seçenek karşımıza çıkacakken, benzinli tarafında 183 HP’den (136 kW) 333 HP’ye (248 kW) kadar uzanan güçlere sahip motor seçenekleri bulunacak.

2016 Mercedes-Benz E Sınıfı hakkında çok daha fazla detayın yakında duyrulması bekleniyor. Bizi takip etmeye devam edin.

İlgili Makaleler

34 Yorum

  1. @Özgür Güneş’e kesinlikle katılıyorum. S’den sonra C serisi çıktığında neredeyse kopyası dedik ki bence ince detaylar haricinde tek farkı daha küçük olmasıydı. E serisini nasıl ayırt edeceğiz bilemiyorum. Mevcut kasa diğerlerinden bariz ayrılıyordu ve gayet hoştu. Bundan sonra nasıl bir izlenim yaratacak E serisi merak ediyorum.

  2. Artık çoğu markalar tüm modellerinde hep aynı tasarımı kullanıyorlar ve bence her yeni model çıktığında heyecan yaratan hiç birşey kalmıyor.madem aynı tasarımı kullanacaksın bir tasarım yap motorunu ve donanımını fiyatlara yay bir model olsun millette tercihini ona göre yapsın hem maliyettende kısmış olursun . bilmiyorum haksızmıyım ama bu model çıkacak diye içimde hiç heyecan olmadı

  3. 90’lara gittğinizde W 202 (C Serisi), W 124 (E Serisi), W 212 (S Serisi) nin birbirine ne kadar çok benzediğini görürsünüz. O tarihten beri E Serisi C ve S’den ayrışıyordu, şimdi yine aynı aile dilini kullanmaya başladı. Tekil olarak bakıldığından içi ve dışı çok iyi olmuş, ancak diğer modellere olan benzerliğinin hayal kırıklığı yaratması da anlaşılır bir durum.

    1. Onlarda ayırt edilebilirlik daha fazlaydı, ya da bana öyle geliyor. Yollarda görmeye alışınca daha da birbirlerinden ayırt edilebilir olurlar muhtemelen.

  4. Yandan ve çaprazdan bakınca biraz farklılık var gibi sanki ama tam nerede çıkaramadım.

  5. Dörtlü flaşör tuşunun sürücüye en uzak noktaya yerleştirilmesi nasıl bir düşüncedir?

    1. İlginç, değil mi? Aynı şekilde sürücünün göremeyeceği konumdaki müzik sistemi açma düğmesi, aynı işe yarayan mouse&dairesel kumandanın birlikte kullanılması… C’de bahsettiğimiz tüm ergonomik hatalar olduğu gibi duruyor. Ekranlar da halen kocaman bir soru işareti; diğer markaların entegrasyon başarısından, konsola “yedirme” becerisinden eser yok

      Ortak tasarım dili yanlıştır diyemem, BMW de 90’larda aynısını yaptı hepimiz ağzımızın suyu akarak izledik. Audi de aynı yolu izliyor ancak sorun şu ki ben bunları birbirinden ayırt edebilirken, S ve C gibi bambaşka iki sınıfı bile edemiyorum

  6. mercedes’den soğuduk. modellerin birbirine benzemesi olayının bokunu çıkardılar ve hiç de iyi olmadı bu

  7. c serisi ve e serisinden daha çirkin olmuş bence. Onlar daha olgun duruyor bu aceleye gelmiş gibi.
    AMG makyajıyla tabi güzel gözklüyor o makyajı bana yapsan bende güzel gözükürüm ama diğer paketler epey çirkin ördek yavrusu

  8. adamlar bi tane s serisi yaptı sonraki tüm arabaları sadece ona benzettiler ve bu şekilde para kazanıyolar gerçekten hayret verici…

  9. Arabanın yandan alışkanlığı ve çizgileri dışında kalan herşey C gibi duruyor dışarıdan. Dikkatli gözler harici kimse anlamaz bunu. Ne ayak la bu MB herşeyi mahvetti

  10. iyi ki bi S serisi yapmışlar, küçült küçült diğer serileri yap ne güzel iş la 🙂

  11. çok eski yıllardan beri bir mercedes tutkunu aşığı bir insanım muhtemelen bugüne kadar tek heyecanlanmadığım e serisi bu olucak çünkü zaten göstermişler s serisini piyasaya sürerek yeni c serisi göze çok daha hoş geliyor bana kalırsa daha çekici daha sportif s serisi tam ağır başlı bu ikisinin arasında kalmış konsolda üst kısım s ten alt taraf c den tam ortası e olsun dışarsı farları oranlayın e çıksın kimsede dememiş heralde yanık haline bakmamış bu farlar şaşı olmadı mı biz e serisi yapıyoruz bu ne diye çoook gelişmiş teknolojiler getiriyor kabul ama biraz olsun e serisi olsun isterdim

  12. İçi efsane olmuş ama dışı… Bunu Mercedes bile yapıyorsa yazık otomotiv dünyasına.

  13. Yeni S Class’ı birkaç defa uzaktan görüp de C sanmıştım, yok artık diyorum, artık bol bol birbirine karıştırırız araçları.

  14. Artık tüm markalar ufak sınıftan büyüğe benzer tasarımları sunuyor. Amg paket olanı C kasa gibi gerçekten.. Ama kaput yıldızda olan donanım paketi bence gayet iyi. Çok şık durmuş.

  15. Şu anki e serisinin kasası daha derli toplu duruyor. Bu iç mekan sadece s serisine özel kalmalıydı. Tasarımcılar aşırı üşenmişler. Konsolla kapılar birleştirilmiş gibi görünmesinde hiç bir sorun yok ama herşeyin aynı tutulması çok kötü olmuş.

  16. şu tabletvari ekranlar nedir ya allahım… hem de e serisinde.. w204 c serisinden ve w212 e serisinden sonra bir türlü ekran seçiminde başarılı olamadı mercedes. s serisi artık üçüz kardeşlerin en uzunu.

  17. Tasarımlar aynı, isimler farklı. Mercedes S serisi sahibi olsam sinirlenir, C serisi sahibi olsam sevinirdim. Yeni E serisi sahibi olsam iki arada bir dere kalırdım kesin.

  18. adamlar uyanık bir yazlık bir kışlık mercedes e serisi yapıyolar. yılda birkaç kere çıktığı bile görülmüş. sanki fırında yapıyolar arabaları. şimdiden 2017 model çıkmış. e yuh artık.

  19. Markalar artık belirli bir concept tasarımından yola çıkarak yapıyorlar işlerini bunu çoğu bildiğimiz marka yapıyor. modelleri hep birbirine benziyor uzaktan baktığınızda modelin değil markanın vurgusu yapılıyor. bmw 1i de görseniz 7yi de görseniz veya x5 diyorsunuz ki bu bmw, audi vs vag grubu zaten al birini vur ötekine poloyu da görseniz passatı da görseniz uzaktan diyorsunuz ki bu vw, mazda 6 ve 3ü önden şahsen ben ayırt edemem çalışmam lazım. ama MB bokunu çıkartmış artık kabul etmek lazım

  20. Tek kelimeyle yazık olmuş. E kasa her zaman farklı olurdu daha önce demek ki artık tasarım üretme konusunda ciddi sıkıntı var firmada.

  21. tamam kasalar arası çizgiler taşınabilir seri devamlılığı için.Ama sadece araç ölçülerini değiştirerek yeni kasa diye sürülmesi saçma.Mercedes in artık yeni kasalarını dört gözle beklememizin, kamuflajlı araç fotoğraflarını takip etmemizin bir anlamı kalmadı. Seri başında çıkardıkları yeni dizaynı görün geri kalan serilerin nasıl olacağını anlamak için paintte büyültüp küçültün arabayı.

  22. C serisi ile S serisini ayırt etmek neredeyse imkansız ancak dibine kadar girince anlaşılıyor. Sanırım bunu farklılaştırmak için S serisine bu sene içinde makyaj yapacaklar. Yeni S serisine devlet gürühü dışında pek bir talep yok gibi, bunda hem tasarımın eski kasaya göre daha zayıf kalması hemde neredeyse giriş segmentindeki araçla bire bir aynı olmasının psikolojik etkisi var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu