Haberler

Focus RS’le nasıl yanlanmaz?




Aşağıdaki videoyla, sizi Yeni Ford Focus RS’in müthiş Drift Modu’nun herkesi drift ustası yapamayacağı gerçeğiyle yüz yüze getiriyoruz. Çünkü gerçek gerçektir; çekiş kontrol programının her çamurlu rampada sizi patinajdan kurtaramaması gibi, ESP de sizi her zaman spin atmadan kurtaramayabilir. ESP kurtarır kurtarmasına da, eğer tam da apeks noktasında ayağınızı gazdan çekerseniz ön şafta doğru ağırlık transferini gerçekleştirirsiniz ve sonuç olarak otomobilinizin arkadan aşırı kaymasını engelleyemezsiniz ve olanlar olur.

Bu 12 saniyelik videodaki iyi niyetli kardeşimizden dersler alırken onun da hepten hakkını yemeyelim. Sonuçta 2016 Focus RS bir sürü yeniliği ve yardımcı sistemi sürücüye sunan bir makina. Bu driftçi kardeşimiz de ona yeni yeni ısınıyor olabilir.

Neyse biz videoyu analiz edip dersimizi alalım.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu